Den perfekta dagen

Det gick ju ganska bra igår till slut. Bajen kämpade till sig 1-1 borta mot MFF och visade återigen en lysande moral och vilja genom hela laget. När Tony i halvtid gjorde en rockad där José Monteiro gick ut på högerbacken och Sulan Sleyman in i mittlåset funkade även backlinjen närmast perfekt.
Synd bara att Charlie inte lyckas peta in bolljäkeln i mål på alla de frilägen han får och skapar. Men det kommer. Varken han själv eller Tony verkar nämnvärt oroade, utan tar det hela med just det lugn och tålamod som behövs för att inte frustrationen ska sätta stopp för mål i framtiden. Kolla bara på Sören Larsens första tid i Djurgårn, mannen som sen bokstavligen öste in mål, hade det också minst sagt motigt i början.
Jag börjar tro mer och mer på såväl den briljante taktiske tänkaren Tony Gustavsson som på hela Bajen som lag. Det kan gå bra det här ändå...

Fakta är följande:
Vi leder serien.
Vi har gjort flest mål.
Vi har släppt in minst mål.
Vi har fortfarande många av våra bästa spelare skadade eller ur form, och många till på väg uppåt i formkurvan.
Men...
Vi har samtidigt bara tre ynka poäng ner till Trelleborg på jumboplatsen. Något som varenda tidning och media turas om att göra sig lustiga över en dag som denna.


***
I övrigt blir det här en jobbvecka. Ska skriva en del, fixa lite bokningar och grejer, samt ta tag i en del saker som behöver ordnas. Så det blir nog rätt lugnt på festfronten. Kanske faktiskt ända till nästa onsdag då jag spelar på Annakhan, och det garanterat blir bärs & järn-härva igen!

Lyssnar på This Perfect Day-samlingen "Setting Things Straight 1987-2007" nu. Därav rubriken på detta inlägg, för även om Bajen leder serien och jag för en gångs skull inte är det minsta bakfull så är det ganska långt ifrån en perfekt dag trots allt.

Extrem nostalgikick att bläddra igenom CD-häftet till samlingsskivan. Se bilderna på Mats Eriksson i bakåtböjd indiepose med grå kortärmad t-shirt utanpå den vita långärmade. Med träpärlhalsbandet i två varv runt halsen, och den svartfärgade, lätt lockiga, kortklippta nittiotalsbritpopfrisyren.
Och låtarna.
"Headache", "Can't You See", "Postcard Summers", "I'm In Love", "Fishtank", "She's Got A Horse of Her Own", "Oh Susie!", "This Friendship of Ours", "Could Have Been Friends"...
TPD var mer än några andra bandet som personifierade den där tidsepoken som numera i folkmun brukar gå under namnet "Hannas-tiden". Början och mitten av 1990-talet och folk hade långa luggar, breda Joe Bloggs-jeans, långärmade randiga  t-shirts, gärna randigt i största allmänhet. Eller rutigt för den delen. Rutiga skjortor var inte bara grunge utan letade sig ofta in även i i den anglofila indievärlden på Skånegatan.
Linda Skugge hette forftarande Norrman och vi var nån sorts kompisar på den tiden. Wanndadies, Eggstone, Lasse Sundh-omslag, bob hund, Yvonne, de där nya Kent, Brainpool, Eva Kvanta på Slitz, Nicke Boström, ettnollett, nowhere, Red Sleeping Beauty, Jacke, Oasis-Magnus Talib, Hansi Friberg, Popsicle, Westside, Ceilidh, SA, Terry, Andres, Marcus Törncrantz, Madelaine Levy, Mono, The Face, i-D... 
Pet Sounds som då bara var en skivaffär. Hannas Källare ja, men också WC och Spisen och Temple Bar och Folkhemmet och Studion och Karusell och Tre Backar och Trap Bar och Gino och Melody och Bonden och Hannas Deli och, ja faktiskt String redan då.
Bara att lyssna på när Mats Eriksson sjunger refrängen i "Postcard Summers" ännu en gång, kanske den tusende gången i mitt liv gör att alla de där associationerna spinner iväg i mitt minne.

"So I drink too much
And I think too much
And I'm wondering why
Summers are never what you'll expect them to be..."

Kommentarer:
Postat av: Goesta

Ja, det var en bra match igår, hyfsat rättvist, även om jag är lite bitter. Men Charlie Davies, nja, jag vete fan, tycker han ser helt ofarlig ut, en 60-meterslöpare av rang men inget mer. Å andra sidan har jag alltid fel, utan undantag, i mina profetior, så han vinner väl skytteligan.

Frågan är vad den här tidsepoken, nuet, kommer att kallas i folkmun om tio år. Spy Bar-perioden? Blogg-perioden? Fernet-perioden?

Postat av: alice

Men baby, vad hände med att krossa motståndet på PSB imorgon då? Mig får du ingen hjälp av iofs, vi är fullt lag imorgon, men det vore ju ändå läge för upprättelse?

2007-05-09 @ 14:26:29
Postat av: gustav

Goesta: Jag tror på Charlie än. Han är en oslipad diamant taktiskt, precis som både han själv och Tony G konstant upprepar så är det han främst behöver lite mer taktiskt kunnande och tålamod. Jag är nästan övertygad om att han kommer blomma ut ordentligt snart, och då kommer målen också komma!

Den här tidsperioden kommer nog gå till minnes som Stureplans-perioden kanske? När Stureplan blev nåt att ha etc. Eller "Fashion-perioden" kanske?
Personligen skulle jag kunna dela upp Sthlms klubb/musik/bar-perioder under min tid enligt följande ungefär:
1993-96: "Hannas-perioden" (Skånegatan-barerna, musik-klubbarna, konsertställen)
1994-97: "Tuben-perioden" (triphop/jungle-klubbar, svartfester, Tuben/Tranan mm)
1996-98: "Bonden-perioden" (små Dj-barer)
1998-2001: "Blandklubbsperioden" (Nightlife, Bomben, de stora Disco Sthlm-festerna på Berns/Munchenbryggeriet, G-klubben, Baba, mm)
2001-2004: "Mettan-perioden" (Metropolis)
2002-2005: "Berns-perioden" (Berns cocktailbaren & Le)
2005-2007: "Fashion-perioden" (Paradise, Teatron, Spy Bar, Riche, Ace...)

Nåt sånt, det där var bara nåt jag slängde ihop lite hastigt nu...

alice: Får se om jag kommer dit, tror nog jag skippar det tyvärr.

/g

2007-05-09 @ 14:46:30
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Kaosprinsessan

Oj, Annakhan nästa vecka alltså?
Kanske dags att ta sig ur K-holmsträsket för lite Östermalmsäventyr.
Men då får Frida hänga på...
Och vad kommer du spela?

Hälsn. Linnéa

2007-05-10 @ 00:13:06
URL: http://www.kaosprinsessan.blogspot.com
Postat av: curt

bort inte rubriken vara "Denna perfekta dag"?

2007-05-12 @ 18:32:43

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits