Nej, det här är ingen fotbollsblogg, egentligen

Jag kan bara inte låta bli att skriva om fotboll idag igen, men om man ägnar fyra-fem timmar av ens kväll åt något, och dessutom delvis fryser häcken av sig på kuppen, så är det väl ganska naturligt ändå.

Var först på Söderstadion ihop med självaste Redaktör Slätt. Såg vad som skulle varit en reservlagsmatch mellan Hammarby och Assyriska, men där Bajen av nån anledning representerades uteslutande av HTFF-spelare. Lite märkligt med tanke på att det är speluppehåll och vi har många som nog skulle behöva lite matchning, samt dessutom två stycken provspelare som man väl verkligen borde vilja se i någotsånär riktiga matchsituationer.
Hursomhelst blev vi kanske dryga femtio personer på läktaren bjudna på riktigt underhållande fotboll stundtals. HTFF lekte ut Assyriska i andra halvlek. Matchen slutade 6-2, efter bland annat tre mål av matchens överlägsne lirare Sebastian Castro-Tello. Killen har verkligen grym teknik och väldigt fin bollbehandling, men han saknar dessvärre mycket i snabbhet och kanske även lite i positionsspelet. Det håller mot ett motstånd som Assyriskas reservlag, men inte fullt ut i A-laget ännu tyvärr. Tänk om han vore lika bra i Allsvenskan, det skulle vara en dröm!
Övriga som jag imponerades av var yttermittfältaren Victor Rodriguez, den evige målsprutan Alagie Sosseh samt provspelande mittbacken Mtaka Simba.

Stelfrusna i huvudstadens blåsiga höstkyla begav jag mig iväg hemåt för att komma exakt till matchstart i landskampen, där Island chockstartade med att göra mål redan efter fem minuter, och där Kim kvitterade med Kennedys gamla Super-Mario-frispark bara ett par minuter senare.
Kul att se Kim få självförtroendet tillbaka, och dito med Chippen, Petter Hansson och till och med Sidleds-Danne. Sverige har vunnit allt de kan vinna i EM-kvalet nu, men ännu inte mött varken Nordirland eller Danmark, som just nu (tack vare Spaniens misslyckanden) ligger tvåa och trea i gruppen. De mötena får vi vänta på ända till i mars, och då kanske vi har ett delvis nytt landslag igen.
Kanske är Zlatan tillbaka då efter att divalaterna och tuppfäktningen har molnat en smula? Kanske har nån övertalat Henke att fortsätta igen? Kanske är halva laget skadade än en gång, och andra halvan avstängda av Lasse Lager för någon ordningsstörande förseelse? Kanske består mittlåset då av Max von Schlebrügge och José Monteiro? Kanske får Bajen göra som den där gången på fyrtiotalet eller när det nu var, och låta en helt grönvit startelva (så när som en person?) representera Sveriges färger?

Vi lär inte kunna räta utt ett enda av de frågetecknen på bra länge, så nu tänker jag nog inte bry mig nämnvärt om landslaget på nästan ett halvår igen.
Till dess sitter jag väl här med min snörvlande höst-näsa och fortsätter lyssna på Juvelen då.


Kommentarer:
Postat av: Richard Slätt

Tackar för en trevlig kylig kväll och nu är jag också lite på väg att få den där jävla höstförkylningen. Jag har mailat till Hammarby Fotboll och frågat om det är på det viset att Castro Tello har ett ben som är längre än det andra. Jag kan inte släppa hur konstigt han löper, det är obegripligt. Återkommer när/om jag får svar.

Postat av: Rajraj

Daniel Andersson, även kallad Sidledur numera...

2006-10-12 @ 10:52:43

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits