Två tråkiga fotbollsgrejer till

1. Glömde att nämna skammen jag känner framför TVn när jag upprepade gånger hörde apljud från såväl Helsingborg-fansen (mot Blåvitts Samuel Wowoah) som Valencia-fansen (mot en Gimnástic-spelare som jag tror var Makukula), av den enda anledningen att de är mörkhyade.
Visst är jag medveten om att det händer titt som tätt både här och där ute i världen, främst såklart på Italiens mest  fascistflirtande ståplatsläktarsektioner (läs: Lazio).
Och egentligen förvånar det väl inte direkt att det är just på Olympia som de högerextrema krafterna från Lasermannens och Ian & Berts dagar lever kvar.
Men att ett relativt opolitiskt lag som Valencia har supportrar som "ughar" hemma på Mestalla är - oavsett om det händer överallt mest hela tiden - rent förbannat jävla tråkigt.

tjongavallen
2. Nästa år får Bajen åter åka till Tjongavallen och spela seriematch. Trelleborg blev ikväll klart för Allsvenskan och gör därmed ett tjugotal spelare, ledare, några spelarfruar och familjer samt en handfull fans lyckliga ända till april. Då är det nämligen dags att börja spela fotboll igen, och då kommer det gå som vanligt, det vill säga åt skogen.
Ni kanske tycker jag raljerar lite väl mycket nu? Men såg ni själva på Sporten då? Hur många fans var det som stormade plan och jublade? Jag kunde räkna till max ett dussin. Hur mycket publik hade de på denna "klassiska" match mot Åtvidaberg? 2620 personer exakt, det vill säga undefär lika mycket som Bajen har på sina försäsongsträningsmatcher mot Sundsvall ute på Skytteholm i februarisnön.

"Larvigt att bara prata om publik sådär", menar säkert folk som Jesper Högström (Trelleborgare och stundtals briljant fotbollsskribent) eller Carl Fhager (Hisingens egen kronprins som idag lockade exakt 1087 pers till Häcken-Gefle på Rambergsvallen).
Och kanske är det så, att det är fotbollen som ska räknas. Men bland alla snygga mål, underbara tunnlar, perfekta brytningar, intelligenta taktiska triumfer, omdiskutabla offsideavblåsningar och fascinerande stämplingar så tycker jag faktiskt att atmosfären runt plan har sin givna plats också.
Och trots att jag inte ens själv har satt min fot på Vångavallen än så är jag rätt säker på att atmosfären i Allsvenskan 2007 kommer bli lite tristare med Trelleborg. För att inte tala om hur det blir när Brommpojkarna går upp om en vecka eller två...
Tacka vet jag klassiska lag med trogen publik som Örebro, Norrköping och Sundsvall.


Kommentarer:
Postat av: pizza

Håller med dig om lagen utan publik, men samtidigt vore det mångfalt mycket värre med en serie som stängde ut dessa lag. Med tanke på valet så var Olympia kanske inte den mest oväntade platsen för ughande.

2006-10-02 @ 10:04:09
Postat av: jimmy

En annan var ju och såg Norrköping vs Örebro. det hela slutade 1-3 inför nästan tio tusen betalande.

2006-10-02 @ 12:31:09
Postat av: maartin

jag saknar verkligen norrköping borta på lördagar, alltid sjukt bra tryck(/fylla).

2006-10-02 @ 13:44:04
Postat av: jimmy

Jag råkade befinna mig i Peking av en helt annan anledning och passade på att smita iväg några timmar på match. En perfekt fotbollsarena i svenska mått sett, och vilken match det blev sen.

2006-10-02 @ 15:59:06
Postat av: Xx

Word!

Vad fan ska BP upp i allsvenskan att göra?

2006-10-02 @ 16:33:31
Postat av: Isobel

Jag håller kanske med dig egentligen, men det är roligt med folk som hävdar motsatsen: http://trehornorstraff.blogspot.com/2006/10/gr-gr-vindar-och-vatten-gr-gr-himmel.html

Postat av: gustav

Mm, både Norrköping och Örebro är ju klassiska bortamatcher. Kommer aldrig glömma Örebro borta 2001, när vi fullständigt mosade dem inför säkert fyra-fem tusen tillresta Bajenfans. Kennedy var gudomlig den matchen. Det var första gången i mitt Hammarbyliv som jag fick känna känslan av att vi kunde vinna guld, på allvar.

Isobel: Ja, jag såg den där imorse. Antar att det var nån sorts svar på min, och alla andras, diss av Tråkiga Trelleborg.
Ni får förresten ta och ordna så man kan kommentera hos er även fast man inte har blogger-konto.

Nu drar jag mot Söderstadion!
/g

2006-10-02 @ 18:08:59
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Jesper

Får en partisk person lov att påpeka att tff gjort lika många allsvenska säsonger som sundsvall (en fler, med början nästa...)

2006-10-02 @ 18:21:35
URL: http://trehornorstraff.blogspot.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits