31 augusti

Nu har vi äntligen bokat Bomben XL till slut. Det är inte alltid så lätt att boka akter till en klubb som man kanske kan tro...

Förra XL var t ex ett rent litet helvete. Jag och Linus ringde och ringde till liveband efter liveband, till DJ efter DJ och alla ville men ingen kunde. Nån var på semester, nån ville inte spela live just då för de höll på med sin skiva, nån skulle på begravning i Sundsvall dagen efter och nån kunde inte av andra anledningar... Så nio dagar innan, på måndagen, skulle vi ha ett sista möte för att desperat försöka ragga ihop en vettig lineup och hinna trycka flyer och affischer och få ut dem på mindre än en vecka.
Vi hade seriösa planer på att ställa in hela skiten, så uppgivna var vi för att det inte gick att boka en bra klubb mitt i högsommaren.

Jag gick igenom telefonboken en sista gång. Såg Olof Dreijers namn och kom på att han ju vore helt klockren. Och så kom vi på att Emil & Marit kanske ville göra nåt ihop. Ett par samtal, några SMS och mindre än en halvtimme senare var det spikat och klart. Robert & Peter-golvet var redan planerat, dock med några avhopp, och Blaze-killarna fick klara sig själva på hiphopgolvet.

Med facit i hand så blev det rent publikmässigt den bästa Bomben XL någonsin, med uppåt 1400 personer och försäljningsrekord i Trädgårdens barer.

Det är lite märkligt, men den enkla - och kanske lite bittra - sanningen är att Peter Hedlund och Robert Plaszczyk drar mer folk än två elektrofransmän med ett av världens hippaste och bästa skivbolag.

 

Men nu har vi alltså bokat nästa Bomben XL som går av stapeln onsdag 31 augusti på Trädgården igen.

Hollertronix med Diplo och Low Budget kommer från NYC för att krossa med den galnaste hiphopen, discon, funken och allt däremellan! Blaze värmer upp.

Det blir stort indiegolv med BOMBEN mot Rubbet! 

Där Bombens lag består av mig själv, Sebastian, Micke, Kalle W och Jonas medan Lag Rubbet består av Terry, Lång-Kalle, Emelie och Kruus.

Det blir utomhuselectromantic med Per Hagman, Andreas Tilliander och Johan Skugge, även kända under namnet The Sabrina!

Och på lilla golvet blir det ragga och dancehall med ett av Sveriges bästa soundssystem Soundkilla!

 

Känns som en bra lineup tycker jag, riktigt bra faktiskt. Framförallt med tanke på att vi inte tar mer än 60 ynka spänn för biljetterna!

 

 


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits