De där jävla tre poängen!

Det är konstigt, men antagligen väldigt typiskt för Hammarby, det som hände på Söderstadion ikväll. När vi för en gångs jävla skull inte har pressen på oss att vi måste vinna. När vi för en gångs jävla skull faktiskt inte hade fått ångest av en förlust, utan kunnat bita ihop och tänka att "jahapp, nu hjälpte vi ju i alla fall inte Gnaget till guldet". När vi för en gångs jävla skull knappt har något alls kvar att spela för. Ja, vad gör vi då? Vi går ut vinner mot serieledarna.
Vi kör inte över dem totalt, det vore en försköning av sanningen, men vi har greppet om matchen hela tiden. Och Bajen s p e l a r f o t b o l l. Passar längs marken, låter bollen spelas fram hela vägen nerifrån backlinjen via mittfältet, ut på kanterna och in till anfallarna som får avsluta i boxen.
Precis sådär som vi ska spela. Och precis sådär som vi faktiskt har spelat rätt ofta den här säsongen.
När Bajen är såhär bra har jag svårt att se att något lag i Sverige skulle vara bättre.

Jag kan bara inte sluta tänka på de där förbannade jävla tre poängen vi blivit bestulna på!
Tre poäng till och vi hade varit med på allvar i guldstriden. Då hade vi bara varit fyra pinnar efter ett darrande Elfsborg och bara tre efter ett AIK som svajade avsevärt nere bland sanddynorna på Tylösandsvallen i förrgår.
Tre poäng till och vi hade varit med i matchen. Jag har svurit lite mycket på sistone kanske, men på ren svenska så är det faktiskt helt förjävligt att hela vår säsong ska bli förstörd av några jävla idioter som kutat in på plan och skjutit rakteter, tillsammans med några förbundsbyråkrater som föll för mediatrycket och ville visa sin maktfullkomlighet.

För övrigt vill jag bara tillägga några saker...
* Pablos mål var underbart! Vilken drömträff! Och vilken enorm glädje efteråt när han sprang ett halvt ärevarv runt Söderstadion och kastade slängkyssar till klacken. Underbart!!!

* Jon Jönsson gav Erkan en armbåge stenhårt rätt i nyllet. Erkan började blöda, och fick åka till sjukhus med spräckt ögonbryn och brutet näsben, vilket fö lär ta dryga två veckor att läka. Jönsson fick gult kort.
För några veckor sen fick Pablo Piñones-Arce rött kort för en företeelse som knappast var värre än den ikväll. Ytterliggare några veckor tidigare blev Henke Larsson utvisad för en näve i magen. Konsekvent domarkår någon?

* Hade omslagsintervjun med Paulinho i matchprogrammet, samt min vanliga krönika dårå. Finns på PDF-fil här om nån är intresserad:
http://www.mypaper.se/show/mp_fotboll/paper.asp?pid=24536124432493

* Efter matchen mötte vi Petter Andersson. Han sa att läkandet gick bra och han var grymt spelsugen.
- Kommer du kunna spela Royal Leauge?, frågade jag.
- Ja, till dess borde jag nog vara spelklar, sa Petter. Om vi går dit vill säga, haha.

* Jag älskar verkligen såna här höstmatcher. När mörkret sluter sig runt Söderstadion. När strålkastarna lyser starkt i kvällsregnet. När man får värma sig genom att sjunga och hoppa på läktarna, eller bara med kärleken till Bajen.
Det blev ingen katastrofsäsong trots allt. Men jag kan inte släppa hur det skulle sett ut om vi fått behålla alla våra inspelade poäng.

Kommentarer:
Postat av: aaron

förra året hjälpet ju bajen dif till guldet genom att vinna mot ifk. fast då gällde det royal league.

2006-10-24 @ 01:19:39
Postat av: Johan

Gustav, kom igen nu. Du förskönar ett samhälle där medborgarlön och statligt ägande är byggstenar; du häcklar politiker med sviktande omdöme vad gäller lagar och regelverk och dissar nu tävlingsbestämmelser framtagna genom föreningsliv. Fanns det verkligen ett alternativ för SvFF som bestämmande instans att inte följa praxis, ett regelverk som tydligt anger brott och påföljande straff!? Sluta tänk så jävla grön-vitt mr red man.

2006-10-24 @ 09:26:27
Postat av: Henrik

Igår älskade jag Bajen!

Tackar!

:o)

/Henrik

Postat av: Lortsverige

Fotboll är en hednisk rit. Omvänd eder!

2006-10-24 @ 11:51:46
URL: http://gycklargruppen.blogspot.com
Postat av: nicke

tjena! gillar verkligen din blogg , musikälskare och bajenfan som man är. grejen är den att jag spelar själv i ett band, och vi ska spela in 3-4 låtar i mitten av november. det är rock med mycket söta popinfluenser. om det är av intresse för dig att ta del utav de låtarna och kanske skriva nåt om, så skicka ett mail till mig, så lägger jag till dig i maillistan! / mvh, nicke/// the hoop (prel. namn :-)

2006-10-24 @ 12:05:07
Postat av: Erik

PAJAS-BAJEN! Se och lär av Aik (!) när de la ner sig mot MFF med 5-0.

2006-10-24 @ 13:25:46
Postat av: Goesta

"När Bajen är såhär bra har jag svårt att se att något lag i Sverige skulle vara bättre." - Det där är ju en sanning med modifikation eftersom det är ett resonemang som går att föra om säkert sju allsvenska lag efter en av deras bättre matcher.

Jag tycker Bajen borde tvångsförlorat, enkom för att stjälpa AIK.

2006-10-24 @ 13:48:02
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: maartin

jag rös när jag läste vad pablo sa om sekunderna efter målet: "Då stod allt stilla, medger Piñones Arce. Jag ville ju så gärna ge tillbaka lite till klubben som gett mig så mycket."

2006-10-24 @ 14:42:09
Postat av: Richard Slätt

Johan: Eh, det fanns ingen praxis på området eftersom det var första gången som regeln tillämpades efter att den fördes in efter derbyt AIK Gnägget - Hammarby finest 2004. Det är en vidrig regel och det tyckte jag när den infördes, men trodde väl aldrig att den skulle appliceras på verkligheten.

2006-10-24 @ 15:16:52
URL: http://rattochslatt.blogspot.com
Postat av: Andreas

Tack till Hammarby för hjälpen säger en gnagare då. Tack också för att du spelade så feta låtar i Lördags Gustaf, speciellt Shall We Take A Trip. Mer sånt.

2006-10-24 @ 16:16:13
URL: http://www.2-4-hours.blogspot.com
Postat av: Lagerbäckarn

Richard.
Dessvärre var nog SvFF tvunget att införa regeln om poängavdrag. Böter (hur dryga de än må vara) avskräcker inte firmor och idioter.
Förhoppningsvis kan poängavdrag få stopp på pitch invations.
Och givetvis måste även avstängningarna bli längre.

2006-10-25 @ 21:14:50
Postat av: Caries

Alla insatta vet att det var rådde en ohållbar situation på sektionen längst till väster på den norra läktaren på SÖS. Att det till slut skulle krävas tre poängs avdrag för att stävja det hela får Hammarby Fotboll och dess fans faktiskt ta på sig, och kom inte och säg något annat.

2006-10-26 @ 09:57:20
Postat av: nyckfull.net

tänkte väl att ditt namn skulle dyka upp i poppius text om fredmans epistlar i på stan idag!

2006-10-26 @ 14:53:36
URL: http://www.nyckfull.net
Postat av: gustav

Nyckfull: Haha, ja den var faktiskt riktigt rolig den där texten. Hagmans och Hassen Khemiris var riktigt träffsäkra, Lundells lite sämre. Stieg Trenter var bra också...

Och ikväll är det match igen!
/g

2006-10-26 @ 15:08:35
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits