En bra torsdagkväll i en död stad

Det blev en rätt bra kväll igår trots allt. Började på Rodeo/Armani-festen på Hotellet med Martin R. Vi kom nästan först av alla. Fick varsin drinkbiljett, rätt goda Absolut-äppeldrinkar. Drack upp dem långsamt, hälsade på Calle Kumlin, Åskar Brickman, Madde, Wirfältarn, Johannes, Jesper Kling och Apan, Sebastian och några till, och sen drog vi därifrån till Crazy Horse. På Sturegatan mötte vi Cat5-tjejerna på väg till Rodeo-festen för att spela live. Orkar inte vända tilbaks igen, utan går in och tar varsin 24-kronorsöl, vilket även Virgin-Camilla och Melody Club-Erik gör.

Martin får bråttom och jag hänger med honom till Bonden där han ska spela skivor. Vi möter upp John-Gräs, och går ner i den gamla legendariska klubbkällaren som jag var med att bygga både bokstavligt och bildligt för drygt sex år sen. Det är ungdomsgård med ett trettiotal 19-åriga indiekids, samt Spicey, Dana, Sanna, Manual-Martin, Aaron, Tintin, Svampen och några till. Känns lite deppigt att stället förfallit så mycket. När vi öppnade 1 juni 1999 hade vi enorma visioner om lokalen. Vi skulle få tre-tillstånd och bli ett Sveriges Blue Note med stans bästa klubbar sju dar i veckan. Bomben, dB, Sportif, Unity, Pannband/Wicked, Viet-Naam och Poundin var bara några av dem som startade där.
Och nu är det en liten sunk-indie-fritidsgård med dåligt ljud, medeldyr öl, Lennart-drinkar och sunkigt rökrum. Jag mår lite dåligt när jag tänker på det.

Så vi drog vidare. Hade egentligen helst hakat på Koop-Oscar till Ugglan, som ju är en fritidsgård för 32-åriga söderjazzkillar istället, men jag trivs faktiskt betydligt bättre med dem tror jag.
Men istället hamnade vi på en snabb öl på Söderkällaren, som sen ägarbytet i våras nu höjt priserna. En Veckans (halvliter Mariestad) kostar numera hutlösa 35:- efter klockan tio.

Mot Riche istället. Luciano & Kleerup hade premiär för sin nya torsdagsklubb Bully. Helt knökfullt, sådär som det bara kan vara på Riche. Massor med folk man känner, sådär som det bara är på Riche. Jocke Heineman (som jag förresten träffade igår eftermiddags och fick ett tjugotal inbjudningar till Metrós 3-årsfest på onsdag, lär bli totalt galen!), Calle Linder och jag tjuvröker cigg, ingen märker nåt. Andrea Billgren är där. AD-Hanna är där. Z-TV-Kalle och jag snackar efterfestminnen från Skellefteå Popstad 2001. Filippa är snygg som alltid. Folk frågar om tennis, sådär som de bara gör på Riche. Luciano spelar galen psykfunk. Alla trängs. Och det är en fantastisk kväll, sådär som det bara är på Riche.

Men sen blir klockan två och vad gör man väl då? Berns är ju som bekant inget alternativ längre. Folk är förvirrade och bortkomna, men så kommer nån på att East ju är rätt bra nu igen och så hamnar halva Riche där och visst det är faktiskt helt okej. Träffar Cissi Moon och snackar gamla drum'n'bass-minnen. Jag lovar att komma på dBs sexårsfest på Mondo nästa lördag, och hon lovar att skriva upp mig +1. Det ska faktiskt bli riktigt grymt att gå och dansa lite jungalistic igen!

Strax före tre bestämmer vi oss för att natten är slut, Stockholm blir väl inte roligare än så med kläderna på. Jag och Martin tar en svarttaxi hem till honom och jag däckar på hans soffa.

Snart är det fredagkväll och jag har ärligt talat ingen aning om vad jag ska göra...
Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits