Oroväckande bra i den grönvita själen

castrodebuterar!

Nu har jag sett tre halvlekar Hammarbyfotboll det senaste dygnet.
Oerhört skön seger igår. Svårt att påstå att Bajen imponerade direkt, speciellt inte som motståndet Öster inte alls höll måttet.
Men en klart habil och säker insats gjorde de. Erkan var stundtals lysande, Max var aningen ojämn men stod ändå för en handfull briljanta brytningar, Stoor likaså, Ante glänste i mål och jag tycker nog PFO funkade rätt hyggligt på topp även om han och Pållen nog kan behöva lite mer tid ihop.
Och Maxens mål, så otroligt glad han blev efteråt!
Och Sebastian Castro-Tello fick äntligen göra allsvensk debut igår också. Även om han bara spelade sex-sju minuter så måste det ändå ha känts skönt för honom att få kliva in på Söderstadion inför 12700 personer. Som jag sa till min djurgårdskompis Micke som var med igår: "Det här kan vara ett historisk ögonblick i svensk fotbollshistoria, om åtta år har Castro-Tello gjort två VM ihop med Zlatan på topp".
Fast så har jag i och för sig sagt om Kennedy och Thomas Lundin och Pablo och säkert om typ Fredrik Forsén med för den delen.

Fem poängs serieledning, flest gjorda mål i Allsvenskan, skytteligaledning... Det känns som jag brukar säga oroväckande bra.
Som Mange Wilhelsson sa på Fifi's efter matchen - "Vi kan fortfarande ramla ur om vi skulle göra en riktig skithöst". Och varför skulle vi inte kunna göra det? Det svänger om Bajen och än går det vågor på Hammarby Sjö...

Sulan satt några rader neranför oss på Södra, och garvade högt när klacken skrek "Sulan, Sulan - ge oss en sång", vilket jag dock fick höra idag ska ha varit "Runa, Runa - ge oss en sång". Varför de nu skrek det när Runa är i London kan man ju undra?

Ikväll var jag så nere på Årsta IP och kollade andra halvleken i reservlagsmatchen mot Örebro. Sju spelare från A-truppen fick speltid, och givetvis var det mest intressanta hur vår nye uruguayan Sebastian Eguren, mer känd som Kapten Kola, skulle sköta sig.
Den omtalade hårdheten såg man inte speciellt mycket av, däremot styrde han och ställde, skrek (till Castro-Tello och Senatore som väl är de enda som kan spanska i Bajen?) och viftade likt en fältherre på plan. Och han slog några riktigt läckra djupledspassningar. Tror definitivt han kan bli en tillgång för oss.  Idag var han nog lite mer defensiv i sin innermittfältsroll, men han lär absolut kunna funka offensivt också.

Det är alltid mysigt på Årsta. Familjärt och trevligt. Man står på gräset vid sidlinjen, bredvid tränarna, och hör allt spelarna skriker till varandra på plan.
Börjes hund Nikita springer runt och skäller. Haris Laitinen hälsar i sin bil. Samba-Erik gick haltande av efter en smäll på foten och fick genast hjälp av en kille i publiken.
Örebros avbytarbänk är rostig och skev, Bajen har solstolar till tränarstaben. Lasse Eriksson gnäller lite ironiskt över att de satt på fel sida för att få sol dock. Matchen slutar 2-1 till Bajen, mot ett Örebro som hade nästan ordinarie lag. Roligt att se Senatore, José Monteiro och Castro-Tello spela så bra. Även TipsElit-spelare som Kalle Dahlin förtjänar gott betyg.
Linderoth ler sitt luriga leende, och alla snackar Borås-resor i kvällssolen.


Kommentarer:
Postat av: freja

åh. du skriver det så bra.

2006-07-21 @ 20:07:06
Postat av: Cliff Hanger

Årsta IP är en idyll. Jag försökte att se cool och ointresserad ut när jag gick därifrån efter att ha sett Bajen piska upp Gefle där för nån månad sedan, samtidigt som jag nyfiket försökte fånga upp allaviala detaljer som

Postat av: Cliff Hanger

Skit. Råkade klicka på "skicka kommentar" för tidigt. Skulle vara: ...försökte fånga upp alla triviala detaljer som man kommer så nära när man går från planen precis bredvid spelarna och ledarna. Kapten Kola kan bli väldigt intressant känns det som. Han har ju också mycket gratis redan med det smeknamnet.

2006-07-24 @ 01:09:28
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: gustav

Cliff Hanger: Mm, Årsta är fantastiskt vackert, speciellt nu på sommaren. Och det är så litet och familjärt att det ibland är lite svårt att tänka sig att det tillhör en klubb som leder allsvenskan, som omsätter tiotals miljoner varje år och som hart tiotusentals relativt trogna supportrar.
Det är liksom lite kontraster mot att se Börjes hund Nikita springa runt på gräset vid den lilla stugan till omklädningsrum och lattja med spelarna och Linderoth.
And I like it.

/g

2006-07-24 @ 11:37:58

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits