En helg full av snabba ryck

Det kan vara aningen förvirrande att flänga runt på det sätt jag gjort i helgen.
Från trevligt konstvernissage till Bez-dans på indieklubb. Från långefterfest och sömn på soffa till Hammarbykärlek på Söderstadion. Var underbart att vara där igen, men jag blev inte nämnvärt imponerad av spelet ändå, trots vinsten. Drog i 90:e minuten och missade således Egurens 3-0-mål, vilket kändes rätt konstigt, och så lite drygt tre timmar senare är man helt plötsligt på en klubb i Göteborg och snackar med Djungeltrumman-folket och Calle Stephansson från Bad Cash.

Det var en lyckad kväll, 700 pers inne, och mitt dansgolv var smockfullt trots en minst sagt påfrestande CD-spelare som inte riktigt ville göra som jag önskade.
Kul som fan att träffa alla därnere. Allt Djungeltrumman-folk, alla vänner och bekanta och övriga. Drog på mig Bajenmatchtröjan sista timmen i DJ-båset, var väl sådär halvpopulärt kanske.

Och så frukostbuffé med härligt nybakade croissanter på ett café i Vasastan, och långsamma tåget hem genom ett soligt Sverige just på väg att börja grönska. Stannar i varenda liten bruksort som finns i hela Västergötland och Värmland. Ser träningsoverallsfamiljerna i Trollhättan, skatekidsen som hänger på stationen i Grums, EPA-traktorn på vägen utanför Kil... Tänker på när jag var med och stormade planen i Degerfors på en bortaresa nån gång under det tidiga 90-talet. Tänker på Dana när vi stannar i Kristinehamn. Väntar nån minut med att ringa en kompis när jag hör att vi snart är på väg in i Åmål, bara för att extremt larvigt kunna säga att jag befinner mig i "fucking-jävla-kuk-Åmål". Löser korsord, läser bok (Stieg Larsson "Män som hatar kvinnor"), tittar ut över landskapet. Röda stugor med vita knutar, hästar, kor, får, fåglar, rapsfält och granskog, björkar och tallar, motorcyklar som bränner förbi i läskigt höga hastigheter,  traktorer som plöjer åkrar. Alla dessa åkrar. Sverige är ett land av åkrar, stugor och skog. Det är ganska lätt att glömma det ibland när man står i Vita Baren och dividerar om nåt nytt modemagasin.

Kommer till Stockholm halv åtta. Promernar genom Gamla Stan. Exakt 25 timmar och en kvart har jag varit borta från stan, det känns som en vecka. Alla uteserveringar är fulla, det spelas reggae och folk sitter i kortärmat. På Indigo är det fest. De fyller sju år (tror jag det var?) och bjuder på gratisbärs. Gurra Bendt och Leenus spelar skivor. Det är trångt och varmt som i en bastu på Karin Ströms land i kräftskivetider.
Lördagskvällens Göteborgsrockelit med Henke Berggren, Bad Cash, Silverbullit-Simon och diverse andra är utbytta mot Stockholmsditon med Moneybroter, Hives-Pelle, Henrik de la Cour och Juvelen. Den sistnämnde gör en grym spelning på bardisken, där han bland annat spelar en helt ny låt som var knäckande bra. Potentiell sommarhit kanske?

På Söderkällaren är alla vännerna i Söndagsgänget samlade. Jag får applåder när jag kommer in och allt är så fint och vänskapligt och kärleksfullt... Sen blir jag trött och går hem. Helgen är över och jobbveckan har börjat för länge sen. En bra jobbvecka tror jag.
På fredag är det Djungeltrumman-fest på Spyan!

Kommentarer:
Postat av: Lorre - glöm inte fredag gurra

2007-04-16 @ 18:04:04
Postat av: gustav

Lorre: Det är väl ändå på LÖRDAG va?!
O-Baren alltså.

/g

Postat av: Tom

Ja, jag har skrivit in lördag i min kalender. Fredagar är ju Juliadag för mig.

2007-04-17 @ 14:27:39

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits