New York-blödigheten

Har precis slökollat på "Höst i New York" på TV3. Ett rätt smetigt romantiskt drama från 2000 med en rik gammal Richard Gere-gubbe som blir ihop med en lite för ung - och givetvis lite för oemotståndligt vacker - Winona Ryder. Och så visar det sig att Winona-bruden är allvarligt hjärtsjuk och bara har kort tid kvar att leva and so on... Inget anmärkningsvärt alls, men med den blödighet jag jobbat upp i min arma själ just nu så blev jag naturligtvis alldeles rörd. Och så alla fina höstbilder av New York, med gulnade löv som singlar ner från träden i Central Park, med Manhattans storslagna skyline i sånt där klassisk julsnöfall, så som det bara kan vara i lite för sentimentala halvfloppade amerikanska romantiska dramafilmer.
Jag satt såklart bara och längtade tillbaks till New York igen. Bara en dryg månad sen jag var där nu, ändå känns det som att hela den resan bara var en fantasi, en dröm, något halvt overkligt.

Och så i reklampauserna dyker den där nya Folkia-reklamen upp, med en äldre man och en yngre kille som snackar lite maffioso-amerikanska om att banker är så jobbiga, men att Folkia minsann inte är nån bank.
Den äldre mannen heter Joseph Ragno och satt på stolen bredvid mig i dryga nio timmars flygresa från Newark till Arlanda just för att spela in den där reklamfilmen. Han var grymt trevlig, berättade lite om inspelningen av "Shawshank Redemption" och kallade konsekvent Morgan Freeman vid endast förnamn (när jag kom hem googlade jag honom direkt och upptäckte att han även haft små inhopp i bl a "Seinfeld" och "Law & Order"!).  Sen tog han en valium, drog på sig en sån där sov-bindel och knoppade in. Några timmar senare vaknade vi i duggregnet på Arlanda och det var morgonen den sista maj. Jag hälsade honom välkommen till en typisk svensk sommar, men visste nog inte riktigt då hur förbannat rätt jag hade.
Själv skulle Joe Ragno bli hämtad av folket på reklambyrån (tror det var Love Brindfors) för att åka direkt och jobba.

Och här sitter jag sex veckor senare och har redan blivit nostalgisk.


Kommentarer:
Postat av: Samuel

Ska du till Kalmar ikväll?

2007-07-11 @ 06:58:41
Postat av: gustav

Samuel: Nä, nu får det vara färdigflängt för min del på ett litet tag.
Dessutom har jag fortfarande katastrofdåliga vibbar av Fredrikskans förra våren...
/g

2007-07-11 @ 08:43:49
Postat av: ET

Finns nog ingen coolare stad än NY. :-)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits