Rökta grönsaker, hiphop och pisslukt

Tystnaden.
Den kan aldrig någonsin bli mer påtaglig än stunden efter man just har kommit hem efter en vecka bland drygt hundra tusen galningar i Roskilde.

Kul har det varit, det är en underdrift. Roskilde är och förblir min egen lilla grisfestvecka, när man skiter i allt och spårar ur så mycket man bara kan. När jag tillåter mig själv att bli hippiefestivalcrazy för en vecka, och njuter av att få vara det.
För tolv timmar sen stod jag i gamla  gröna tältet och dansade till Diplo & A-Trak med ett glas rosévin i ena handen och en trepappersrizzla i den andra.
Det känns faktiskt aningen bisarrt just nu, hemma i en tyst, lugn och ren lägenhet med ordentligt badrum, iskallt svenskt vatten i oändlighet, spegel (aouch!), kylskåp, TV, Internet, morgontidningar, telefon och andra lyxfaciliteter.

Som vanligt var det en schizofren festival där jag ena sekunden drack vin på flaska i bersån med journalistgubbarna på lyxrestaurangen backstage, för att i nästa stund halsa hemkört och rödvin ur en gammal petflaska med hårdrocksnorrmännen och Hedemora-grabbarna på en camping som liksom alltid mest påminde om en krigszon. 

I övrigt var Roskilde ungefär såhär:
Tågstrul, vänner, Bajen Camp.
Mulet och kallt i två dygn sen strålande sol och värmebölja i fyra dygn.
Morotspipa, paprika, potatis, äpple. Frukt & Grönt-tema!
Svajens underbara kommentarer, alltid odelat positiva!
Backstagehäng med Tom, Fredrik, Stefan och Oisín. John Bauer-skogen.
Sjukt mycket Tuborg. Solcreme varje dag, och jag är faktiskt inte det minsta bränd!
Bad i den nyanlagda sjön, sjukt fräscht!
Dusch i Tekniske Skolen, som alltid. Frukosthandla på gamla hederliga Aldi. Nån snattade en tetra Liebfraumilch.
Mat. Alltid en jävla massa mat. Äter nästan konstant på festivaler, så länge jag har råd åtminstone, sen går jag hungrig sista dygnet.
Sjukt mycket söta tjejer i bikinis överallt.

Musiken då?
Missade naturligtvis otroligt mycket band jag ville se, men såg ändå väldigt många riktigt bra grejer.

Bäst av allt var lite överraskande nog Happy Mondays och Kanye West.
Båda bjöd på hitkavalkader som förvandlade lilla Metropol-tältet respektive gigantiska Orange Scen till varsina jättefester där man bara inte kunde sluta dansa.

Mondays radade upp samtliga gamla hits, med en Bez lika galen som alltid i rollen som publikviglare och Shaun ståendes i ett hörn av scenen med mössan halvvägs ned över ansiktet.

Kanye West blandade sina egna brottarhits med gamla pärlor från Jay-Z, A-Ha och Eurythmics. Sjukt bra, innovativt, annorlunda, roligt... Ja, helt enkelt fruktansvärt jävla bra!

Morrissey var också strålande naturligtvis även om jag tycker det förtogs en smula av att han spelade ute på Orange i fullt solsken.

Primal Scream gjorde en av de bästa konserter jag sett med dem, antagligen bäst på den här sidan 2000-talet tror jag. Bobby var snyggare än på jättelänge, såg fräsch ut, sjöng bra och framförallt så kändes det som att bandet hade mer soul än whitenoiserock i sinnet för första gången på länge.

Annat riktigt bra var Death Cab For Cutie, Lady Sovereign (sjuuukt kool!), Sigur Rós, Animal Collective, Tiga, Josh Rouse, Thåström, Koop, Soulwax, Scissor Sisters, Arctic Monkeys ("This song is dedicated to Cristiano Ronaldo - 'CAUSE HE'S A SCUMBAG DON'T YOU KNOW!") och The Strokes.

Såg även Guns'N'Roses som mest var ett patetiskt coverband, men med lite vilja kunde bli ett rätt okej sådant så länge man tillät sig själv att släppa in nostalgin en smula.
Dylan och Roger Waters såg jag för lite av, vilket inte är något jag har någon större ångest för direkt.

Det är som bekant ofta roligare att bara hänga med kompisarna i campet och vara festivalcrazy än att se en massa konserter hela tiden.
Dagens klyscha, men vaffan det är ju faktiskt sant.

Tack Roskilde och alla som var med för ännu en underbar vecka!

Ska lägga upp lite bilder snart också...


Kommentarer:
Postat av: K M Rösten

Ja jävlar vad bra dom är, danskjävlarna. Jag har ett par FAN-JÄVLA-TASTISKA bilder på dig, K-Gun, Tom å Stefan från Mozgiget.

Booya,

/a

2006-07-03 @ 18:32:23
Postat av: Elin

Jag är inte bitter... nej då... inte alls!

Postat av: Goesta

Ge oss bilder!

2006-07-03 @ 19:31:39
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: Kristoffer T

Tack!

Men du, varför är dina bilder så små? Man vill ju ha feta!

/DJ Halvtomma glaset

2006-07-04 @ 09:51:04
URL: http://kriff.fett.org
Postat av: joel

men hur var george clinton då?!

2006-07-04 @ 13:46:42
URL: http://www.nyckfull.net
Postat av: gustav

KMR: Skicka bilder då!!!
Kul att se dig därnere förresten.

Mina bilder är på gång upp snart nu också, finns faktiskt annat att göra första dygnet efter en Roskildevecka än att sitta inne vid datorn och bluetootha upp bilder...

Joel: Missade tyvärr Clinton, prioriterade Tiga just då eftersom jag har sett honom (George C alltså) förr.

/g

2006-07-04 @ 16:43:21
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: nicke

vågar man hoppas på bilder på morotspipan?

2006-07-04 @ 18:02:45

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits