Krog-nytt!

Det har blivit dags för Gurkbasurkens högst oregelbundna uppdatering om vad för nytt som händer på Stockholms krogar och barer egentligen.
Först två trista nyheter:

* Idag avslöjades sanningen i DN till slut. Om Centro, Crazy Horse, Victoria, Murphy's och de där övriga krogarna som helt plötsligt bara stängde en dag i höstas. Det var förresten den dagen som jag och Jonas skulle kört vår fina lilla barklubb Sally på Centro med Goesta som gäst-DJ.
Irländska ägaren, som jag bara hälsat på hastigt ett par gånger och faktiskt inte ens minns vad han heter, har nu flytt landet, tros befinna sig i Portugal. De 63 anställda i personalen har försatt krogarna i konkurs efter att ha uteblivna löner på totalt runt 3 miljoner kronor.
Trist att sånt här händer fortfarande i krog-Stockholm tycker jag. Men samtidigt så vet jag att alla krogarna har nya ägare, och lär öppna inom en hyfsat snar framtid igen.
Centros nya ägare ska enligt Putte Ponsbach vara toppen, och jag litar på Putte stenhårt i den här frågan.

* En annan krog som sägs vara på väg att försvinna är Marie Laveau. Söders nattklubbsdrottning dansade en sommar med fantastiska klubbar och fester som bland annat Paradise, Bangers n' Mash och Rekyl (samt faktiskt mitt alldeles egna 30-årskalas också!). Dessutom var både restaurangen och baren smått underbara, och tveklöst bland de bästa inte bara på Söder utan i hela stan.
Nu ryktas det från flera håll om konkurs och nedläggning även där. Jag har mailat dem och frågat, mailat andra folk som borde veta och frågat också, utan några som helst svar, så jag börjar tro att det nog kan stämma nu. Jävligt tråkigt isåfall.

Nu lite gladare tongångar:
* På Kungsholmen, denna gudsförgätna stadsdel - bakgatornas, Västermalmsgalleriornas och lådvinspensionärernas hemvist - har det återigen börjat ryktas om nya grejer. På Ramóns softa tapas-bar Capital överhördes (jag får skriva som om jag vill, det är min blogg!) ett samtal häromveckan om den briljante galningen Jocke Heinemans nya krog bara något kvarter bort. Det har ryktats mycket och länge. Hemlighetsmakeriet är stort, men om vi kan lita på den evigt skrattande Jocke - och det brukar man kunna efter succéer som bl a Snaps/Rangus Tangus, Metró, Isolée och Trash Bar - så lär nog det här bli grymt också.  

* Och bara tvärsöver gatan ligger Jakob Grandins och sisådär tvåtusen stockholmare tills sommarparadis Trädgården. Förra vintern/våren gjorde Jakob en ambitiös men tyvärr inte helt lyckad satsning på VinterTrädgården, där Bombens Dansklubb & Pianobar var en av beståndsdelarna. Det är svårt att få folk över Kungsbron i snöslasket minst sagt. Men nu verkar det som att det är på gång igen då populära hiphopklubben Rumble flyttar dit och öppnar nu i veckan som kommer!

* Och alltid lika hårt arbetande Jakob kör dessutom fest på hårt nysatsande Hotel Reisen ikväll, med påföljande efterfest på en av de där båtarna vid Söder Mälarstrand. Kan nog bli bra...


* Spyan har som jag snackat om förut en ombyggnad på gång. Trappområdet ska göras om som jag fattat det och en våning till ska öppnas, där det ska bli "gubb-vip-bar" med en önskvärd medelålder som ligger uppåt Terry-åldern nånstans.
Och Victoriasalen ska ju också ansikslyftas ordentligt, men kör vidare med Kleerups technoklubb de lördagar som återstår.

Nu drar jag iväg på harakiri i Södertälje!
Om vi inte hörs så spelar jag på O-Baren imorrn, då ska ni komma dit allihop!

Kommentarer:
Postat av: Larsss

Ahh, så det finns hopp för en skön Sthlms vår alltså!

Jag har hört rykten om att AG skulle öppna en källare med ett house-dansgolv...Sanning eller bs?

Postat av: Anonym

Vi har försökt sen november att byta lokal till Marie Leveau, detta har varit omöjligt då personer som ansvarat för det har varit svåra att få tag i och personer har slutat osv... Har varit extremt svårt att få svar på hur exempelvis klubbvåren skulle se ut där . Dvs, ryktena om ML tror jag stämmer till 100% Tyvärr!

2007-02-16 @ 14:10:17
Postat av: maartin

var det du som berättade om det viss narkotika-doftande arbetsnamnet för jockes nya ställe? ett för övervåningen och ett för undervåningen...

2007-02-16 @ 15:32:43
URL: http://sowhatimdrunk.blogspot.com
Postat av: Goesta

Jag har minsann ett krog/klubb-rykte till som du inte har nämnt här. Men det törs jag inte skriva än.

2007-02-16 @ 17:38:30
URL: http://detljuvalivet.blogspot.com
Postat av: Anonym

är det bara för mig som texten är så pyttenytteliten att man inte ser vad det står?

2007-02-17 @ 02:12:24
Postat av: Spicey

Nja, nä, även för mig är den liten. Gurkan, du har minsta texten inna business! ;-) Lite större kanske!

Postat av: gustav

Larss: Det blev väl inget av det där med AGs klubbsatsning vad jag hört, men är inte helt säker dock. Vore kul såklart!

Anonym: Trist som fan!

maartin: Heh, kan ha varit jag, dunno. Arbetsnamnet var hursomhelst "Snow", tror jag.

Goesta: Oj, nu blev jag nyfiken! Du får berätta för mig privat nån gång iaf!

Är texten liten? För mig ser den normal ut, på två olika datorer. Det är väl bara ändra i Textsize annars?

/g

2007-02-17 @ 13:54:34
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: maartin

jepp, 'snow' för övervåningen och 'blow' för undervåningen...

2007-02-17 @ 15:02:26
URL: http://sowhatimdrunk.blogspot.com
Postat av: Magnus

ML öppnar om ca två veckor. De har gjort om i källaren och det har varit lite andra ändringar. Men det är samma personal och klubbandet kommer att fortsätta. Bra va!? Mad fer it!

2007-02-19 @ 15:53:19
Postat av: hey

och AGs källare Enskilda Galleriet var ju ett gigantiskt kvarnen för hipsters när odd hade fest i torsdags.

2007-02-19 @ 23:03:42
Postat av: gustav

Magnus: Japp, jag glömde skriva här att jag fick svar från Peter Thorell från ML.
De ska alltså fortsätta med ungefär samma klubbar och inriktning som förr, fast med delvis nytt folk i ledningen bara, som jag fattade det.
Kul!

/g

2007-02-20 @ 13:48:11
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits