Stockholmsnatten tynar bort

Det händer grejer i vår stad. Tråkiga grejer, åtminstone för såna som oss, som gillar fest och musik.
För två veckor sen la Metropolis ner, och Stockholm förlorade den bästa indieklubb vi haft någonsin. Det blev mäkta uppmärksammat, hyllat och begråtet. Med all rätt naturligtvis, Mettan var ju något unikt, något som vi verkligen kommer sakna och längta tillbaks till under lång tid framöver.

Men nu de senaste dagarna har jag fått flera andra dystra besked som glidit in som mörka åskväder på Stockholms natthimmel.
Berns - vårt evigt trogna nöjespalats där det supits, dansats och snortats ända sen Strindbergs tid - har ikväll lördagen den tionde september tjugohundrafem för allra sista gången öppet till klockan tre på natten. Fr o m måndag kommer Berns att stänga klockan två. 02.00 sharp.
Har hört diverse rykten om vad det kan beropå, att det är ett medvetet val från den nya ledningen och inte något de blivit tvingade till av myndigheterna.
Men det spelar inte så stor roll, konsekvenserna är det intressanta.
Och ett nöjespalats som stänger två är inte min definition av en nattklubb i alla fall.
Tyvärr.

Igår fick jag så höra att Erik Videgård har bestämt sig för att kasta in handduken på sin lyx-kines Halvtrappa Plus Gård. Om det kommer förändra något för mina gamla Bombenvänners klubbsatnsing på övervåningen vet jag dock inget om ännu.

Och charmiga sunkhaket Hot Co vid Odenplan (där jag fö ska spela skivor ikväll på Soundclash) har jag hört ska bli renodlad sportbar, med ett gäng TV-skärmar och direktsänd fotboll och hockey varje kväll.
Men det behöver kanske inte betyda att de lägger ner klubbverksamheten, det kanske går att köra parallelt ändå, vad vet jag.

Andra klubbar och ställen som lagt ner, av mer normala säsongsrelaterade anledningar dock, de senaste två veckorna är: Trädgården (med allt vad det innebär), Slick, alla sommarklubbarna på Riche och Annakhan samt Elverkets lyckade sommarsatsning.

Å andra sidan har vi ju fått en del nyheter i stan också.
Var på öppningen av Under Bara Bar i onsdags. Fräscht och ganska snyggt ställe, stort och högt i tak. Fast trist att de inte får varken dans- eller tre-tillstånd.
Och Disco Bravo var jag på igårkväll. Det var helt okej. Mondo är Mondo och de har gjort det bästa av situationen. Litet electrogolv i foajén och stort indiegolv med DJ-båset mitt på dansgolvet, och så sena korta liveuppträdanden. Jenny Wilson började inte förrän strax efter två igår. Det är helt rätt.
Det kan nog bli bra det där till slut.

Jag antar att utelivsstockholm egentligen är ett enda stort kretslopp, precis som allt annat.Kommentarer:
Postat av: jimmy

Klubb Springfield består i alla år! Fy fan vilken bra slogan! Nästa gång 8 oktober är det 4-års-jubileum. Känns fan som igår vi startade.

Hej på dig föresten!

2005-09-10 @ 18:28:27
Postat av: Kornél

Alltså, när jag och Makode har fest på BBB:s undervåning den 29 augusti kommer det iallafall både dansas och vara öppet till tre.

2005-09-10 @ 18:49:09
Postat av: Anonym

Alltså, när jag och Makode har fest på BBB:s undervåning den 29 augusti kommer det iallafall både dansas och vara öppet till tre.

2005-09-10 @ 18:49:55
Postat av: Emelie

Du var faktiskt på iPop igår också, knasboll! Puss puss.

2005-09-10 @ 19:16:05
Postat av: Manual-Martin

Hörde att Annakhan blivit häng för hiphopposen nu.

2005-09-11 @ 12:26:30
Postat av: gustav

Kornel: Ja, jag hoppas det funkar bara. Och att DJ Flickvän får spela!

Em: Heh, jorå det var jag ju faktiskt och det är ju också en nypremiär visst, men det är ju ingen NY klubb ändå.

Martin: Annakhan har väl alltid varit ett hiphop-hangout. Vietnaam och co bor ju mer eller mindre där. Jag fick ha en liten britpop-frizon på onsdagar där i somras bara....

2005-09-11 @ 15:06:07
Postat av: Goesta

Sedan får du inte missa nya 90-talsklubben The Tonight Show, på KGB. Vi stänger förvisso klockan 02.00 redan. Men det räcker nästan på en torsdag. Välkommen.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits