Hattar och mössor

Igår hade jag och Cissi en riktigt seriös hemmakväll fylld av pluggande, kaffe och Lasse Lindh-skivan, endast med uppehåll för "Crouching Tiger, Hidden Dragon" som jag faktiskt lyckats missa fram tills igår. Fantastisk film, och oehört snygga rörelser, så suggestivt och rytmiskt filmat!
Men i övrigt pluggade vi alltså mest. Jag läste italienska som bara den, kände att jag kommit lite efter så det var rätt välbehövligt. Däremot fick jag tillbaks mitt andra spanskaprov igår, och hade ett klart VG på det med, några poäng högre än förra gången dessutom. Snart är A-kursen färdig, det har gått ruskigt fort, men det är verkligen grymt kul att läsa. Jag ska lätt fortsätta med det framöver, fattar inte varför inte fler går på Komvux nån dag eller två i veckan och l ä r sig saker istället för att gå hemma och såsa. Det kostar ju inget liksom, man får ju faktiskt t o m lite pengar om man orkar tjafsa med CSN och så...
Sen hjälpte jag Cissi med historia. Upplysningen, Voltaire, Rosseau, Montesqiue, utilism och empirism. Gustav III, frihetstiden, Hattar och Mössor, merkantiliseringen och en massa sånt där. Var faktiskt roligt att gå igenom det. Man glömmer ju så snabbt bort, och det är trots allt över tio år sen jag själv läste om det där.

Idag är det några pressvisningar inför Popcorn-festivalen, men jag hinner nog bara se en Kate Bush-konsertfilm från -79. Den verkar helt galen. Hon gör sjutton (17!) klädbyten, har mimare och dansare på scen etc. En av hennes få konsertframträdanden någonsin faktiskt.
Och sen är det NG-smygis på Café Opera och Pause-gratisfest på PK-huset, innan det bär iväg till Kornels och Makodes klubb på UnderBaraBar som jag tror kan bli toppen!


Kommentarer:
Postat av: joel

När kommer du till malmö?

2005-10-01 @ 02:42:07
Postat av: Svenskmagister

Lär dig stava!

2005-10-09 @ 20:23:47
Postat av: Jessica Andersson

denna sidan e konstig!!! hahahaha


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits