Derby i Mordor ikväll

Livet går vidare. Sommaren närmar sig med stormsteg. Jag har en förkylning som jämfört med en del annat bara känns extremt larvig just nu.

Ikväll är det årets första derby. AIK har hemmamatch och jag vet många bajare som bojkottar av den anledningen. Det är rätt fånigt tycker jag. Jag vill se Bajen live så ofta och mycket jag kan, sen spelar det faktiskt inte så stor roll om det är Gnaget, Bröndby eller Nyköpings BIS som får del av mina inträdespengar.
Bara genom att vi går dit och hyllar fram vårt lag så ger vi ju kanske Bajen det där lilla extra stödet som behövs för att vinna på plan, vilket för mig är så ofantligt myket viktigare än några principer, både rent egoistiskt och som en del av Hammarby.
Men alla gör såklart som de vill.
Jag gillar inte heller Råsunda det minsta, även om jag rent åskådarmässigt tycker den är bland de bättre arenorna i Sverige. Jämfört med Stockholms eller Malmö Stadion med sina löparbanor och shit så är den ju faktiskt helt okej. Sen mår man ju illa bara man går av på Solna Station och andas luften därute, precis som att hatet väller upp i varenda por i kroppen i samma sekund man kliver upp på Södra läktaren och ser de svartgula råttorna därborta på andra sidan.
Derbyn är speciella. Det är kamp, hat, frustration och passion till hundra procent på både läktare och plan. Förra höstens vinst över Gnaget var bland de största dagarna i mitt liv. Så mycket betyder det för mig.

Här är en liten Hella-intervju jag gjort förresten.


Kommentarer:
Postat av: issie

Hej,har smygit runt här å tjyvläst ett bra tag nu! Tack för trevlig läsning!
Så ikväll e det dax, det e ju en såndär hatkärlek till derbyna, man kan lixom inte bara låta bli att gå dit måste ju stötta i vått å torrt!

2007-04-24 @ 15:15:28
Postat av: Richard Slätt

& jag är ju som sagt en av dem som inte ger iväg pengar till det där laget norr om stan. Numera grundar det sig nog mer i att vi alltid ser bortaderby tillsammans hos Christ, men från början är det i grunden att jag inte vill ge pengar till den klubben.

Pissa på aik.

Postat av: Jerk

fy fan det närmar sig nu..det går fan inte att koncentrera sig på jobbet längre..ångest..

2007-04-24 @ 18:03:44
URL: http://dalaibk.webblogg.se
Postat av: Spicey

Hejsan. Ni kan väl rösta på min låt va!!
Jag låg etta nyss, eller ja, rösta nu va!

Postat av: AIK

Mycket, mycket fyndigt det där om Mordor! AIK:are är alltså små orcher! Så fyndigt!

Och vilken bildning det tyder på sen! Din kulturella referenser sträcker ända fram till filmen "Sagan om Ringen"! Wow!

2007-04-26 @ 10:20:09

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits