Haris, min hjälte!

haris
En syn jag gärna ser många gånger nästa år.

Har precis sett Superettan idag igen. Brommapojkarna - IFK Norrköping, på TV4 alltså, inte live ute på Grimsta.
Peking lekte ut BP med 5-1 och jag tror BPs drömmar om Allsvenskan suddades ut betänkligt idag. Det känns ganska bra. Jag ser som sagt väldigt mycket hellre Örebro eller Norrköping nästa år än lilla, meningslösa ungdomslaget BP.
Grymt roligt att se Haris Laitinen i kanonform. Han klackade, tunnlade, slog perfekta djupledspassningar och underbara skott, ja han var helt enkelt en ren fröjd att se.

Jag har alltid gillat Haris väldigt mycket. Minns när han skulle presenteras som nyförvärv i Bajen på
vår silverfest på Kolingsborg hösten 2003. Eftersom han var försvunnen när han skulle upp på scen så fick jag leta rätt på honom, och i ett hörn hittade jag en blyg liten kille som alltså just flyttats upp från HTFF och nu skulle bli lagkamrat med Alexander Östlund.
Sen var det både höga berg och djupa dalar i Bajentröjan ett par år. Småskador och bänknötande blev vardag, och utlåningen till Norrköping i vintras var nog precis vad Haris behövde för att komma loss. Få en självförtroendeboost, och en möjlighet att spela utan de där hårda kraven som vi fans nog är lite för bra på att ställa på Bajens spelare.
Han är fortfarande både liten och lite blyg tror jag, men han har utvecklats till en helt underbar fotbollsspelare. Kanske är det så att han bara håller god Superettan-klass, och inte har fysiken som krävs för Allsvenskan. Det återstår att se.
Hursomhelst så måste vi ta tillbaks honom till Bajen nästa säsong, allt annat vore tjänstefel!

Och snart är det visst en till fotbollsmatch. Ska bli kul att se Torres, Villa, Puyol och de andra världsstjärnorna i Spanien. Dock inte riktigt lika kul att deras motståndare råkar heta saker som Petter Hansson, Micke Nilsson, Daniel Andersson och Fredrik Berglund.
Inte direkt skräckinjagande namn. Inte direkt någon bra utgångspunkt för att ta sig till EM. Inte direkt Lasse Lagerbäcks drömsits just nu. Torsk ikväll och det blir verklig ödesmatch i Reykjavik på onsdag...Kommentarer:
Postat av: Oisin

även jag hade svettiga farhågor beträffande spanien. så fel vi fick!

2006-10-07 @ 22:40:53
Postat av: gustav

Oisin my man: Ja jäklar alltså! Har inte sett Sverige så bra som idag på år. Allbäcks mål får mig bara att skratta!
Vackert!

/g

Postat av: Becki

Fast blir det verkligen Reykjavik på Onsdag? Då får jag nog tacka nej, för min balanserande fotbollstå har inte riktigt infunnit sig då. Men ni får klacka o heja för mig med då!

2006-10-08 @ 10:03:21
URL: http://klubb-jindi.blogspot.com/
Postat av: meg

...och jag ska se matchen på plats i reykjavik! det ska bli roligt.

2006-10-08 @ 12:09:46
Postat av: becki

Åh meg! Fy fan vad jag blir avundsjuk på dig! Bada i källorna för mig med!!

2006-10-08 @ 12:48:59
URL: http://klubb-jindi.blogspot.com/
Postat av: Rebecca

Åh! Jga förstod inte att det fanns en RIKTIG match som skulle spelas i Island på ONSDAG! Jag ville bara åka dit

2006-10-08 @ 17:50:43
URL: http://pop-in.blogspot.com/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits