Sommarskor i Södetälje

Man ska inte åka pendeltåg till Södertälje, sätta sig på en iskall plaststol endast iförd tunna Cheap Monday-basketskor, bara för att se sitt Hammarby förlora mot Gif Sundsvall med 3-0. Man ska inte det. Man får tår som inte tinar upp förrän efter fjärde bärsen på Annakhan minst fem timmar senare.

Det var en riktigt skitmatch igår. Men det är inget konstigt alls då Bajen är inne i en stenhårt period av tung träning under ledning av nye fystränaren Janne "Saddam" Mian. Vilket vi fick ett smått absurt bevis på när hela laget bara någon minut innan match ställde upp vid kortlinjen för att köra "Idioten".

Men det fanns några små värmande glädjeämnen trots allt.
Ett av dem heter Simon Helg och är blott 16 (!) år. Med en stundtals bländande teknik och kvicka löpningar på sin vänsterkant kändes han som en kille som kan riktigt långt om han bara utvecklas rätt. Och Simon Helg måste förresten vara den första spelare jag ser i ett A-lag med Hammarbymärket på bröstet som är född på 90-talet!
Det går framåt, minst sagt.

Charlie Davies var klart godkänd. Han fick en stor chans, men brände den då han blev brutalt påhoppad av en Sundsvallsback och gick i marken med ont. "Frilägesutvisning", skrek vi kanske 300 på läktaren. Frispark utan ens ett kort, menade domaren, som också i övrigt höll närmast Korpen-nivå. Han missade bland annat en solklar Sundsvalls-hörna efter en grym tippning av fullt godkände Bajen-keepern George Moussan.
HTFF-spelarna, som körde andra halvlek, imponerade avservärt mycket mer än A-laget förresten. Defensive innermittfältaren Chi Stoklassa är en annan kille att hålla utkik efter.

I övrigt var det mesta skit.
Men kul ändå att fotbollssäsongen är igång nu. Imorrn spelar Bajen mot IFK Mariehamn. Då är jag där igen, på nya träningsanläggningen Torvalla IP den här gången.
Och nästa söndag är det Royal League-match mot FC Köpenhamn, med mig och Richard på plats på Parken. Jävlar vad kul det ska bli!

Redan ikväll spelar jag dock på O-Baren! Och ja, du hinner komma dit även om du inte är en av nästan 6 miljoner svenskar som väljer att skita i Melodifestivalen.

Kommentarer:
Postat av: joel

Sådär skriver ALLA när det blir torsk på försäsongen, Gustav. Som om inte Giffarna är inne i en tuff träningsperiod liksom...

2007-02-17 @ 17:02:54
Postat av: slinka

I södertälje finns en skylt vid stationen där det står: Södertälyeah. Jag har inte bestämt mig för om jag hatar`t eller älskar´t än.

Postat av: gustav

joel: Mm, visst, men Bajen är inne i en helt sjukt tung fysperiod just nu.
Dagens match var dock betydligt roligare. 2-0 mot Mariehamn, och Bajen såg äntligen ut som ett spelande lag igen.
Petter Andersson var bäst på plan. Charlie var hygglig, Simon Helg imponerade igen...

slinkan: Haha, sjukt göteborgskt faktiskt!

/g

2007-02-18 @ 17:04:38
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: lord bred

hittade en avslagen 3,5:a glömde du den ?

2007-02-18 @ 20:47:35
Postat av: AIK

Trettio år fyllda och springa omkring vintertid i tunna små tygskor...

Typiskt bajjare!

2007-02-19 @ 10:39:46
Postat av: anna

Åh du spelade fint på O-baren i lördags tackade dig på spyan men vet inte om du minns så jag gör det igen...

2007-02-19 @ 19:48:38
Postat av: Bill

Gustav, Plura Jonsson skriver också blogg!!

http://www.eldkvarnsvartblogg.nu/

2007-02-19 @ 21:54:25
Postat av: gustav

Lord Bred: Ja, spara den till mig för fan!

gnagarsvin: Jag har alltid sneakers året om, det finns inga kängor/vinterskor man kan ha på sig i stan nästan ju. Men om jag åker norrut så gör jag ett undantag.

anna: Tack tack, det värmer alltid med beröm! Var en ruskigt kul kväll!

Bill: Jag vet, stort!

/g

2007-02-20 @ 17:01:45
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits