Faller regn över Söderstadion igen...

erkan_hannibal

Det här är bilden av ett Hammarby som trots en mager femteplacering inte tänker ge upp i första taget. Erkan Zengin bröt som bekant näsbenet efter Jon Jönssons fula armbåge (som alltså bara var värd ett gult kort) i torsdags. Därför gör han en Max och tar på sig en Hannibal Lector-mask över ansiktet ikväll. Fast Erkan lär ju knappast få göra mer än ett inhopp sista kvarten när Jeff sprungit slut på sig själv på Söderstadions dyvåta matta (Hörde jag ett förslag på höst/vår-säsong någon?).
Det är sista gången för i år som vi får komma dit ikväll. Till vårt älskade tempel. Gå upp för de slitna betongtrapporna, sätta oss på de olackade gamla träbänkarna, pissa i de stinkande gamla urionarerna och köa i en kvart för att köpa blaskig folköl och okryddad varmkorv för ockerpriser. Älskade Söderstadion. Även om det blir Royal League så lär vi väl inte spela där i vinter?
Men det är fler avsked att ta ikväll. Definitva sådana. Ikväll är det sista gången någonsin som den lille skåningen med prillan under läppen sätter sig på bänken och fingrar sig spänt i ansiktet. Anders Linderoth gör efter fem år i Bajen - de bästa fem åren totalt sett i någon tränarperiod någonsin - ikväll sin allra sista hemmamatch.

Gällande Tony Gustavsson så har jag faktiskt sakta men säkert börjat tro lite mer på honom ändå. Det kan ha att göra med att jag bestämt mig för att intala mig själv stenhårt att han bara ska vara bra. Att han faktiskt måste det, för kontinuitetens och framtidens skull. Det finns ju inte så mycket annat att göra just nu liksom. Gilla läget.

På de uttalanden man kunnat läsa (om vi snällt bortser från allt som har med den där "språktest-härvan" att göra dårå) framstår han ju onekligen som en jävligt kompetent och bra tränare, med en positiv syn på hur fotboll ska spelas etc.
Det jag är rädd för, livrädd fan, är att han inte kommer klara pressen (som sagt, vi glömmer "språktest-gate").
Tror det är väldigt svårt att förstå för en kille från landet hur det är att leda en klubb som Hammarby.
Med ideliga telefonsamtal dygnet runt, med tusen och åter tusen extreeeeemt krävande supportrar som exakt hela tiden ska tjafsa och säga sin åsikt, med media och sponsorer och allt annat runtomkring som ska ha sitt, och inte minst med en massa överbetalda spelare som ser sig själva som superstjärnor...

Men klarar han bara (haha!) den biten så kan det ju faktiskt gå vägen!

Även flera spelare försvinner bort nu. Pablo måste vi tacka av ordentligt. Man glömmer väldigt snabbt som fotbollssupporter, men det fanns en tid för inte alls länge sen som vi hyllade Pablo till skyarna, krävde landslagsplatser och skytteligaledning åt honom. 
Kanske försvinner även folk som Ante, PFO, Max, Fischbein, Jocke Jensen, Samba-Erik och Eguren. Kanske ännu fler, det står skrivet i stjärnorna...

Eftersom det går en jäkla massa rykten och florerar en hel del skitsnack på diverse forum, kvällstidningar och bloggar så kan jag väl bara säga att jag faktiskt har lite förstahandsinformation vad det gäller PFO.
På frågan om det där patetiska Djugårdsryktet kan jag meddela att han bara asgarvade, och sa att det aldrig skulle komma på frågan.
Risken att han går till någon annan svensk klubb är minimal. Han vill stanna i Bajen och Stockholm, har en flickvän här som han är jättelycklig med, har en helt ny tvåa i hjärtat av Söder, har många vänner här och trivs väldigt bra i stan. Men givetvis vill han, likt alla fotbollsspelare, gå vidare i karriären om han får ett tillräckligt bra erbjudande. Det handlar dock sannolikt om lag i företrädelsevis Norge, men även övriga Europa. Dock knappast Sverige.
Så, nu var det sagt. Även om det inte står skrivet i sten bara för att jag, som råkar ha blivit personligt bekant med Petter, nu säger det.

Jag väntar dock med allt avtackande av spelare och tränare till på söndag nere i Växjö. Ska ner och spela skivor där på lördag, för att sen gå på Värendsvallen och se Öster-Hammarby på söndag. Det känns fint. Bokade in resan redan i augusti när Bajen ledde Allsvenskan. Då trodde man på guldfirande därnere, nu kan det eventuellt bli Intertoto-fest på sin höjd.

Guldfirandet kommer nog hålla till i Borås istället. Som vanligt känns det som, och som vanligt mot ett Stockholmslag. Men det är varken senaste årens blåränder eller toppstridens nykomlingar från Solna, utan de förstnämnas motståndare och de sistnämndas färgkombinationskollegor Elfsborg som lär knipa det.
Oerhört skönt, och enormt starkt av Gais, att Gnaget inte vann i leråkern på Nya Ullevi igårkväll.

Jag är för övrigt hemma hos min mamma i Årsta just nu, skulle hämta några grejer här och lånade hennes dator en stund. På en knapp kilometers avstånd från vardagsrumsfönstret ser man Söderstadions fyra strålkastare. Den askgråa himlen sluter sig som en ondskefull och blytung fond runt dem. På något sätt känns det ändå lite vackert. Årets sista kväll på Söderstadion ska inte vara någon dans på rosor, man måste kämpa för att ta tre poäng.


Kommentarer:
Postat av: Jerk

Linderoth e den bästa
Heja heja heja Anders..
vackert att Pablo fick göra mål ikväll...


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits