Ikväll missar jag årets konsert...

Ikväll har jag tackat ja till en DJ-spelning och missar liksom förra året därför Accelerator.
Egentligen vore det inte så fruktansvärt eftersom jag sett det mesta av det jag finner intressant att se där, men så är det ju det där med Hot Chip.
Hot Chips senaste skiva "The Warning" är en av de mest spelade skivorna i min värld i år. Jag upptäcker ständigt nya detaljer som gör att den växer och förändras, och den känns hela tiden så mycket just nu, att det är svårt att komma på något mer träffsäkert soundtrack till sommaren 2006.
Enligt alla jag känner och inte känner som sett dem lär de alltså vara ännu bättre live. 
Och det är ju deras förtjänst att Fleetwood Macs magiska "Everywhere" var vårens mest spelade retrolåt på Stockholms alla hipsterbarer. Bara det faktum att vi hörde talas om att Hot Chip gjort en cover på den live på nån spelning i New York gjorde ju att vi alla återupptäckte den och började lägga in den både en och två gånger i våra DJ-set, varpå det inte tog mer än nån vecka innan varenda Vita Baren/Lilla Baren-stammis skrålade med i allsången när den ljöd ut över spontandansgolvet.

Ikväll spelar de alltså på Münchenbryggeriet och ni som ska dit kommer med stor sannolikhet få se en av årets konserter i stan.

Själv ska jag bege mig till Söderstadion snart för att lukta på gräset, sjunga sånger, skrika okvädningsord, hälsa på vänner, titta på Max och Pétur och Runa och PFO och Boffa och Ante och alla de andra hjältarna, samt kanske kasta ett öga eller två på den där straffsumparen också.

Direkt efteråt drar jag så till Södra Teatern och spelar skivor i baren ihop med Johan Kinde. Ni som inte har råd med dryga halvtusenlappen för Accelerator är naturligtvis hemskt välkomna dit istället. Fri entré, 21-01, stor uteterrass med vidunderlig utsikt och finaste sommarpopen vald med omsorg av mig och Kinde.

Och imorrn bär det av till västkusten för bröllop...

Kommentarer:
Postat av: jimmy

Fleetwood Mac är den absolut värsta jävla skiten som finns! Mental härdsmälta hos alla DJ´s som spelar den ute nuförtiden.

Postat av: robert

jag är också jävligt ledsen att behöva missa Hot Chip.
var inställd på att se de i år men ett par spelningar i Tyskland satte käppar i hjulet.
drar iväg till skavsta nu och önskar alla som är hemma, en trevlig helg. i den stan jag över allt annat älskar mer än nåt annat! Stockholm i mitt hjärta!

och Fleetwood Mac e feta!!!

2006-07-06 @ 14:17:43
Postat av: alo

hur kan man säga att fleetwood mac är den värsta jävla skiten som finns? jag är i chock

2006-07-06 @ 15:24:14
Postat av: stina

De körde covern igår - hur bra som helst!

2006-07-07 @ 14:47:15

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits