Har han lärt sig säga något än då?

ettarstarta

Idag för ett år sen startade jag den här lilla bloggen. Jag vet inte riktigt varför jag gjorde det, och jag har aldrig kommit på någon direkt masterplan för vad jag ska göra med den, och hur eller varför jag ska göra något.
Det bara blev, fortsatte att bli, växte och ja, idag har den här bloggen på något märkligt sätt blivit en liten bit av mitt så kallade liv.

Jag har skrivit x antal inlägg, och säkert uppåt en halv miljon tecken totalt. Utan blanksteg. Fast nu gissar jag såklart bara, det gör jag ganska ofta här. Skriver saker jag bara tror eller fått för mig utan att reflektera ordentligt över om det verkligen är vad jag tycker innerst inne. Eller om det är vad jag verkligen tycker är viktigast av allt att prata med omvärlden om.
Det är det garanterat inte. Men det finns så ofantligt många andra bloggare, skribenter, talare och vanligt beläst folk som är så ofantligt mycket bättre än jag på att berätta om Palestina-frågan, det patriarkala maktsystemet eller fastighetsskatten så jag låter såna ämnen vara för det mesta och håller mig till sånt jag kan lite mer om.
Som att skvallra om Spy Bar, att dravla om Bajen, att tipsa om ny musik, att klaga på media och att berätta drivor av gamla anekdoter om fotbollsmatcher, konserter, arbeten, efterfester eller kärlekar.

Ganska ofta har det nog blivit mer av en dagbok än en blogg också, och lär nog så förbli framöver med.

Några gånger har jag nog gått över gränsen och blivit för privat, vilket ironiskt nog också sammanfallit med de gånger jag haft flest läsare. Folk gillar bevisligen att frossa i andras sargade själar.
Det överlägset mest lästa inlägget på Gurkbasurkens första år som blogg är mitt extremt patetiska gråtfylleinlägg från natten jag och min flickvän gjorde slut.

Jag har fått mycket uppskattning och beröm för den här bloggen av folk, både av kompisar och såna jag aldrig träffat tidigare. Det värmer ska ni veta, är ju alltid roligt när nån gillar vad man gör.
Men samtidigt förstår jag inte riktigt exakt vad det är som jag gör, jag skriver ju bara ner lite skitsaker jag tänker på för tillfället.

Exakt ett år har hursomhelst gått nu, sen den Stora Bloggsommaren 2005, då jag liksom väldigt många andra hoppade på den här trenden som faktiskt fortfarande verkar öka ganska markant.

Jag har fått nya vänner genom eller tack vare bloggen också.
Andra bloggare och helt vanligt dödliga läsare som jag lärt känna en smula, bytt låtar med, blivit bjuden på cigg av, skrivit upp på gästlistor, kanske fått en puss av eller bara utbytt lite tankar med.
Det är nog det bästa med att vara en del av den så kallade bloggosfären. Alla ni fina därute. Jag antar att jag ska säga tack för att ni finns!Kommentarer:
Postat av: Elin

Åh, jag blir alldeles blödig av att läsa det här.
Jag vill också fylla bloggår så att jag får skriva något sentimentalt.

Postat av: Henke

"jag skriver ju bara ner lite skitsaker jag tänker på för tillfället. "

Där har du det! Jag gillar din blog just för att du bara skriver. Inget prettoskit och inget om Palestina.

Det har varit ett bra år och jag ser fram emot ännu ett år av rapporter från klubbstockholm, tips om ny och bra musik och lite snack om Bajen.

Grattis på ettårsdagen!

2006-07-12 @ 09:43:52
URL: http://henrik.net/blog
Postat av: Goesta

Gratulerar! Alla skitsaker du skriver ner är ju alldeles strålande. Och klubbskvallret är essentiellt. Jag ska bjuda dig på flera ettårscigg så snart jag får chansen.

2006-07-12 @ 11:09:03
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: jimmy

Din blogg är den mest läsvärda av dem alla!
För att fira det hela valde jag Chroms flyer från 1995 för att representera bokstaven C i min genomgång av klassiska flyers från A till Ö. Check it out Güsten! Och hur är det det där med efternamnet :)

2006-07-12 @ 11:26:54
URL: http://ohioriverboatsong.blogspot.com/
Postat av: Isobel

Du är rätt okej du också.

2006-07-12 @ 12:17:25
URL: http://isobelsverkstad.blogspot.com
Postat av: gustav

Tack alla!!!

Jimmy: Haha, den där flyern alltså. Det var nog en av mina topp tre sämsta dj-gigs nånsin. Calle Lundell o några som ordnade klubben, tror det var runt fem betalande. Bandet ställde in eftersom det inte var nåt folk. Vi stod och spelade flipper några timmar och eftersom vi inte fick nåt betalt så gick vi följdaktligen back nån hundring typ.

/g

2006-07-12 @ 12:45:55
Postat av: jimmy

Gustav: En riktig höjdarkväll alltså :)

2006-07-12 @ 14:18:50
Postat av: Bolivar

Jag tycker att de 5 månader jag har följt dig har varit mycket stronga. Jag tror att mina favoritinlägg är de när du har varit ute och rest. Cigg blir det i alla fall om vi springs. Grattis!

2006-07-12 @ 14:38:12
URL: http://bloggbolivar.blogspot.com
Postat av: ...grönvita sidan upp!

Ju mer Bajensnack som finns i bloggträsket, desto bättre. Grattis!

/gsu!

2006-07-12 @ 14:56:26
URL: http://gronvitasidanupp.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits