Opera är nåt man drack i tonåren

Det har varit några lugna dygn på sistone, vilket har varit minst sagt välbehövligt för min sönderfestade, arma stackars rock'n'roll-kropp. Har läst en massa, kollat på film, degat framför TVn, sett fotboll (där Sverige var extremt bleka mot Egypten och Danmark briljerade mot Australien), hängt med halvbra i skidskyttet och mindre bra i Alpina VM. Ätit en massa mat, druckit totalt alkoholfria saker som citronvatten, svartvinbärs-lättdryck, vanilj-te och smått extrema mängder pulverkaffe.

Och ikväll ska jag vara så sjukt finkulturell att jag ska gå på Kungliga Operan!
Pappa fyller 65 på söndag och tar med oss på Puccinis "Tosca". Det är, som brukligt antar jag, på italienska, men med svensk textremsa på något sätt, vilket borde innebära att man förstår betydligt mycket mer än man nog skulle gjort om de sjöng på svenska. Det ska onekligen bli intressant, och annorlunda. 
 
Det betyder också att jag detta år, 2007 det högkulturella året, på lite drygt en månad, kommer ha besökt Dramaten, Dansens Hus och Operan.
Rätt tungt trots allt för en underklass-indie-suput som jag. Alltså, jag försöker inte vinna några fåniga poäng nu, tro absolut inget sånt. Är mest bara lite smått fascinerad över hur vitt skilda kast man gör i livet ibland. Från br-ölande på Carmen till galakväll på Operan, från sena nätter med bootybass-electro och nittonåriga tjejer på Spy Bar till pensionärsteater med mamma på Dramaten. Från att hänga med Bajenhuliganer på Globens starkölsbar till släktmiddagar med små gnagarkusiner på 2,5 år.

Jag gillar det, spretigheten, det icke-konforma. Har nog alltid varit lite av en kameleont i tillvaron... Haha, oj vad pretto det där lät.

Ska gå direkt hem efter Operan hursomhelst. Kolla på Peter Magnussons nya dolda kameran-program, som nog kan locka fram ett halvt skratt åtminstone gissar jag.

Så ikväll missar jag följande fester: Fabric/Reklambyrå-gratisfest i Gamla Stan, Pet Sounds Popquiz, Alan Braxe & Kris Menace på Cocktail Club, YoYoYo på Olssons och säkert massa massa mer roligt.

Imorrn däremot, då jäklar är det fest igen!
Jag spelar skivor redan klockan fem på Annakhans after work, alla är hemskt välkomna att komma dit och hänga. 17-21 kör jag, sen är det tuff svartklubb i Gamla Stan som gäller all nite long tror jag!
Men, som sagt, imorgon är en annan dag...


Kommentarer:
Postat av: eken

Annakhan låter trevligt. Att sitta där från 17:00 kan bli en dyr historia. Är svartklubben på samma ställe som R-Robban kört på tidigare?

Postat av: nyckfull.net

Har inte det alla så där virrigt? Det är ju det som är det sköna med livet. Idag har jag både läst dn och svenskan - lyssnat på dead kennedys och fleetwood mac - gick upp tidigt och planerar att gå och lägga mej sent. Motsatser är skitbra riktlinjer som man inte behöver följa alls!

2007-02-08 @ 20:02:14
URL: http://www.nyckfull.net
Postat av: a da m

jag förutsätter att det är du som spelat in charterledar-cd:n de drar igång på bussarna från operan till efterfesten på operaterrassen, och jag hoppas du inte spelat in et för långt program igen. den här bussfärden tar ju trots allt bara två minuter, inräknat en och en halv minuts tomgång vid limousinkön. i övrigt: SVARTFEST, SVARTFEST, SVARTFEST!!!

2007-02-08 @ 20:31:35
Postat av: Spicey

Undrade jag ocksa, om det är i Robbans lokal i G:a Stan?
RIP, Anna Nicole Smith!

2007-02-08 @ 22:27:31
Postat av: Spicey

Dubbel-R.I.P!
Jäkla korkskallar runt henne!

2007-02-09 @ 03:59:14
Postat av: gustav

Nope, det är inte den lokalen, utan en annan, ring mig så får ni adress o osa o sådär.

/g

2007-02-09 @ 11:24:48
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits