Hombres

hombres

Såg just andra avsnittet av Kanal 5s stora dramasatsning "Hombres". Måste säga att jag tycker den fått oförtjänt dålig kritik. Åtminstone det mesta jag har läst på såväl bloggar som i dagstidningskrönikor har ju om inte sågat, så åtminstone varit långt ifrån att hylla serien.
Visst har den sina brister. Skådespelarinsatserna är ojämna, men de fyra Hombresarna (sorry, kunde inte hålla mig) tycker jag definitivt håller måttet allihop. Allra bäst är Emil Forselius som storebrorsan, men min polare Christian Hillborg, i rollen som den äckligt stekige braten, gör absolut inte bort sig han heller.
Manuset är det sämre med. Det har ofantliga luckor och känns bitvis ungefär lika trovärdigt som ett avsnitt av Star Trek eller Family Guy. Att göra en flerahundramiljonerskupp kräver gissningsvis aningen mer disciplin, lite mer arbete och framförallt väldigt mycket mer förtroende för dem man ska utföra arbetet tillsammans med.

Men vaffan, jag kan köpa det trots allt.
Vi är inte direkt bortskämda med välregisserade, snygga, spännande, annorlunda, nyskapande och aktuella dramaserier i det här landet. Tänk efter på serier som "Medicinmannen" eller "Kommissionen" till exempel så inser ni vilken usel nivå vi brukar hamna på.
På rak arm kan jag bara komma på två svenska produktion det senaste året som är bättre, "Tusenbröder", samt givetvis "Lasermannen", som spelar i en helt egen liga.

"Hombres" håller måttet. Det jag inte fattar är hur de kan lägga det klockan nio en lördagskväll, när målgruppen rimligtvis borde vara unga vuxna i storstäder som har andrasaker för sig på lördagskvällarna än att sitta framför TVn.
Utom jag dårå, som valt att ta det lugnt ikväll. Det ska bli riktigt skönt. Pizza, cola light, cigg och TV hela natten lång.


Kommentarer:
Postat av: k

Hombres har väl inte fått dålig kritik, har inte sett nån kritik/recension överhuvudtaget, det har mest skrivits om den dåliga sändningstiden och upphovsmakarna o regissör. 5an har lagt en repris torsdag 21.55 så att målgruppen är hemma.

2006-10-01 @ 05:44:17
Postat av: Spicey

Kul med lite tv-krönika här. Brukar vara det jag läser först i tidningen också. Jepps, de flesta som uttalat sig om Hombres sågar den - men på t ex resume.se, i deras kommentarer, så är det ju nästan bara såga och såga lite till som gäller, men faktisikt inte så mycket alls just på Hombres-texterna.

Men vilka luckor i manuset, andra avsnittet var mycket värre än tvåan. "Vi är miljonärer, inte i morgon, utan idag!" utbrister de typ var femte minut, för de litar visst stenhårt på på den sliriga norrmannen. Och läsa kontraktet på spanska väl på plats på mallis, nejdå.

Ja, Christian som bratten är sjukt bra skådis, speciellt igår, typ dubbelt over the top, så man blev extremt irriterad just i går tillåmed.

Lasermannen är det bästa som gjorts. Bästa nya är Poliser. Poliser finns på piratebay.org om ni missat. Det verkar inte Hombres göra ;-)

Medicinmannen finns hela serien för 35:- på Buylando att hyra. 6 timmar, och ha den hemma i sju dagar, bra deal om ni missade.

Just, tyvärr så är Hombres som så sjukt många serier det senaste året, redan i avsnitt två börjar de draaaaa ut på handlingen.

Och det var galet svårt att se vem som blev skjuten i taxin igår, vi körde slowmotion, och om man kollade xtremt noga kunde man se att den spanske advokaten blev rullad ner på bilens goln, inne i bilen, man såg hans kind 2 sekunder. Det såg först ut som han smet ut ur bilen, och således kanske låg bakom bakhållet.

Vill ni se bra film?

Kolla in filmen Shutter (skräckis, eller Art School Confidential (nya Ghost World).

Just, nya Filmkrönikan suger rejält.

Postat av: Don C

Serien är så sjukt fuuuuuuul. Varför Magic Bullet filtret, varför?!

2006-10-01 @ 12:48:57
Postat av: Spicey

Ho, var tvungen att googla magic bullet.

info: http://www.redgiantsoftware.com/mbforeditors.html

...men tänkte på det igår, de borde sakta chilla ner på bulleteffekten för varje avsnitt, så i t ex avsnitt fyra är den nästan borta.

ps, finns det liknande, brm filter till iMovie HD? Har inte FCP, orkat inte ladda ner det.

Postat av: gustav

Don C: Det är ju just det som är en av orsakerna till att den är så snygg!
Uppenbart influerad av en film som "Traffic", precis som väl Musse har sagt i intervjuer också.

/g

2006-10-01 @ 14:49:48
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Spicey

Ah, jepps, men Traffic har ju olika färgtoner i de olika huvudpersonernas respektive delar i filmen om jag minns rätt. Hombres tok-fettar ju på med det gula filtret. Just, men det är rätt bra musik i serien också.

Postat av: pizza

Det enda jag tänkte var att det var väldigt mycket "reservoir-dogs-slowmotion-gång" i första avsnittet.

2006-10-01 @ 16:14:19
Postat av: eken

jag gillade 'God morgon alla barn'. känner dock ingen som sett den.

2006-10-01 @ 22:56:38
URL: http://www.babyjesus.se/blog/
Postat av: Spicey

Ah, nja, det gillade inte jag alls. Nu är det LogIn på SVT 2, ah, he sååå dåligt.

Postat av: Don C

Finns bara till FCP och AE vad jag vet.

Postat av: Kristoffer

Hör du du, Gustav! Håller med om att den är bra. Och så här när guilty pleasures-debatten håller på att ebba (von sydow) ut så kan jag väl säga att jag tycker att Robins är rätt bra också.

Personligen tycker jag att Christian Hillborg spelar skjortan av resten av ensemblen. Möjligt att det är en tacksam roll, men han är övertygande. (Forselius smakar i mitt enkla tycke lite scenskola i jämförelse.)

2006-10-02 @ 15:59:29
URL: http://kriff.fett.org
Postat av: Don C

Hombres katastrofsiffra: 90.000

Kanal 5s svenska prestigedrama gick från en usel premiär till en ännu sämre tittarsiffra i lördags. Andra episoden sågs endast av 90.000 tittare, enligt MMS.

Första avsnittet av Hombres, som sändes förra lördagen, sågs av 160.000 tittare, vilket var en stor besvikelse för Kanal 5.

Andra avsnittet, som visades 21.00 i lördags, drog bara 90.000 tittare.

Hombres mötte Sing along i TV3, brittiska dramaserien Mord i sinnet i TV4 och humorprogrammet Kvarteret Skatan i SVT1.

Sing along ökade från förra helgens 490.000 tittare till 530.000 i lördags, då programmet visades för tredje gången.

TV4s Mord i sinnet sågs av 835.000 tittare, vilket kan jämföras med 920.000 tittare under premiären förra helgen.

Kvarteret Skatan i SVT sågs av 920.000 tittare.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits