Runaldinho och den passiva styrelsen

Sådär nu har jag precis skickat min krönika till matchprogrammet mot Öster på måndag. Den blev rätt mörk och negativ, svårt att undvika det i den period Bajen befinner sig i för tillfället.

Känns både roligt och jobbigt att Allsvenskan sätter igång nu igen.
Roligt att äntligen få vara tillbaks i serielunken, se Bajen en gång i veckan igen med allt vad det innebär. Roligt också för att Allsvenskan startar om med Hammarby IF som serieledare. Det hör inte till vanligheterna direkt.
Men jobbigt, oerhört jobbigt, för att Bajen har ett närmast katastrofalt skadeläge i truppen just nu.
Mikkel Jensen, Petter Andersson och Björn Runström har alla tillhört de absolut viktigaste spelarna i Hammarby de senaste åren. Nu är de två förstnämnda skadade och borta minst sex respektive fyra veckor, medan vår älskade Söderhjälte Runaldo enligt till mig väldigt pålitliga källor är i London och skriver på för Fulham idag eller imorrn.
runajublar
Det betyder alltså att det sista jag fick se av Runström i Bajentröjan (på ett tag framöver?) var alla de där misslyckade avsluten och ruscherna i förlustmatchen mot Henkeborg i torsdags.
Han har gjort rätt mycket för Bajen ändå. Vår Runa, som är så hatad av alla motståndarfans för sitt långa hår, för sin feminina uppsyn, för att han brukade ha lite svårt att stå på benen i straffområdet förr om åren.
Vår Runa som var på Kvarnen och fick pris för Årets Bajenspelare i vintras, och som var vid Nackastatyn på julafton och firade med alla oss andra Bajenfans.
Vår Runa som också stått i Bajenklacken, som enligt ryktet lär ha sagt att han hellre stannade kvar i Fiorentina och mådde dåligt än att gå till Djurgårn, som lär ha varit intresserade av honom för några år sen.
Vår Runa som tar sina fans på allvar och säger sånt här:
"På planen har jag alltid jobbat hårt och varit löpvillig. Man måste tänka på alla på läktarna. De hade kapat vilken kroppsdel som helst för att få dra på sig matchtröjan som vi får göra. Då är det ens förbannade skyldighet att springa tills man stupar."

Jag har väldigt svårt att vara bitter på Runa för att han väljer att gå nu. Klart det måste vara roligare att få skit av femtiotusen Chelseafans för att han försöker filma till sig straff mot John Terry än att bli utbuad av fyra småtjejer på Hisingen för att man ramlat i en närkamp med Mats Hedén.
Runström kommer nog inte få det lätt i den benhårda konkurrensen hos en brittisk nästantoppklubb, men han har alla förutsättningar att lyckas. Han är ung, målmedveten och fortfarande under enorm utveckling. Jag önskar honom all välgång.

Men Thomas Andersson, Henrik Appelqvist och de andra i Hammarbys styrelse m å s t e agera nu! Det är en kris utan like annars, och jag fullständigt vägrar att se Pablo, Samba-Erik, Fischbein och Jocke Jensen samtidigt från start i en A-lagselva. Vilket väl nästan är en risk som läget ser ut idag.

Det ryktas friskt om alla från Helsingborgs Gustaf Andersson och DVD-uruguayaner till Fredrik Söderström, Micke Dahlberg och Kevin Amuneke.
Jag vetefan, men ingen av dem känns direkt heta eller som några framtidsnamn att bygga ett lag på.
Det enda jag vet är att vi behöver en cental mittfältare, en anfallare och en målvakt väldigt snart. Och att det finns folk som får feta månadslöner för att se till att just det blir gjort...Kommentarer:
Postat av: ...grönvita sidan upp!

Amuneke? Inte ens i våra värsta mardrömmar...

Postat av: gustav

grönvita: Jag har hört folk spekulera om honom, iofs inte från särskilt seriöst håll men ändå. Och det vore onekligen en katastrof.

/g

2006-07-11 @ 23:21:44
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Jerk

Nej fan..inte Amuneke..sen Petter borta i minst två månader...nu är det tungt..vad är oddsen för att Pablo vaknar upp på måndag och tror att det är 2003?

2006-07-12 @ 22:50:33
URL: http://dalaibk.webblogg.se
Postat av: aaron

fan vad runa föll i början. värren än ronaldo. men han bättra sig. han blir saknad.

2006-07-13 @ 03:05:46

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits