Hörde jag skål?

Det blev ännu en klassisk Stockholmspris-fest i fredag. Av de tretton år jag varit med skulle jag nog våga ranka årets fest som topp fem utan tvekan, kanske t o m topp tre.
Det började lite rörigt dock. Strul med logistiken gjorde att gratisbärsen och gratisvinet tog slut redan på nån halvtimme innan prisutdelningen i Musikakademins lokaler vid Nybrokajen. Och sen blev det springtävlingar, knuffande och brottande för att få ut några enstaka Budweiser under den långa väntan på att själva utdelningen skulle börja.
Inte så jättemycket att säga därifrån, mer än att Börje Ahlstedt var underbar som konferencier. Bröderna Schulman höll sitt första standup-framträdande, vilket mest kändes som ett test av hur länge de kunde babbla strunt på scen innan nån körde bort dem. Alex Schulman var nog kvällens gladaste vinnare när han skuttade upp för att hämta priset för Årets Blogg. Och Martin Luuk var precis sådär lagom människoföraktande distanserad som han ska vara, när han vann för årets läsning.
Givetvis tog Spy Bar hem årets nöjesförbättrare, men de snackade lite för mycket om vakter och utkastningar och mediaskit istället för att hylla sig själva för det grymma de faktiskt har åstadkommit i den här stan.
Nacht vann årets klubb, mycket välförtjänt även om det hade varit grymt om Ace plockade det också såklart.
Efteråt blev det bussfärd till Nymble, med min förinspelade CD i högtalarna. Den verkade ha funkat bra på de flesta bussar. Nån hörde inget alls, några hyllade den till skyarna och de flesta tyckte mest den var "rätt kul" sådär. Trist dock att resan gick ungefär hälften så fort som beräknat och att det därför var en massa roliga anekdoter kvar som ingen fick höra nu. Andy snackade dock om att lägga upp den på hemsidan...

På Nymble var det buffé och vin och öl i drivor. Jag hamnade vid Spyans vinnarbord och fick ett spontant tal av Johan Mattsson och en skål för att jag "förgyllt tre fjärdedelar av alla kvällar, och blivit utslängd den sista fjärdedelen".
Det blev dans på stolar, gratisöl, dans på bord, drinkar, vin, dans överallt, blomkastning, ishalkning, kontorsrökning med norskor, runtflummande i de enorma lokalerna och ännu mer dans och tokigheter.
Det var en underbar kväll helt enkelt!

Lördagen var därefter. Aningen sliten och efter lååångt sängliggande begav jag mig iväg på släktmiddag till mamma, som nyligen fyllt år. Trevligt att träffa alla, speciellt lilla Oliver som kutar runt och är glad. Gnagare som han är hälsade han hejdå med att säga nåt som lät som "skitiga Bajen".
Sen blev det en öl hos en kompis, innan Dana ringde och sa att han fixat lista till mig på Sultans of Ping FC på Debaser. Sjuk nostalgi, punk, indie och en massa dyngraka engelsmän och irländare i publiken. Sångaren Niall lekte Iggy Pop och stoppade micken innanför brallorna, svepte typ 1 liter whiskey och spottade öl på publiken.
Efter det iväg till Kafé 44 på Kapsylen-stödfest. Hade precis missat Weeping, men hängde lite med dem och en massa andra södermusikergubbar. Medelåldern där var nog ännu högre än på Debban tidigare. Kontrasten mot Spy Bar en kvart senare var ganska stor alltså. Men Sahara-Jossan och Maria ägde i Vita Baren. Min brorsa halsade skumpa och jag träffade först ett gammalt ex och sen precis vid stängning inga mindre än Charlie Davies, Alagie Sosseh och Fadi Malke!
Tre nya Bajen-spelare alltså, som berättade att de kommit hem från Los Angeles bara sex timmar tidigare. Softa killar.

Gårdagen tillbringades halvliggandes framför TVn med chips och saft. Det var minst sagt välbehövligt.

Kommentarer:
Postat av: Richard Slätt

Alltså va fan är detta! Återigen ska man vara duktig och ta det lugnt i soffan på lördagen och jaha, där var ytterligare några bajare man hade velat byta ett par ord med - icke! Jag är dömd till att inte se dem ute när det är som mest fest. Från och med nu ska jag aldrig missa en utekväll, punkt. Fast när helgen kommer lär det nog ändå bli på det viset. Bastu och bärs till helgen?

Postat av: a da m

tack som fan för att jag fick uppleva två riktigt feta och nästan ännu mer diametralt motsatta fester på raken med dig. för att komplettera den dunderskumma treenigheten avslutade jag med mitt livs kärleks (hittills då) bröllop i lördags ...

2007-02-05 @ 17:56:49
Postat av: a da m

tack som fan för att jag fick uppleva två riktigt feta och nästan ännu mer diametralt motsatta fester på raken med dig. för att komplettera den dunderskumma treenigheten avslutade jag med mitt livs kärleks (hittills då) bröllop i lördags ...

2007-02-05 @ 18:00:02
Postat av: eken

fy satan. jag blir bakis/sliten bara av att läsa om dina upptåg. jag har svårt att koppla raden 'resan gick ungefär hälften så fort som beräknat'. ena sekunden fattar jag, nästa inte. det gick snabbare eller?

2007-02-06 @ 11:27:24
URL: http://www.babyjesus.se/blog/
Postat av: gustav

Richard: Haha, ja men du vet ju hur det är. Man missar _alltid_ nåt när man är hemma, men om man går ut hela tiden missar man å andra sidan kanske desto mer lite senare i livet sen... :)
Hursomhelst så har jag ett vagt minne av att jag lovade Alagie Sosseh att fixa Spy Bar-kort mot att han skulle göra minst tio mål i Allsvenskan i år. Haha!
Bastu - Lätt!

Adam: Ja, tack själv mannen! Alltid kul att partaja med dig, vare sig det är bratfest, kreddfest, nyårsmiddag eller dekadent-efterfest...
Du får berätta om bröllopet sen.

/g

2007-02-06 @ 11:29:35
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: gustav

eken: Det är bara bita ihop!
Ja, den gick på typ nio minuter istället för planerade 15-20 typ. Mitt inspelade "set" var 15.30 långt, plus en extra låt som tillägg...

/g

2007-02-06 @ 11:32:43
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits