Det är sommar i en sekund

Att se Plura stå där nyss på Skansen och i direktsändning kablas ut till nästan var tredje svensk tevesoffa, är det det som är svensk sommar?
Ja, kanske. Min sommar sammanfattas rätt bra av den där låten i alla fall.

"Jag har rest tiotusen mil
mitt liv är tåg och båt och bil
Jag går ut naken mitt i natten
Jag är en ö och du är vatten
Och det är sommar i en sekund
och jag minns varenda stund
när vi gick till havet för kärlekens skull
När vi blev fulla för kärlekens skull"

Tänker tillbaks på Peace & Love. Det känns som flera månader sen, fast det bara var lite drygt två veckor tillbaka ju. När Plura & Carla stod där själva på den idylliska lilla folkparksscenen i den där lilla parken mitt i stan. Och de spelade akustiskt, sjöng önskelåtar från publiken, gamla bortglömda Eldkvarn-albumspår blandades med lite från den nya skivan, och de skippade rentav "Kärlekens tunga" den kvällen.
Vid sextiden morgonen därpå stod jag med en kartong öl i famnen i en hotellhiss ihop med Henning och Eric i Tough Alliance, på väg upp till deras rum på efter-efterfest. Då kliver plötsligt en nyduschad Plura in. Jag hälsar så ödmjukt jag kan och säger något om att han är en sann hjälte. Henning frågar om han vet vilka TTA är. Plura säger "ja, jag har läst om er, men jag tror inte jag har hört er nån gång".
Vi undrar om han inte ska med på efterfesten. Plura skrattar till och säger "nä för fan, jag ska precis åka hem nu".
Det hade varit något det.

Snart är det en annan hjältes tur att beträda den där scenen på Solliden. Love Antell från Florence Valentin. Högst märkligt att han ska få sjunga om vad Cezar odlar i sin garderob inför tre miljoner TV-tittare.
Och så är ju visst min käre gamle klasskamrat med också.
Plura, Love och Marko. En ganska spretig trio på Skansen.

Kommentarer:
Postat av: Felix

Haha, Cezar är numer sveriges kändaste hemmaodlare. Kommer snart få leda trädgårdsprogram i svt. Hade hoppats på lite tvättäkta vänsterpropagande på bästa sändningstid av Love men han fick inte riktigt chansen.

2007-07-17 @ 20:58:24
Postat av: gustav

Felix: Hahaha! Ja, jag hade fan också väntat mig lite agiterande från Loves håll, men de fick mer eller mindre springa av scenen nu ju.
Roligt att se dem stå där o vaja på avslutningslåten med alla på scen också, även fast det ju inte var den gamla vanliga "Stockholm i mitt hjärta". Trodde de alltid brukade avsluta programmet med den?
/g


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits