Det finns bara en - Sebastián Eguren!

På väg från Söderstadion ikväll - med ömsom tunga ömsom lätta steg efter ännu en match som Bajen haft greppet om men inte kunnat bärga hem fullt ut - snackade jag och Lasse om Eguren.
Vi försökte komma på om det har funnits någon enskild spelare som varit bättre i Hammarby de senaste åren, och kunde faktiskt inte hitta någon just då.
Nu när jag fått tänka efter lite så kan jag väl medge att Lasse Eriksson nog var ännu ett strå vassare under guldsäsongen 2001. Kanske var även Kennedy snäppet bättre under sina allra bästa dagar, liksom Pétur silveråret -98, och möjligen också Dan Sahlin i slutet av 90-talet.
Annars får man nog gå tillbaks till bröderna Ohlssons dagar på plan för att hitta nån viktigare kugge i Bajenmaskineriet.

Om vi gör som gnagarna gjort de senaste sju åren och skiter i den här säsongen nu, trots att det råkar återstå fem omgångar, och istället tittar fram emot nästa år. Då kan det bli nånting riktigt stort av Bajen.

Behåller vi de osäkra korten (PFO, Eguren, Pétur och Covic) kan vi mönstra en skadefri startelva i premiären i vår som ser ut såhär:

Målvakt: Ante Covic
När han hittar tillbaks till sin form från innan VM kommer han bli en stormålvakt igen. Behövs dock ett bra komplement, då Benny har en hel del kvar att bevisa.

Backlinje: Fredrik Stoor-Pétur Marteinsson-Max von Schlebrügge-David Johansson 
Grymt stabilt, nu när både Stoor och David visat hög klass under hösten. Och reserver som underbare José Monteiro, Dubbel-Gunnar och ett löfte som Isak Dahlin bäddar för åtminstone en gnutta andrum även om skadehelvetet bestämmer sig för att fortsätta nästa år med.

Mittfält: Petter Furuseth Olsen-Mikkel Jensen-Sebastián Eguren-Jeffrey Aubynn
Enormt högklassigt, och bättre än jag vågar drömma om. Riktigt bra backup finns i namn som Erkan Zengin, Lolo Chanko och återvändande Haris Laitinen som enligt Pekingfansen varit strålande i år. Dessutom finns löftet Sebastian Castro-Tello som jag nog ger minst ett år till innan han blommar ut ordentligt.

Anfall: Paulinho-Petter Andersson
Kan bli lysande om de får lite tid att spela ihop sig. Backupen i form av Nhleko och eventuellt Pablo är aningen tunn. Där behövs förstärkning, som vanligt alltså. Mr X, vem är du denna gång?

Och en annan Mr X som vi undrar mycket över i Bajenland för tillfället är givetvis vem som ska leda laget framöver. Vem som ska axla Linderoths korta mantel och knyta en halsduk av den?
Hasse Backe? Sören Åkeby? Roland Nilsson? Torbjörn Nilsson? Tord Grip (nä!)? Kjetil Rekdal?
Mitt grönvita hjärta säger en, två eller tre av den gamla SM-finaltrojkan från -82; Peter Gerhardsson, Thomas Dennerby och Thom Åhlund.
Men hjärnan säger Hasse Backe. Jag är så gammal att jag minns (om än vagt) förra gången han tränade Bajen. Då gick det väl inte sådär jättebra direkt, men nu har det gått nästan tjugo år och världen ser ganska annorlunda ut för såväl Hans som hans gamla klubb.
Det rimliga är väl dock att det blir nåt halvdassigt namn i stil med Erik Hamrén eller, eh, Anders Grönhagen kanske?


***
För övrigt får ni gärna läsa min senaste matchprogramskrönika, som handlar om kärleken till ett lag som reste sig ur askan i elden på en arena i Solna häromdagen.
Den skrevs på en knapp halvtimme under en extremt bakfull och stressig morgon, men är nog ändå (eller kanske just därför?) bland de få krönikor jag faktiskt kan tycka är ganska bra såhär lite efteråt.
Den finns (på sidan 28), tillsammans med resten av Bajenbladet, i en PDF-fil som du hittar här:
http://www.mypaper.se/show/mp_fotboll/paper.asp?pid=24536119134591Kommentarer:
Postat av: aaron

Jag kollar inte på så överdrivet många bajenmatcher, men har fredrik stoor överhuvudtaget sett en boll förrut?

2006-10-03 @ 02:20:44
Postat av: gustav

aaron: Eh, alltså Stoor har växt till sig nåt enormt det senaste året. Han fullständigt dominerade i gnaget-derbyt senast t ex, och är given i såväl Hammarbys som U21-landslagets startelva numera.

Jag ska erkänna att jag också haft mina tvivel om honom förut, stora tvivel. Men de är som bortblåsta efter den här sommaren och hösten.
Han har spelförståelse, pondus, styrka, snudd på fantastiska inlägg och är grym både offensivt och defensivt, precis som den s k "moderna ytterbacken" ska vara alltså.
/g

Postat av: aaron

jag såg inte gnagetderbyt och jag har som sagt inte sett honom speciellt mycket alls. Jag menade mest på hans bollbehandling i den här matchen. Den måste du erkänna var under all kritik

2006-10-03 @ 05:46:22
Postat av: pizza

Du glömde domaren, han måste fått minst en femma av dig!

2006-10-03 @ 09:43:47
Postat av: Goesta

Jag såg bara andra halvlek men det var ju, förvisso inte det mest disciplinerade, i alla fall bland det mest underhållande jag sett i årets allsvenska. Snygga mål.

Och du har helt rätt, Egueren var grym, är grym. Frågan är hur grym han tycker försäsongen är i Sverige.

2006-10-03 @ 11:08:32
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: Martin

Eguren kan få köra försäsong med te uppe i bergen bara han drar på sig en grönvit tröja nästa säsong. Han är inte bara tekniskt och fysiskt jävligt bra, framförallt visar han något så underbart som ett riktigt fighter-hjärta.

Stoor tar snart högerbacks-platsen i landslaget, lite inläggsövningar bara sen är han i det närmsta komplett.

2006-10-03 @ 20:21:56
Postat av: Lagerbäckarn

Stoor har inte mycket till bollkänsla. Därför kommer han tyvärr inte att gå speciellt långt.
Ändå måste jag erkänna att hans framsteg på bara ett par månader är remarkabla.

2006-10-04 @ 14:36:23

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits