The tale of the brave sir Ola!

I onsdags kväll satt vi hemma hos Jonas och lyssnade på Melodifestivalvinnarna The Arks nya album. Vi konstaterade att det var spretigt, hittigt och aningen mindre musikalbetonat än de tidigare, och att det finns ett par monsterhits och några riktigt grymma textrader.
Och så började vi minnas tillbaka. The Ark och jag går ganska långt tillbaks i tiden. Jag har en jäkla massa roliga och galna minnen med dem genom åren.

Allra första gången jag hörde talas om dem var på Lollipop, 1997 eller möjligen 1998. Håkan Waxegård hade tjatat om dem och de fick spela på nån av festivalens mindre scener mitt på dagen. Jag tyckte de sög. Avsevärt många timmar senare orkar jag inte åka hem utan däckar istället i ett tält tillhörande en ung tjejkompis. Jag vaknar med ett ryck morgonen efter, bara för att få höra Mikael Jepsons första ord till mig någonsin; "Vi har inte gjort nåt, jag lovar!". Han klär snabbt på sig samtidigt som han gång på gång upprepar orden, i tron att min tjejkompis egentligen är min flickvän och att det ska bli jidder. Jag garvar bara.

Det går nåt år, jag ser Ark på Emmaboda och i Hultsfred. Jag sågar dem på Bomben och jag snackar skit om dem ganska mycket eftersom jag mest tycker de är "larviga glamrocksposörer" eller nåt liknande. De gillar nog inte mig så värst mycket heller.

Och så en kväll i Hultsfred. Jag har bestämt för mig att det var nån Aftonbladet-fest bakom deras trailer, så kommer Ola Salo fram till mig. Vi börjar prata, "jag gillar ju er egentligen". Vi kramas och sluter fred. Det känns befriande på något sätt, och vi bestämmer oss för att ordna en fest tillsammans, "Bomben & The Ark".
Det blir ingenting av den festen såklart, men jag bokade dem som DJs i rockbaren på Bomben XL en ganska kaotisk kväll åtminstone.
Och vi har festat ihop hårt många gånger sen dess. På Carmen, på Kvarnen, på Allhuset, på Emmaboda och i Hultsfred, på Rockbjörnen-festerna på Cirkus, på efterfester och lite överallt.

De två mest minnesvärda kvällarna med Ark måste ändå vara dels
maskerad-releasefesten för "In Lust We Trust"-albumet 2002. När hela Mosebacke fylldes av ödlor, tandkrämstuber, transvestiter och talibaner. Och när vi allihop vällde in på Kvarnen tillsammans efteråt, en vanlig lugn söndagskväll, med maskeradkostymerna på. Och "efterfesten" ute i Björns Trädgård med A-lagarna som hade en hel fryspåse med såna där hörlursploppar och bytte fem stycken såna mot två folköl av oss.

Och så givetvis hemresan från Hultsfred när vi varit där och spelat skivor på Rockpartys 20-årsfest mitt i vintern.
En hel buss full med den svenska rockeliten, plus en handfull lätt bakfulla Bomben-DJs. Och som reseledare, kapellmästare och dirigent: Maestro Ola Salo i egen hög person!
Jag skrattade oavbrutet i alla långa timmar den där segbussresan hem från Hultsfred alltid tar. Ola var kung den dagen. Han skrev en egen musikal där alla på bussen hade varsin roll, stor eller liten, jag var en flöjt som sa "åååååhh!" ett par gånger. Huvudkaraktären var Ebbot Lundberg, och titeln på musikalen blev det typiskt Ola Salo-klingande "The tale of the brave sir Ebboth and the search for the infinite horizon".
Nånstans runt McDonalds Linköping bestämde vi oss för att sätta upp den som "on ice"-show på Globen också. Det blev inget av den saken heller, men nu har ju Ola och hans lilla band fått äga ett fullsatt Globen ändå.

Kommentarer:
Postat av: jonas

Jag skriver under på allt ovan!
Bussresan var fantastisk! Och Björns trädgård-efterfesten! Och maskeraden!

Postat av: a da m

jag tycker som vanligt att plattan är grym, det görs för lite glamrock nuförtiden och alldeles för få bär jumpsuits på scen. när är releasefesten för den här plattan, har den varit redan tro? jag vill gå!

2007-04-13 @ 15:01:10
Postat av: jimmy

Ola's dans till den där melidifestivallåten kommer fälla dem. Ser inte klokt ut ju. Världen är inte redo för The Ark.
Imorgon är det föresten Springfield:
http://www.myspace.com/klubbspringfield
...och trappsidan uppdateras i stort sätt dagligen. Missa för bövelen inte den!
http://katt-trappa.blogspot.com/

2007-04-13 @ 15:01:38

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits