Ikväll blev det varken PSB på Skånegatan eller i Hultan...

Klockan närmar sig ett på natten, och trots att det är lördagkväll i mitten av juni är jag inte ute och ränner någonstans. Varken på Trädgården, F12, Debban, Pet Sounds Bar eller Spyan, och ännu mindre nere i Hultsfred, där alltså Pet Shop Boys går upp på Hawaii-scenen om en halvtimme ungefär.
Där en massa vänner och andra mediaclowner står och gratis-super sig snygga och varma i Smålandskylan backstage just nu. Där fjortispunkarna på campingen precis börjat däcka i de sunkiga sovsäckarna efter fem dygns hårt HB-dunksupande.


Har läst igenom en massa bloggar och recensioner om Hultan, och inte fan verkar det vara något höjdarår man har skippat i år direkt. Exakt alla gnäller om hur kallt det är, hur folktomt det är (23.339 pers istället för 30-32 000 som det varit de senaste åren), hur oförskämt tyst (Socialstyrelsens order) och sent alla band spelar (hur man nu kan åka på festival och tycka att fyra på natten är så hemskt, men tolv på dagen helt naturligt), och alla stora konserter sågas till fotknölarna (vad folk nu hade väntat sig av Farbror Ozzy egentligen?).

Det jag verkligen verkligen hade velat sett idag var faktiskt Säkert! Alla skriver att det var hennes debutspelning, men hon körde ju faktiskt live på Kafé 44 i torsdags också (då jag alltså stod på Söderstadion och led istället). 
Men där går det ju såklart fler tåg, ganska många och ganska mycket kortare än de dryga fyrtio milen ner till regntunga Småland.


Äsch, klart jag är lite avundsjuk ändå. Hade jag haft all tid och alla pengar i världen så hade jag nog knappt gjort nåt annat än åkt runt på festivaler hela somrarna.
Längtar nåt sjukt till Roskilde redan. Eller redan förresten, det har jag gjort sen några veckor efter vi kommit hem förra sommaren.


***
Här finns förresten ett ganska intressant blogginlägg från en öron-, näsa-, hals-läkare som åkte ner till Hultan med den enda arbetsuppgiften att undersöka Ozzy, vilket - om han nu hade gjort det - kanske kunnat rädda rösten från den allra värsta katastrofen i alla fall.

***
Uppdatering 01.19: Nu ringde Sebastian S-G från PSB-konserten. Hörde inte vilken låt det var i bakgrunden, men det kan ha varit "Suburbia". Faaaan, jag vill vara där ju!

***
Uppdatering 01.57: Och nu ringde Aaron med "Always on My Mind" i bakgrunden.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits