Det börjar bli lite larvigt nu...

Det börjar faktiskt bli lite larvigt nu. Jag har givetvis haft ett ganska stort mått av skadeglädje, samtidigt som jag hyst ett ännu större förakt för mångmiljonärstanterna i regeringen som dubbelmoraliserat, ljugit och snålfuskat till sig småpengar genom att utnyttja det system de blev satta att ansvara över.
Att ha en kulturminister som aktivt vägrat betala TV-licensen kan vara okej (rent moraliskt) så länge hon gjort det som en uttalad politisk handling, och sen stått upp för det och därefter lagt ner hela public service-tänkandet.
Givetvis hade det varit en samhällelig katastrof, men hon hade ändå varit stark och stått för sin politik och sina åsikter. Nu blev hon bara en snål överklasstant som fegade ur efter att ha blivit påkommen med handen i syltburken.
Och Borelius orkar jag knappt gå in på alls. Mer verklighetsfrånvänd och förljugen gammelmoderat är det nog svårt att hitta.
Men när det börjar blåsas upp löpsedlar och debatter i vanligtvis relativt seriösa medier om att nye finansministern har betalat en barnvakt några tusen svart genom åren - då har det faktiskt gått till överdrift.
Petimeterrättvisa och hundraprocentig laglydighet är bara larvigt.
I så fall ska alla straffas som gått mot röd gubbe, pratat mobil i tunnelbanan och nån gång druckit alkohol innan de fyllt arton.
Visst, det är naturligtvis en jätteskillnad på en finansminister och oss vanliga dödliga. Vi har inte ansvar för den ekonomiska politiken i samhället. Vi behöver inte föregå med gott exempel och alltid visa oss perfekta, det måste kanske en minister. Men alltså, barnvakt.
Tänk er själva, hur skulle det gå till rent praktiskt?
"Oj, ikväll måste jag jobba över några timmar, jag ringer Anna i grannhuset o frågar om hon kan ta hand om barnen några timmar för en hundring eller två".
Du som klagar högt på det här borde kanske tänka igenom ditt liv om du aldrig nånsin har klippt gräset åt morfar för en femtiolapp? Hjälpt en polare att flytta och fått några hundra som tack? Bett en bekant som är frisör/kock/DJ/målare att klippa dig/laga din bröllopsmiddag/spela skivor på studentfesten/måla om ett rum?
Det handlar om såpass små pengar att jag tycker det bara blir ett läskigt kontrollsamhälle om man måste redovisa exakt vartenda öre...

Men som sagt, det är ju ganska roligt att Regeringen Reinfeldts första två veckor vid makten har börjat så bra...
Sen tycker jag vi alla borde ägna vår uppmärksamhet åt finansministerns budget som presenterades igår. Där har vi något verkligt allvarligt att oroa oss över.
Kommentarer:
Postat av: Spicey

Film från Back to Basics i fredags. Full rulle i typ 4 minuter! -->

Postat av: Utlandssvensk

Jag vet inte, jag vet inte om jag håller med, men det kvittar. Egentligen vill jag bara ställa en fråga som jag har klurat på eftersom jag egentligen inte bor i Sverige. Vem fan är Kenneth Vasquez?

2006-10-18 @ 02:05:56
Postat av: Rim och reson

Gurra>>Enklaste anledningen att slippa noja över budgeten: skaffa ett jobb!!!!!

Utlandssvensk>>Kenneth Vasquez är svenska bloggosfärens största Stureplan-faghag, en parasit på pseudo-kändisar. Fullständigt oviktig.

2006-10-18 @ 10:19:11
Postat av: Mike Air

Gustav, håller med dig. Det är märkligt hur medierna beter sig...

Kenneth var även aktiv MUFare under sin tid på Östra Real.

2006-10-18 @ 10:27:15
Postat av: gustav

Rim och reson: Vad menar du? Att om jag själv vore rik så skulle jag helt plötsligt inte bry mig om att moderaterna ökar segregationen och gör det ännu sämre för dem som har det allra sämst?
Jag tror, tyvärr (?), inte att det är riktigt så enkelt.
/g

2006-10-18 @ 10:55:11
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits