Life is a pigsty

Det har varit en splittrad helg.
"Äntligen!", säger Maud Olofsson på TV, "äntligen! vad vi har väntat på det här!". Och jag skäms nästan för att jag inte har tagit tillfället i akt att faktiskt utnyttja den pyttelilla makt jag kanske ändå har i och med flera tusen läsare i veckan här.
Vi börjar i fredags... Jag hade jobbat häcken av mig hela veckan, låg efter med massa knäck till typ alla tidningar, skrev klart i alla fall det mesta innan jag drog vid ett i fredags. Röstade på Centralstation, som alltid på Vänstern. Kryssade Ali Esbati.
Sen tåg med Terry, byte och långpromenad i Falköping, Sov ett par välbehövliga timmar på hotelllet i Jönköping sen innan vi började spela vid nio. Sjukt bra, som alltid på Bongo Bar.
Efterfest med vin och öl och diskussioner, och givetvis försov jag mig och kom inte fram till Göteborg förrän tio i tre.
Gamla Ullevi fem över, skitmatch, ångest, desperation.
Hammarby kan inte vinna.
Jag hade svårt att dela glädje-orgien efter Pållens kvittering i nittioförsta, vi kan fanimej inte nöja oss med oavgjort mot fucking jävla Gais liksom.
Efter matchen - tjafs, Stone Island-tröjor och supporterpoliser. Som vanligt på bortaresor med andra ord... Hänger med Daniel på Sjuans ölcafé. Möter upp Hermann Dill och käkar grymma kötbullar på Smaka. Snackar Sjöberg/Nylander-anekdoter, Barcelonas holländare, Gais, huliganism, klubbkultur och racketsporter...
Halv tio, helt fruktansvärt bakis, börjar jag på Uppåt Framåt. Inte helt peppad från början, men galet bra tids nog.
Möter säkert tio-femton kompisar, varav ett stort gäng från Stockholm. Emma, söt som alltid. Bad Cash-Kalle x2. Shots. House. Madcehster. Electro. Indie. Britpop...Galendans, nävar i luften och allsång. Avslutar med Walker Brothers version av "You'll Never Walk Alone".

Efter en sista shot tar vi svarttaxi till Röda Sten för Service-svartklubb. Grymt ställe. Drömmer om nåt liknande i vår stad, men vet dessvärre att det aldrig kommer hända så länge vi har kvar vår kära krogkomission.
Casual-Gaisare blänger som att de vet vem jag är, och hade jag bara varit aningen fullare så hade jag säkert dragit upp min Bajen-halsduk bara på ren trots.

Halv fem drog vi hem. Majorna, my Majorna. Alltid. Det är nästan bisarrt att exakt alla som har efterfest, alternativt bortamatch, bor i just Majorna.

Vaknar, får ett mess av Hermann, Drar och äter nån sorts brunch på Sky Baren, på 23:e våningent av Gothia Towers hotell. Räkmackan för 140 spänn är typ den fetaste jäkla macka jag någonsin sett.

Buss hem. Gratis med 25 modelltjejer. Kan ju bli sämre...
Dumpar väskorna, åker till Carmen. Sharif är ledsen, allt går åt helvete. Kollar valvakan. Sjunger INTERNATIONALEN och gråter nästan en skvätt.
Kvarnen. Möter vänsterbröder och systrar. Är så jävla upprörd att jag nästan vill slåss. Ångest.
Vi har fått en bilhandlargubbe som ny statsminister. Mina vänner har röstat på en allians som prioriterar en sänkt a-kassa, en restriktiv flyktingpolitik och en borttagen förmögenhetsskatt.
Jag mår dåligt.
Fyra år av misär väntar. Grattis till er som har bostad i innerstan, fast anställning och föräldrar med förmögenhet. Ni kommer säkert få det jättekul framöver. Men jag har svårt att se hur jag kan vara vän med er...Kommentarer:
Postat av: norrpan

Jag har ingen anställning, inga pengar och inget arv att vänta men nu har jag iallafall möjligheter. Det känns som att vänstersidan alltid ska trycka ner folk i skorna. Ingen jävel ska få tjäna pengar eller ha ett stort hus för då kommer avundsjukan och tär i jantehjärtat. Men visst fan kommer det medföra misär också, jag är inte dumhöger.

2006-09-18 @ 10:02:55
Postat av: Cecilia

Jag kan inget annat göra än att instämma. Skrämmande. Dessutom är Fredrik Reinfeldt slående lik Tummen, något som skrämmer mig, om möjligt, ännu mer.

Postat av: Hank

Det där med att sänka A-kassan är inte möjligt. Går de ner till 65% så blir det inbördeskrig.

2006-09-18 @ 10:12:17
Postat av: Åsa

Tack för i går.

2006-09-18 @ 10:14:32
Postat av: tove

döm nu inte folk efter deras förutsättningar, för det är snudd på rasistiskt. att har rika föräldrar må vara få förunnat och jävligt skönt och jävligt orättvist - även förmögenhet och bostad och jobb, men detta är inget som gör någon till en dålig människa - eller ond eller ens ovillig att rösta och tycka precis lika rött eller rödar än du.

2006-09-18 @ 10:15:28
Postat av: apan

Det är alltid obehagligt och faligt med folk som inte kan respektera andras åsikter oavsett vilken ideologi de själva förespråkar. Jag tackar för mig och tar bort bokmärket.

2006-09-18 @ 10:50:01
Postat av: Tom

Tillståndsutskottets ordförande heter Jackie Nylander och är vänsterpartist. Jag tror din älskade krogbransch kommer få det lite lättare nu i alla fall.

2006-09-18 @ 11:30:00
Postat av: kurre

faktum är att det ska vara så jävla fult att tjäna pengar i sverige.
jobbar arslet av mig för att kunna köpa en lya i innerstan, tar alla jobb jag kan få!
sen vill jag spara pengar och bygga en förmögenhet och det är också fult.
jag tror på en allians nu och framförallt att de får en chans att visa vad de går för!!!

2006-09-18 @ 11:40:04
Postat av: Anonym

Hur mycket skatt betalar du egentligen?? Du har säkert en F-skatte sedel för att undvika löneskatt eller till och med tar betalt svart, eller har jag fel??

2006-09-18 @ 11:42:34
Postat av: arbeit macht frei

mm, ni kommer säkert att tjäna jättemycket på ert hårda jobb och ert förmögenhetsgnetande. dock är det hela ganska enkel matematik; i en exponentiell räöntebärande investmentkurva tjänar den som har kapital mer än den som måste jobba in cashet, och följdaktligen växer konstant glappet för de allra flesta arbetare till de allra rikaste, och den "eftersträvansvärda" förmögenheten blir relativt de rika mer och mer ouppnåelig. sure, en del av er kan lyckas göra stora dollars, via business eller bankrån, men de flesta blir vanliga knegare, och då får ni se effekten av en moderat politik. ni är bara en massa gnälliga horungar som suckat otacksamt åt den socialdemokratiska politik som berett er välfärd. jag äcklas av modereter, jag äcklas av människor som tycker det är ok att sänka levnadsstandarden för de allra svagaste, och mest av allt äcklas jag av alla lurade idioter som känner sig som moderata katter just nu. kom tillbaka om fyra år med er segregationspolitik och se hur fint det blivit.

villkorslös demokrati är ett idiotiskt system.

2006-09-18 @ 11:56:22
Postat av: Goesta

Ja, usch, just så känner också jag Gustav. Det här blir fan inte bra.

2006-09-18 @ 12:53:17
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: E

Det värsta är att majoriteten av svenska folket har tagit bort ordet empati ur vokabuläret. Jag kan inte förstå. Jag vill inte förstå. Helt plötsligt känns Stockholm läskigt och främmande.

2006-09-18 @ 13:16:48
Postat av: eken

ja det var lite läskigt när det stora vemodet rullade in över stan i morse, diset var riktigt passande...

2006-09-18 @ 14:28:56
URL: http://www.babyjesus.se/blog/
Postat av: Anonym

När man fått nog av alla segerreportage på tv och bara vill dra ett täcke över huvudet och sova i fyra år så känns det bra att det finns människor som med åsikter som dina. Tack.

2006-09-18 @ 18:42:48
Postat av: Anonym

Oj då, blev lite dålig svenska, men ni fattar vad jag menar.

2006-09-18 @ 18:43:30
Postat av: Läsare

"Men jag har svårt att se hur jag kan vara vän med er..." och allt "arbeit macht frei" skriver:

Tack! Skönt att höra, en dag som denna!

2006-09-18 @ 20:18:08
Postat av: Gem

Tack! Jag behövde det idag!

2006-09-18 @ 20:22:04
Postat av: Nuder

Det är självklart att Gelin jobbar svart så ofta han kan ute på klubbarna.
Kamrat Gustav, hur står det till med solidariteten egentligen??

2006-09-18 @ 21:41:11
Postat av: anders

Och vad spelar det för roll om nån jobbar svart lite då och då för att överleva? Måste man leva slaviskt som man lär?

2006-09-18 @ 21:55:39
Postat av: Ankan

Ja, annars ska man ge fan i att lära. Dubbelmoralen ligger tät här idag.

2006-09-18 @ 22:32:21
Postat av: nyckfull.net

reinfeldt kysser (sin snygga fru) med öppna ögon:
http://www.expressen.se/content/1/c6/68/77/58/de2fe6b5.jpg

2006-09-18 @ 23:40:21
URL: http://www.nyckfull.net
Postat av: arbeit mach dagisretorik...

eller också kanske gustav har försakat studier, karriär, bostadsrätt och allt det där andra för att han är en jävla idiot som brinner så hårt för just musik och klubbkultur... så jag tycker nog gurra kan lyfta varenda jävla krona svart om han vill utan att nån ska gnälla. sen lär inte gustav apeshit. han uttrycker det äckel och den skräck som väldigt många människor känner nu.

dylan kallade tim hardin en renässanssjäl i en plastvärld, det skulle nog kunna innefatta herr gurka också.

2006-09-19 @ 08:16:29
Postat av: gustav

Nu tycker jag inte att den här diskussionen ska handla om mig personligen utan om att vårt land har bytt ideologi, vilket kommer påverka hundratusentals människor väldigt negativt. Hundratusentals av de allra sämst ställda i samhället.

/g

2006-09-19 @ 09:31:07
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Johan H

Herrejösses! Vad ÄR detta?
Läs detta istället.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,890484,00.html

2006-09-20 @ 10:34:51
Postat av: ali

Fan äntligen någon som säger något vettigt.
Det är ett väldigt unikt stats skick som gått i stöpet nu. Men vi kommer tillbaka.
MVH ALI

2006-09-22 @ 08:24:27
Postat av: Johan B

Ali >>

Statskicket är förmodligen fortfarande demokratisk monarki men det kan ha ändrat sig sedan jag sist kontrollerade med NE.

2006-09-26 @ 14:15:44

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits