Gubbaggegalan

Fyfan vad seg den var.
Mera Tuva-liten, mindre gubbar.
Mera Lukas Moodyson/Alexandra Dahlström, mindre senila tanter i rullstol.

Fö är 2006 dvärgens år. *
Big Brother-dvärgen, snubben som vann en gulbagge och såg ut som Pagrotsky, Mini-Me o s v.* Det var, såklart, min kära kusin Jonas som sa det.


2 månader och fem dagar kvar...

2 månader och fem dagar kvar...


Som gamla tider igen

Som gamla tider igen

Givetvis blev Stockholmspriset lika underbart kaotiskt galet som det alltid har varit. Mycket gratisöl blev det.
Jag delade alltså ut priset i kategorin Konst (istället för Teater/Dans) ihop med Anna Book. Det var en högst märklig kombo, hon var inte direkt jättepratglad i logen innan heller, snarare lite dryg faktiskt, men vi lyckades ändå säga några halvroliga saker tror jag.
Gjorde inte bort mig i alla fall. Det väntade jag med tills The Slaves spelade live. Jag, Dana och Elin Alvemark (i snyggaste gala-stassen!) hoppade upp på scen och dansade. Elin ramlar, slår i huvet, Dana och jag blir utkastade från Berns.
Hmm, men som sagt, det hör väl lite till att det ska vara sådär på Stockholmspriset.
Innan dess hade jag hursomhelst sett Indierave vinna pris för årets bästa klubb, väldigt otippat faktiskt. Teet var nog kvällens gladaste vinnare, tillsammans med pojkarna i FC Z som vann årets TV och tackade Kevin Bacon av nån anledning.
Har ett vagt minne av att jag snackade med Glenn Hysén efteråt också, han mindes min intervju från Kanalplan i somras. Haha.
Andra konstiga kända människor jag hälsade på igår var bl a Hasse Aro, Åke Ortmark, Michaela de la Cour, Melinda Kinnaman och Thomas Nordahl.  
Skön blandning. Och roligt att så många gamla mediarävar var där, typ Nichols, Malmqvist, David Sundin o s v, samt Tom Pyl i snyggaste slutspelsskägget!
Cissi var glad över att få träffa Anders Wendin.

Här finns det bilder:
http://www.sthlmsfinest.com/frame2.php?option=page&url=imageGallery.php&gid=68

Nu ska jag snart dra på Oasis, grymt!

Stockholmspriset

Stockholmspriset
Strage och jag snor vinnarbordet på efterfesten 2000.

Snart är det dags igen, Nöjesguidens Stockholmspris ska delas ut och jag är där för tolfte året i rad. Har många roliga minnen från åren som gått. Minns när Ernst-Hugo var konferencier ett år på China Teatern och hur stort man tyckte det var, och Vegas vann pris för årets klubb. Bodén, Heinig och Bohman kom upp på scen i cowboy-hattar och jag hade redan då cemeterat min livslånga hatkärlek för det hippa Stockholm.
Minns nervositeten, spänningen i luften, när vi i Bomben var nominerade som årets nöjesförbättrare år 2000. Christian Pallin snodde priset från oss, helt välförtjänt såklart.
Minns den där gången på Alladin när Erik Strömbäck träffade Alexandra D för allra första gången, som i slutändan ledde till att jag och Alexandra blev vänner och är så än idag trots att hon bor i Rom.
Och på Alladin hälsade jag på lille Pagrotsky och snackade om att han haft barn på min mammas dagis. Måste förresten varit samma kväll som David rullat försättsbladet till Bibeln, och eftersom utgång var lika med hemgång fick han och jag och Lisa röka den inne vid baren.
Minns också när Mettan vann för tre år sen. Champagnen, indiekidsen, glädjen.
Eller det året som jag vaknade upp dagen efter med söndertrasade såriga händer och undrade vad fan som hade hänt. Och Flyer-Jimmy berättade att jag hade dansat med en juckapalm på efterfesten på Tiger tills händerna blödde.
Eller givetvis när jag delade ut pris med Aaron till älsklingarna Slick på Mondo, och hängde med Annika Jankell & Johannes Brost.
Förra året började med att jag drack vin med Bengt Frithjofsson för att sen dela ut pris till bästa kafé. Det slutade med att jag somnade i en garderob och blev hemskickad av Reklambyrå-Cilla.

I år, om två och en halv timme för att vara exakt, ska jag alltså dela ut pris igen. Teater/Dans ihop med Anna Book. Jag har ingen aning vad jag ska säga eller göra än, men det löser sig nog. Det brukar göra det.


***
Jag listar väl vilka jag hoppas vinner i varje kategori också dårå:

Läsning: Eftersom jag inte läst "Gangsters"  och bara delar av "Fans" än så måste jag nog säga Fredrik Strage ändå. 
Musik: Hybris!  Fast både Angegård och Hyvönen är bra val de med.
Klubb: Paradise borde vara rätt given här. Indierave vore kul också. Neat känns som en outsider.
TV: FC Z och Lasermannen är ju båda fantastiskt bra. Jag lägger nog min röst på sistnämda trots allt. GW är ett lustigt val.
Krog: Har ärligt talat inte varit på någon av dem tre, men jag tippar på Leijontornet.
Bar: Centro, Landet och Pet Sounds Bar är toppenbarer alla tre, jag väljer nog Landet trots allt. De har förändrat utelivs-geografin, det har ingen bar gjort sen Hannas för femton år sen.
Konst: Johanna Billing. Jag brukade gå på hennes klubb "Musik för mig, kanske för dig" på Musslan back in the days. 
Teater/Dans: Här vågar jag inte uttala mig eftersom jag ju ska dela ut priset. Men Martina Montelius är kompis med min kompis Alice så hon får nog min röst bara därför. 
Mode: Beneath! Givet. 
Film: Eh, Josef Fares då.
Nöjesförbättrare: Jakob Grandin och Lång-Kalle borde som sagt dela på det här, men eftersom det inte går så väljer jag Marie Laveau. Helt tveklöst!

Bollen är rund

Fotboll
När allt annat är uppochner så vet man i alla fall att Börje alltjämt sitter stadigt

Vad fan händer egentligen?
Först åker svenska c-landslaget till en arabisk diktatur för att några kvällstidningsjournalister ska få skriva blogginlägg om att det är så synd om dem för att snuset är slut pga att de tvingats jobba istället för att _bara_ solbada eftersom b-tränaren sagt nåt ogenomtänkt manschauvunistiskt.

Och sen bara några dagar senare så får lilla Hammarbys hemsida inte ens skriva en inför-rapport om en träningsmatch mot USAs landslag. "Tyvärr har hammarbyfotboll.se av juridiska skäl inte kunnat förse er läsare med införrapportering".

Juridiska skäl?

Jag fattar ingenting. På allvar.

Hursomhelst så sägs det att matchen skulle starta 01.00 svensk tid, och bör alltså rimligen vara slut vid det här laget. Någon rapport lär man dock knappast få förrän imorrn förmiddag.

Mitt i detta så får man då reda på att engelsmännen till slut fått nog av att farbror Svennis engagerar sig mer för att ge skvallerpressen jobb än fotbollsfansen glädje.
Han går omedelbart efter VM i sommar, om nu inte England skulle vinna guld. Då lär allt vara förlåtet och Svennis bli både adlad och evigt förlåten. Men då lär också Vesuvius ha öppnat sig och jordskorpan vara täckt av rykande het lava.

Å andra sidan. Om det fortsätter såhär så kan faktiskt precis allt hända.
Av alla konstiga fotbollsår med elitlicenser, backande bilar och skattehärvor så måste nog 2006 redan efter bara några veckor vara ett av de märkligaste.

Bollen är rund, gräset är grönt, det är elva man på plan och matchen pågår i nittio minuter.


***
Nu uppdaterades helt plötsligt officiella ändå. Bajen förlorade 1-2. USA spelade med sitt A-lag inklusive superlöftet Freddie Adu. Bajens mål gjordes tydligen av Petter "Boffa" Andersson.
Det måste väl ändå räknas som en bättre insats än landslagets 0-0 mot 86:e-seedade Jordanien.

Ja, jag är en jävla C-kändis

Ja, jag är en jävla C-kändis
Jag och Aaron delar ut Stockholmspriset till Slick för årets bästa klubb 2003, på onsdag är det alltså dags igen, för tredje året i rad.

Daniel Sparr: Gurra!
gurra: hey!
Daniel Sparr: Vilket pris ska du dela ut på onsdag?
gurra: haha
gurra: vill du att jag ska göra det alltså?
Daniel Sparr: Teater/Dans kanske. Tillsammans med Anna Book.

Daniel Sparr: Ja, det vore väl askul?
gurra: haha
gurra: javisst, det är ju lite av en tradition
Daniel Sparr: Grymt!
Det blir en udda kombination, du och Anna Book.
Fan vad roligt. Kan du komma redan klockan 18.00 till Berns då?
gurra: haha
Daniel Sparr: Asså på riktigt!
gurra: ja, sure, bara anna book inte tycker det är stifft så
Daniel Sparr: Nä, det blir grymt!Bomben-Rocky!

Bomben-Rocky!
http://www.rocky-digital.com/serien/default.asp?nr=301

Hittade gamla "Rocky"-stripen när de är på Bomben-klubben nere på Bonden sommaren -99 och snackar om Winona-Elin, sjukt kul!
Och apropå Kellerman så hade han tydligen sagt något halvsarkastiskt om mig/Bomben/indieklubbar i något avsnitt av "Dokument: Humor" som jag missat. Går inte att hitta dem på webben heller, varför lägger SVT upp "Riket" men inte den?

Här är förresten Bomben nämnda igen, i den galet långa tacklistan (det här är bara en av fem tack-strippar) när det verkade som att "Rocky" skulle lägga ner.
rocky2Varm Korv Boogie

Örebro1

örebro2

Klockan tre minuter i två natten till idag la indieguden, popjournalisten och jazzhipstern Terry Ericsson på Owe Thörnqvists folkhemshit "Varm Korv Boogie" inför ett smockfullt dansgolv på Örebros Klubb Smart.
Innan dess hade jag och Terry vält golvet med allt från Mylo, M.I.A. och Bucketheads till Jackson Sisters, Dub Sweden och några splitternya Knife-låtar.
Det var en bra kväll. Vi kom fram till att vi nog blivit lite bortskämda med alla vilda spelningar överallt genom åren. Hade det varit sju år sen så hade vi skrikit ord som "legendarisk", nu säger vi bara "bra kväll", och drar på spritefterfest hos en tjej med tre Anton Corbijn-original på väggen. Kom till hotellet vid halv sex, lånade "Tillbaka till Framtiden" i videobiblioteket i repan och låg vaken och kollade hela filmen medan Terry snarkade bredvid.
Idag: Hotellfrulle med Florence Valentin och Pascal (som jag alltså missade igår eftersom vi spelade samtidigt i ett annat rum) och sen bakiståg hem med den obligatoriska skrikande ungen och förmanande mamman bredvid sig.Örebro

Bra kväll igår. Streetlife är toppen ju och nya Mango var jättefint! ACE-premiären ikväll lär bli grym.

Nu drar jag till Örebro och spelar skivor. Florence Valentin och Pascal kör live, ska bli grymt kul att se dem!
http://www.klubbsmart.com/


Saida

Förlåt mig att jag skryter om mig själv, men jag är faktiskt bäst ibland.Här är beviset.
För exakt ett år sen svarade vi på vilka som skulle vinna Stockholmspriset 2006, mitt svar var:

> Klubb: Gustav Bendts och Johan Mattsons nya ställe på Hornsgatan som
> öppnar snart. Helt grymt!
> Bar: Skeppsbar!
> Nöjesförbättrare: Lång-Kalle!

Rätt okej gissat. Marie Laveau innan det ens hade öppnat.

Som min käre vän Calle Sundevall säger så är jag fan den som har bäst koll på utelivet i den här gudsförgätna gamla stan, näst efter Calle själv då förstås.


Natten är vacker

Jag är en natträv. Jag kan inte hjälpa det, men så är det. Jag älskar natten. Vare sig jag sitter hemma och tittar på nedladdade TV-serier, eller jag är ute och slarvar och snyltar till mig gratisöl på Stureplansbarer som ikväll - oavsett vilket så älskar jag natten så jävla mycket ibland.
Natten, när alla vanliga dödliga tråkiga gråa människor ligger och sover i sina bostadsrätter. På natten är alla vänner ute på stan. På natten är jag vaken, då kan jag slappna av. Då behöver man inte vara nojig för att nån jobbig person ska ringa, för alla som ringer efter elva på kvällen är ens vänner. På natten behöver man inte irritera sig på folk som stårm i vägen på tunnelbanan, eller barn som tar fem minuter på sig att beställa en glass på Donken.
På natten kan man softa, har man inte råd med nattbussen hem så får man åka ändå för att nio av tio nattbusschaufförer är softa snubbar som kan stava till ett ord som medmänsklighet till skillnad från sina kontrollants-kompanjoner som jobbar dagtid.
Natten är vacker heter en liten indieklubb ute i närförorten. Jag har tyvärr aldrig varit där, men jävlar vilket bra namn det är.

Nu börjar dock natten övergå till morgon, då är det bara ångest att fortfarande vara vaken så nu går jag och lägger mig.
Två härliga festkvällar är att summera. Lion Bar, Centro, O-Baren, Baba, Flytthjälp till Blåsut, Debaser, Centro, O-Baren igen.

Gonatt jord!

Gurkbasurken on Tour 2006!

Gurkbasurken on Tour 2006!
Basurken och Indieguden, snart på nya äventyr igen!

Har fixat lite nya spelningar. Inte mindre än tre av sex för i år är utanför Stockholm. Alltid roligt att komma ut och spela lite, bo på hotell, träffa nya roliga människor, dansa i nya DJ-bås och gå på efterfester med nya förmågor.
Redan nu på lördag bär det av till Örebro ihop med Terry. Förhoppningsvis hänger Cissi med också.
Sen om en månad är det dags att hälsa på Jonas i Linköping igen (när hjältarna i Comet Gain spelar live!) och dagen efter åker vi till västsveriges antagligen bästa bar Uppåt Framåt!
Ska bli lajbans!

DJ GURKBASURK ON TOUR 2006!
Fre 13/1: PST!, Sthlm.
Lör 21/1: Klubb Smart @ Satin, Örebro.
Ons 1/2: Baba Sonic @ Tivoli, Sthlm.
Tor 16/2: John Doe @ Herrgårn, Linköping.
Fre 17/2: Uppåt Framåt, Göteborg.
Lör 18/2: ACE @ Mango, Sthlm


Nu har jag kollat på TV igen

Nu har jag kollat på TV igen
J-O och hans bästa vän Bollen

1. Såg nyss SVTs fina dokumentär om en av svensk idrottshistorias största människor Jan-Ove Waldner. För mig är nog J-O störst av dem alla. Jag är för liten för att själv minnas Stenmark och Borg. Jag har inte kollat många sekunder på varken Tony Rickardsson eller Gunder Hägg, Ingo eller Sven Tumba. Fotboll är en lagsport och Zlatan måste vinna skytteligan i VM minst två gånger innan man ens kan börja tänka på att jämföra honom med Lao Wa ("Gamle Waldner") som kinerserna kallar sin Gud.
J-O spelade pingis på elitnivå redan som fjortonåring 1979, och fortsatte via ett otal guld och andra medaljer i OS, VM, EM, SM och exakt allt annat, för att 39 år gammal knipa en fjärdeplats vid OS 2004.
Det är så sjukt. Så osannolikt galet att en spelmissbrukande partyprisse från Norsborg kan tillhöra världseliten i en såpass stor sport som pingis i över 20 år!
J-O borde faktiskt få en staty snart.
Jag minns förresten nån rolig gammal story om när några polare varit ute och på nåt sätt lyckats hamna på efterfest hemma hos J-O Waldner. På väg därifrån framåt morgonkvisten ville de ta med sig något minne därifrån, så de bestämde sig för att sno hans skor!
Men när de kommit nån minut ändrade de sig, och gick tillbaks med skorna. Det var ju ändå Jan-Ove Waldners liksom. En riktig hjälte.

2. Igår natt kollade jag de första två delarna av amerikanska dramaserien "Sleeper Cell". Påminner en del om "24" även om fokus här ligger på terroristerna istället för agenterna. Huvudperson är en svart FBI-agent som infiltrerar en liten terrorcell på en handfull ytterst olika personligheter. Ledaren är den som bäst lever upp till fördomsprofilen hos en muslimsk terrorist, medan övriga medlemmar är såväl en före detta skinhead som en helt vanlig rågblond och lagom puckad amerikan.
Man följer allt ur infiltratör-agentens synvinkel, och terroristerna framstår som ganska vanliga människor om än utan de spärrar för vad som är normalt och humant att göra. Våldet i serien skildras ganska brutalt, speciellt med en extremt äckelframkallande scen där en av terrorcellens medlemmar blir nedgrävd i ökensanden upp till nacken, för att sen stenas av alla de andra medlemmarna.
Förutom lite väl mycket ovidkommande kärlekshistorier verkar "Sleeper Cell" vara en riktig nagelbitarserie i klass med "24" eller "Prison Break".
Jag tänkte se några avsnit till inatt. Och det sägs att SVT har köpt in serien så snart kan väl även de som inte vill eller kan vara pirater se den.

3. Igår började även "Studio Virtanen" repriseras på Z-TV, efter att alltså tidigare bara gått på den avsevärt smalare och mindre utbredda TV8. Jag hade läst så mycket om att Virto skulle vara nervös och "spattig" (ett ord som fö Virtanen själv använde i sin blogg, för att sen se det upprepas i lite väl många recensioner dagen efter), men själv tyckte jag han framstod som relativt lugn och sansad.
Många nybörjarmissar och stundtals mycket mediagymnasiet-känsla dock. Mikrofoner som brusade, fötter som stack fram, avhuggna frågor och framförallt: Tystnad. Varför har de ingen publik?
Det blir ju så fruktansvärt stelt, speciellt i början av programmet när Virtanen satt helt själv med Alexandra Rapaport.
Kasta in lite publik, våga ställa lite oväntade frågor och det kommer bli toppen.
Första frågan till Hans Rosenfelt var för övrigt sjukt rolig "Du har skrivit manus till ett gäng filmer, bland annat 'Reine & Mimmi i Fjällen', är det något du är stolt över?".


Senaste indiemodet

Senaste indiemodet

Vet inte vem som har gjort den tyvärr, men jag fick bilden skickad av min kompis Aaron i alla fall. Stor indiehumor. Skulle grymt gärna vilja ha en riktig t-shirt med det här trycket!


Som ni förstår så var det en hård helg igen

Tio saker jag gjort den här helgen:
- Dansat i bastuvärmen på Paradise tillsammans med min käre bror och en elgitarr.
- Taktmixat indie-house på PST! inför fyra brats som spelade biljard.
- Väntat i över två timmar på Pizza Express, fått pizzabudet att börja gråta och sen upptäckt en liten plastbit i min pizza.
- Spelat in tolv stycken filmer och tagit 74 bilder med min feta telefon.
- Kommit fram till att vi ska köra Bomben-klubb med start 4 februari.
- Pratat bloggar och filmnedladdning med min mamma.
- Sjungit "Ja må han leva!" för Janne Kask.
- Fylletjafsat med fulla vänner som åkt taxi runt Stureplan för att leta efter sin flickvän.
- Fått ovanligt många gratisöl av kompisbartenders.
- Läst ut Paul Austers "Dårskaper i Brooklyn". 

En sak som jag inte gjort:
- Varit på Rockbjörnenfesten, för första gången på fem år säkert.
 
Som ni förstår så var det en hård helg igen...


Snart släpper vi Bomben!

Snart släpper vi Bomben!


Elefantmän och får i natten

Här är videon till The Knifes "Silent Shout":
http://s6.yousendit.com/d.aspx?id=14ZXAKXGJZG371GFYSV6DKOP5D


Väldigt bra, väldigt Apx/Chris Cunningham, väldigt mörk.

Jag äger en bra telefon!

Jag äger en bra telefon!

Den här telefonen äger jag nu.
En Nokia 3230 med 1.2 Megapixels kamera, videoredigering, radio och en jävla massa andra helt galna finesser för en kille som mig som tidigare aldrig i mitt trettioåriga liv haft en telefon med stillbildskamera ens. Min häftigaste telefon fram till idag var en Nokia 6110 med så koola och ultramoderna grejer som färgskärm och polyfoniska ringsignaler, men som det senaste halvåret ungefär inte ens haft något fungerande lyse efter ett aningen oplanerat dopp vid Långholmen en tidig morgon efter Mettan nån gång i somras. 
Det var fö den enda telefon jag köpt ny någonsin. Samtliga andra telefoner har jag köpt begagnade av early adopters-vänner som velat byta ut sina.

Men nu har jag alltså en fet jäkla monstertelefon. Liten, snygg, glassig, dyr och helt enkelt jävligt häftig.
Hur kommer det sig då kan man ju fråga sig. Jag har ju inte direkt pengar till att gå ut och tjacka en ny mobil för över tre tusen spänn, när man knappt har råd med ketchup till den dagliga pastan liksom.

Jo, för nån månad sen började jag och Martin vara med i en massa tävlingar på nätet. Vi skrev fyndiga slogans, hittade på svenniga julklappsrim, googlade fram barnvagsdetaljer och skidliftssystem och tänkte att vi givetvis skulle vinna åtminstone var tjugonde tävling vi deltog i.
Nu har det gått ett tag och hittills har vi inte vunnit någonting. Förutom en tävling då.  
Jag vann andrapriset i en Stimorol-tävling med en väldigt fånig slogan där jag rimmade "tuffaste killen" med "koolaste pastillen". Och andrapriset var alltså en Nokia 3230. 
Från början hade vi tänkt sälja den och dela på pengarna, men efter ett bra tags betänketid bestämde jag mig ikväll slutligen för att köpa loss Martins halva och behålla telefonen själv.

Det känns aningen bisarrt det här faktiskt.

Jörgen & Jonny

Jörgen & Jonny
Två andra Filip & Fredrik - med efternamet Ljungberg.

Jag skrev om "Jörgen & Jonny" i förra inlägget och efterfrågade deras veckobrev. Fick mail av Niklas Loman med en länk till ett gäng av de sjukt interna och nästan lika roliga små texterna om bortglömda Stockholmsbartenders, webbyråfredagsöl och Nöjesguidenskribenters svettfläckar.
Visst, mycket känns daterat nu några år senare, men det gör väl ofta samtidshumor. Oj, vilket pretentiöst ord det där blev då. Samtidshumor.
Hursomhelst hittade jag många godbitar efter en kvarts skummande av texterna. Som den underbara uppdaterade versionen av Ulf Lundells "Tre Bröder", nu om Teddybears-bröderna Åhlund. Eller den långa, galna storyn om hur David Birde och Hansi Friberg var nära att starta ett nytt världskrig en sommardag 1995. Plus alla klassiker som b-kändisars mobiltelefonnummer, alla 76-ironiseringar, all den här 99-humorn med torr ironi och självdistans.
I min värld väldigt mycket roligare än "Två nötcreme och en moviebox" eller "100 Höjdare" och allt vad deras jättesuccéer heter nuförtiden.

Här finns veckobreven:
http://www.framgangsfabriken.se/veckobrev/veckobrev.htm


Intern-Virtanen

Intern-Virtanen
Fredrik Virtanen, Regnbågsrummet, Sturecompagniet, Bomben XL dec 2001.

Nu såg ju alltså inte jag premiären av min gamle kompis Virtanens talkshow igårkväll eftersom jag liksom större delen av befolkningen tyvärr saknar TV8.
Mailade Fredrik och frågade om det skulle streamas och sändas på nätet, fick bara ett kort svar: 
 
Beställ tv8 kompis!
Tacktack, det gick ok
Fred


Vi får se hur det blir med det. Recensionerna av "Studio Virtanen" har varit blandade. De flesta verkar överens om att Fredrik kändes ganska nervös, och många verkar tycka att programmet var alldeles för internt. Kompissnackandet med Fredrik Wikingsson skulle vara ett exempel på det.
Jag måste dock, fortfarande alltså utan att ha sett en sekund av programmet, passa på att försvara det interna lite här.
Interna, smala referenser är bland de bästa ingredienserna som finns för att göra bra TV. Så länge man gör det på rätt sätt och parallelt hela tiden kör en folklig linje och en smal, intern linje. Det var ju precis det som gjorde "Percy Tårar" till det roligaste Killinggänget skrivit, långt mycket bättre än den ibland rena buskishumorn i "Nilecity".
Att ha upprop på astronaut-skolan och det visar sig att alla elever är döpta efter svenska rockjournalister, sånt är obetlabart roligt. Trots eller kanske just därför att det bara uppfattas och förstås av typ tusen personer.
Och enligt Resumé (
http://www.resume.se/artikel-art_id=13324.html) hade "Studio Virtanen" inte mer än 1000 tittare igår. Det låter osannolikt lite, och jag betvivlar om det verkligen stämmer, men med tanke på att TV8s målsättning inte sträcker sig högre än 25 000 tittare så tycker jag snarare det vore tjänstefel om Virtanen inte var intern och Stockholmssmal.
Så keep on keeping on, men lägg fan upp det på nätet också så lovar jag att tittarsiffrorna femdubblas direkt.

Fö, apropå både internhumor och Fredrik Wikingsson så tycker jag det roligaste F&F har gjort ihop var det gamla Jarowskij-veckobrevet "Jörgen & Johnny". Önskar jag hade kvar några av dem, om nån har det får ni väldigt gärna skicka några!


Länkar

Nu har jag uppdaterat min länklista här rätt ordentligt, tyckte det var lika bra att ta med ett gäng bra bloggar som jag brukar besöka hyfsat frekvent, oavsett storlek.
Och så upptäckte jag precis att lilla JAG är länkad från Den Bästa Fotbollsbloggen av dem alla ...grönvitasidanupp!

Det är STORT!, som Virto skulle säga.
Jag som knappt skriver vart tionde inlägg om Bajen liksom.

Apropå Virtanen så är det lite trist att man inte har TV8 faktiskt, skulle verkligen vilja se hans talkshow ikväll. Kan inte nån se till att de streamar den och lägger upp den på vida världsväven?!


The Resurrection of Klubb-Stockholm!

Nu händer det grejer!

Inom den närmsta månaden ungefär så kommer det explodera på Stockholms klubbhimmel igen. Förutom att alla redan säkra kort som Grodan, Riche, Marie Laveau, Indierave, PST!, East o s v fortsätter med blixtrar och dunder så kan vi i vår även se fram emot nya och nygamla bomber på så skilda ställen som Spy Bar (maniac, men mer om det senare!), Mango (ACE!), Vinterträdgården, Smet (Marie Laveau) och inte minst gamla Hannas Krog som ju Pet Sounds Bar tar över om bara ett par veckor.

Det kommer bli en vacker, rolig, galen och intressant klubbvår igen. Jag längtar redan.


Foxes Never Quit

Foxes Never Quit

Mina brittiska favoriter Leicester vann ikväll en viktig match i FA-cupen hemma mot storlaget Tottenham. Mark de Vries gjorde 3-2 på övertid bakom engelska landslagsmålvakten Paul Robinson och Foxes-fansen är alldeles bananas just nu av lycka!
Leicester har ju varit rena katastrofen den senaste tiden, ligger just nu bara en poäng från direktnedflyttning till tredjedivisionen.
En framgång i FA-cupen blir så mycket mer betydelsefull då.

Jag hade bokat bord på O'Learys och allt idag, för det är inte direkt ofta man får chansen att se Leicester på TV numera, men jag är förkyld, pank och lite för stressad med annat så jag fick följa matchen via nätet istället.
Underbart hursomhelst. En stor seger för ett litet bortglömt skitlag liksom...


Fö var Patrik Gerrbrand inte med eftersom han varit hälseneskadad i över en vecka.
Men "Nissa" Johansson spelade hela matchen.Commander in Chief

Commander in Chief
En riktig, manlig, president

Imorgon börjar TV4s stora dramaseriesatsning denna säsong - "Commander in Chief". Geena Davis spelar nybliven amerikansk president, den första kvinnliga i historien, men den som väntar sig en ny "Vita Huset" får tyvärr vänta förgäves.
Jag har sett ett par avsnitt av serien och måste säga att jag är ganska besviken. Det är alldeles för slaskigt, för mycket fokus på familjelivet och relationer, vilket antagligen ska vara nån sorts kvinnoalibi som jag bara tycker är fånigt och påklistrat.
Jämför med "Vita Huset" igen och se att det går alldeles utmärkt att ha starka kvinnor på maktpositioner (CJ!) utan att det ska behöva handla om borttappade dagböcker och familjefrukostar hela tiden.
Det som skulle kunna vara feminism blir istället bara oseriöst.
Hur trovärdigt är det t ex att Presidentens sexåriga dotter spiller saft på Presidentens skjorta i limon på väg till ett viktigt möte?.
Eller de lite för många försöken att skämta om att The First Lady är en man, med rosa tapeter i arbetsrummet och med ansvar för presidentens lunchmeny.
Eller alla dessa underordnade män som tror sig kunna manipulera ut "den där nya kvinnan", med en i och för sig utmärkt (som alltid) Donald Sutherland som konservativ macho-talman i spetsen.

Fast det kanske inte är meningen att serien ska vara helt gravallvarlig heller, vad vet jag. Vet bara att 16 miljoner tittare följde den i USA i höstas vilket betydde att det var den populäraste nya serien på hela förra året. Kanske är det lite lättsammare ton som behövs för att få tittarsuccéer, "Vita Huset" har ju tydligen inte så överdådigt med tittare trots allt.
Och så snackas det om att hela serien är en del i Hillary Clintons presidentkampanj inför valet om två och ett halvt år, för att liksom vänja folket vid en kvinnlig president. Jag är tveksam till hur bra de lyckas.

50 från 05

Jag slängde ihop en lista på de 50 bästa låtarna från 2005, utan inbördes rangordning.

Le Sport "Tell No One About Tonight"
Embassy "Some Indulgence"
The Tough Alliance “Velocity Boy”
I'm From Barcelona "We're From Barcelona"
Baxendale "I Built This City" (Michael Mayers mix)
Tiga "You Gonna Want Me"
Arctic Monkeys "I Bet You Look Good On The Dancefloor"
Milburn "Lipstick Lickin'"
The Rifles "Local Boy"
Håkan Hellström "Gårdakvarnar och skit" och "Precis som Romeo"
Franz Ferdinand "Do You Want To"
Babyshambles "Fuck Forever"
Arcade Fire “Neighborhood 3 (power out)”
Gwen Stefani "Cool" (Richard X mix)
Jenny Wilson "Let My Shoes Lead Me Forward" (Knife mix)
Tomas Andersson "Washing Up" (Tiga mix)
Montt Mardié "Highscool Drama"
Sibiria "Christian Olsson"
Vapnet "Kalla Mig"
Juan Maclean "Give Me Every Little Thing"
Robyn "Be Mine”
M.I.A. “Bucky Done Gone”
Röyksopp “What Else Is There” (Trentemöller Remix)
Daft Punk "Technologic”
New Order "Krafty"
Doves "Black and White Town"
The Bravery "Honest Mistake"
Sci-Fi Skane "Jag har aldrig bott vid en landsväg"
Östermalm "Sisten att bli vuxen"
Out Hud "It's For You"
Kano “P’s & Qs”
Hard-Fi “Hard To Beat”
Magic Numbers “Forever Lost”
Art Brut “Emily Kane”
Littl’ans & Pete Doherty “Their Way”
The Rakes “22 Grand Job”
The Strokes “Juicebox”
Handsomeboy Technique “Your Blessings”
LCD Soundsystem “Tribulations”
Yeti “Never Lose Your Sense of Wonder”
Oasis “Lyla”
Bloc Party “Tulips”
Ariel Pink “Credit”
Kaiser Chiefs “Everyday I Love You Less and Less”
Anthony & The Johnsons “You Are My Sister”
Booka Shade “Mandarine Girl”
Hal “Play The Hits”
The Bees “Chicken Payback”
Max Peezay “Tukholma”


Clueless!

Clueless!

Åh, bästa "Clueless" på TV4 nu!
Higschool och indie i ett, kan knappast bli så mycket bättre.

Mel
: Do you know what time it is?
Cher: A watch doesn't really go with this outfit, daddy.

Alicia Silverstone. To Die For.


Populärkulturfrossa

Prison break


Jag är förkyld och har tillbringat en övervägande majoritet av det nya året med att konsumera populärkultur av alla dess former.
Såg första två avsnitten av "Prison Break" på TV3 i förrgår kväll och blev så peppad att jag omedelbart laddade hem rubbet, så nu har jag kollat på de tretton avsnitt som finns tillgängliga. Riktigt bra fängelsedrama, dramaturgiskt når det nästan upp till samma klass som "24".
Välgjort, snyggt, smart och stundtals olidligt spännande. Och nu tvingas man alltså vänta ända till mars innan det kommer nya avsnitt.
Abstinensen!!! 
Jag mår värre än en horsepundare just nu!

Skönaste dialogen:
Now you think you can play me snowflake? Cause you got college? Big school, huh! Now let me school you. Darwin wins inside these walls, not Einstein.


Medan jag ändå höll på laddade jag ner några TV-serier till. Har sett två första avsnitten av "Rome" nu, som alltså är en samproduktion av BBC och HBO och sägs vara världens dyraste TV-serie någonsin, lär ha kostat uppåt hundra miljoner dollar. Kanske aningen för påkostat och bombastiskt i mitt tycke. Det är liksom lite konstigt när Rom ser glamourösare och färggrannare ut i en serie som ska utspela sig för drygt två tusen år sen, än vad det gjorde i verkligheten när jag var där i höstas. Rom är ju än idag en på många sätt historisk stad, med neonskyltsförbud och alla dessa kolossala vita stenbyggnader överallt, varför då data-animera en ful vinjett i vinrött förstår jag inte riktigt.
Men serien verkar ändå rätt lovande, om än något rörig. Det ska tydligen ta några avsnitt att komma in ordentligt i handlingen.
Det känns också lite märkligt att alla pratar brittisk engelska. Man har för länge sen vant sig vid och accepterat att de flesta historiska filmer har amerikansk dialog vare sig de utspelar sig i Jerusalem, Kyoto eller Kairo, men att höra Julius Caesar och Brutus snacka fullfjädrad cockney blir faktiskt på gränsen till komiskt ibland.  Och så måste jag, helt otippat, faktiskt säga att det bitvis nästan är lite väl mycket mjukporr och brutalvåld.  
"Rome" börjar på Canal+ om två veckor, för att sen gå på Kanal5 senare i vår.

Plöjde också igenom den sedvanliga skörden nöjestidningar från pärm till pärm - Nöjesguiden, Rodeo och Pause som alla skriver om ungefär samma grejer som vanligt. Bara att Pause ligger ett eller två nummer efter och att Rodeo skriver lite mer om designsneakers som släpps i fjorton ex på nån butik i Marseille nästa höst.
Plus att jag läste klart nya Offside och Uncut såklart.

Har även kollat en massa på TVs olika årssammanfattningar (Phuket, Persbrandt och Paris-kravaller) och långfilmsklassiker ("Bron över floden Kwai", "Afrikas Drottning", "Dude Where's My Car").

Och igår började jag läsa Paul Austers nya roman "Dårskaper i Brooklyn". Efter knappt hundra sidor verkar den lovande. Gillar Austers metaromaner, när han liksom skriver en bok om en kille som skriver en bok som handlar om böcker och ändå kan lyckas skapa en konstant måste-läsa-vidare-känsla.

Och så har jag Oinkat hem en massa bra musik från förra året som jag inte hade tid eller ork att upptäcka då.
Ska nog göra en årsbästalista eller två här snart ändå...


The Knife!

The Knife!

Här är så en radio-edit på nya The Knife-singeln "Silent Shout".
Bra låt, har lyssnat fyra gånger nu. Djup, techno, kyla, elektro, metall, mörker, se där några ord som kanske beskriver den litegrann!

http://rapidshare.de/files/10378064/The_Knife_-_Silent_Shout__radio_rip_.mp3.html


Housekatten, Tiga och Funken kommer igen!

Housekatten och Tiga kommer igen!
En tjock och glad housekatt


Fick precis utskick från fyraårsjubilerande Cocktail Club, där de avslöjade några framtida bokningar under våren:
FRAMTIDA BOKNINGAR PÅ COCKTAIL CLUB: (Jan-Juni 2006)
Felix Da Housecat (US), Tiga (Kanada), Alix Alvarez (US),
Funk d’Void (Spanien),Willie Graff (US),  Layo & Bushwacka (UK),
Dj Ralf (Italien) ... och mycket mer.

Helt grymt, och ett bra tecken på att Stockholmsnatten kommer fortsätta vara minst lika uppflyftande och storstadsmässig under 2006 som den var förra året.
Fast det där med att Funk d'Void kommer från Spanien fattar jag ingentig av. Han heter väl Lars Sandberg och är en svenskättad skotte som bott i Glasgow sen urminnes tider och släppte på Soma ungefär när Daft Punk fortfarande hette Darling och gjorde eh, töntig punk...
Hursomhelst så är ett av mina bästa klubbminnen när Funk d'Void spelade uppe på restaurangen på Bonden, måste varit en måndag i början av juli 1998 på klubben Backold. Hela svenska house-eliten var där som vanligt, alla från Cari och Adam till Jesper och Joel. Jag hade kommit hem från Roskilde några timmar tidigare och det var en sån där underbar sommarkväll när alla stod ute på gatan och svettades vid midnatt. Då lägger han på en låt som ingen av oss någonsin hört förut, men som vi alla omedelbart förstod skulle bli en av de där Stora Låtarna. Ett anthem som följer en livet ut, på dansgolv såväl som i sommarnattsdrömmar.
Music Sounds Better With You.
Bonden kokade. Hela Söder kokade nog den stunden. Och några minuter senare tvingade vi honom att köra den igen, och igen.
Två dagar senare fick jag tag på det sista exet av promotolvan på Andreas Skivor som just skulle till att öppna i nya lokalen på Skånegatan.

06

"Hoppas ni har knullat mycket innan nyår, för nu är det som bekant nollsex".


Håkan Jr!

http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_11443334.asp

Och på Juldagen dessutom!

Jag träffade Håkan på Tranans julfest natten innan julafton, då sa han att han inte var så värst nervös ännu. Bara ett dygn senare var han alltså pappa.
Och på Juldagen dessutom!
Fint.
Oss är en frälsare född.

Gonatt.

67 spelningar and nothing on

Slick
Det här är en härligt svettig bild på Sebastian och mig från när jag spelade skivor på bästa klubben Slick i somras. Det var en av totalt sextiosju DJ-spelningar jag gjorde 2005. Här är de allihop:

DJ GURKBASURK ON TOUR 2005!
Lör 22/1: Nightlife @ Mondo, Sthlm.
Lör 29/1: Lilla Baren @ Riche, Sthlm.
Lör 5/2: Soundclash @ Hot & Co, Sthlm.
Tor 17/2: Kleins, Sthlm.
Fre 18/2: Blow Up A Panda-fest @ Mondo, Sthlm.
Lör 19/2: Skeppsbar, Sthlm.
Tor 24/2: Snaps, Sthlm.
Lör 26/2: Skeppsbar, Sthlm.
Tor 17/3: Gump @ Jazzhuset, Göteborg.
Fre 18/3: Uppåt Framåt, Göteborg.
Lör 19/3: Nightlife @ Mondo, Sthlm.
Tor 31/3: Snaps, Sthlm + "Veckans Bästis" @ Berns, Sthlm.
Lör 16/4: Bongo Bar, Jönköping.
Mån 18/4: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Tis 19/4: Modefest/pressvisning @ Grev Turegatan, Sthlm.
Fre 22/4: Hunden, Katten, Göken @ Landet, Telefonplan.
Fre 29/4: Eken Bar @ Hilton, Sthlm.
Tis 3/5: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Tor 5/5: Bästis @ Berns, Sthlm.
Fre 6/5: Eken Bar @ Hilton, Sthlm.
Lör 7/5: Brasserie By The Sea, Sthlm.
Tor 12/5: Studentskiva @ Kolingsborg, Sthlm.
Fre 13/5: Metropolis @ Riddarkällaren, Sthlm.
Lör 14/5: Köket (1 trappa upp), Sthlm.
Tis 24/5: KappAhl pressvisning @ Street, Sthlm.
Fre 27/5: Hack Down The Pancake @ Ove Med Skägget, Sthlm.
Lör 28/5: Nightlife @ Mondo, Sthlm.
Mån 30/5: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Fre 3/6: Köket (1 trappa upp), Sthlm.
Fre 10/6: Berns Terrass, Sthlm.
Lör 11/6: Eken Bar @ Hilton, Sthlm.
Ons 15/6: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Lör 18/6: Copa Libertadores @ Kanalpan, Sthlm.
Ons 22/6: Amigos Cicatriz @ Halvtrappa Plus Gård, Sthlm.
Ons 29/6: BOMBEN XL @ Trädgården, Sthlm.
Ons 6/7: Annakhan, Sthlm.
Tor 7/7: Uteserveringen @ Debaser, Sthlm.
Fre 8/7: Pink Flag @ Sommarklubben, Malmö.
Lör 9/7 Soundclash 3-årsfest! @ Hot & Co, Sthlm.
Ons 13/7: Annakhan, Sthlm.
Ons 20/7: Annakhan, Sthlm.
Lör 23/7: SLICK @ Kägelbanan, Sthlm.
Ons 27/7: BOMBEN XL @ Trädgården, Sthlm.
Ons 3/8: Annakhan, Sthlm.
Ons 10/8: Annakhan, Sthlm.
Fre 12/8: Filmfest @ Guskelov, Norrköping.
Lör 13/8: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Fre 26/8: Metropolis AVSLUTNINGSFEST!!!! @ Riddarkällaren, Sthlm.
Lör 27/8: Nightlife 5-årsfest! @ Mondo, Sthlm.
Mån 29/8: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Ons 31/8: BOMBEN XL @ Trädgården, Sthlm.
Lör 10/9: Soundclash @ Hot & Co, Sthlm.
Mån 12/9: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Ons 21/9: Metrós 3-årsfest @ Metró, Sthlm.
Fre 7/10: Rival, Sthlm.
Tor 13/10: John Doe @ Herrgårn, Linköping.
Lör 15/10: Nightlife @ Mondo, Sthlm.
Mån 17/10: Hammarbys Matchpub @ Mondo, Sthlm.
Lör 29/10: Nightlife @ Mondo, Sthlm.
Tor 3/11: Gang of Four @ Marie Laveau, Sthlm.
Fre 18/11: (1 låt) Disco Bravo @ Mondo, Sthlm.
Ons 23/11: Baba Sonic @ Tivoli, Sthlm.
Tor 1/12: John Doe @ Herrgårn, Linköping.
Fre 2/12: Bongo Bar, Jönköping.
Fre 16/12: Rival, Sthlm.
Ons 28/12: Baba Sonics Julfest @ Tivoli, Sthlm.

Roligast var nog Bongo Bar första gången, battlet på Bomben XL, min kärlekshalvtimme på sista Mettan samt UppåtFramåt. Eller nåt.
I år ska det bli ännu fler spelningar!

hits