Möllevångsgatan för tio minuter sen...

Satt och tog en stilla eftermiddagsöl med Terry på Nyhavns uteservering mitt på Möllevångstorget för en halvtimme sen. Hela området var färgat i himmelsblått såhär en timme innan MFF-AIK, och stämningen var precis sådär gemytlig som klyschan säger att det ska vara runt Möllan. Joel och Petra sa hejdå och drog iväg till Köpenhamn, och efter ölen var uppdrucken så tog vi en kort promenad runt Möllan.
Nere vid Ölcaféet står de hårda killarna i vita kepsar samlade och precis när vi passerat Tempo börjar de gruppera sig för språngmarsch. När vi är nere på Möllevångsgatan hörs ett vrål och de kommer rusande, en homogen grupp på kanske femtio stycken adrenalinstinna unga skånepågar, vrålandes "Solna - tattare!" med det karateristiska våldssuget i blicken.
Supporterpolisen med jeansjacka och solglajor står och spejar, sirener börjar tjuta och polishästarna sätter upp i galopp.
Det är fotbollsfight på gång och två indiegudar från Stockholm har hamnat mitt i skiten.

Precis utanför nyblivne villaägaren Måns Renntuns lägenhet fastnar de. Vi ser inte röken av Gnagets mäCKtiga Firma, men MFFs dito står och hetsar ett litet tag mot snuten, som griper ett par stycken inför lördagsflanerande pensionärer och lättimponerade Möllan-barn.

Vi går upp till Joel & Petras lägenhet på Friisgatan, och här sitter vi nu och ser på lite riktig fotbollsunderhållning i form av Everton-Man United istället. Rooney gör precis 3-2 nu, grymt snyggt, och Everton-fansen lär ju inte direkt förändra sin bild av Judas nu...

Gårdagsnatten var en helt okej fredagskväll i Malmö. Planet var lite sent och vi anlände inte till Malmö förrän vid kvart i tolv. En snabb dry martini och en bärs hemma hos Joel, och sen en runda på Inkonst och KB med öl i snabbt tempo, lite indie-electro-rock-hits och hälsande på några söta tjejer och givevis underbare Vakt-George på KB, som tackade för mina fina ord om honom som landets bästa vakt härommånaden i AlltOmStockholm/Malmö.

Ikväll krossar vi KB!
Hör av er för gästlista om ni är i byen!

Kommentarer:
Postat av: Fredrik

"det karateristiska våldssuget i blicken" :-D
Annars slutade ju den där matchen nere i Nordtüskland på ett ganska trevligt sätt. 0-0 hade varit bättre. Men kan man inte få det är det alltid trevligt när gnaget får ordentligt med (okarateristiskt) pisk.

Postat av: Resurrection

Tihi humor att höra "Hata, hata, hata aik" och "solna-tattare" på grötig skånska...

2007-04-30 @ 12:32:33
URL: http://www.youtube.com/watch?v=-9InesWeaIE

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits