Mina kommande tolv dygn

Onsdag: Fixa klart allt i nedanstående inlägg, gå på Bajen-Blåvitt. Nykter. Försöka somna hyfsat tidigt.

Torsdag: Åka till Borlänge, antingen med bil (Frederic Grahn mfl) eller med tåg (billig biljett genom snälla Carolyna). Spela skivor backstage med Anders Ljung. Kolla massa svenska band. Dricka bärs! Bo på hotell.

Fredag: Bakisfrulle på hotell. Bakisdegande backstage med andra likasinnade (en av mina favoritsysselsättningar på festivaler). Kolla fler konserter, hänga runt, antagligen dricka mera bärs. Ev åka hem till Sthlm om jag får skjuts med nån. Antagligen sova kvar på hotellet en natt till, i en extrasäng.

Lördag: Antagligen samma procedur som fredagen. Fram till eftermiddagen då jag tar en billig buss alternativt liftar med nån hem till Sthlm. Softar några timmar. Vid midnatt spelar jag skivor på Spy Bar, i Engelbrektsrummet för allra första gången!

Söndag: Soooover. Packar. Städar. Softar. Kollar på TV. Sover igen.

Måndag: Sover länge. Fixar det sista som ska fixas. Tar tåget ner till Köpenhamn vid två-tiden. Äter pizzabuffé och röker cigg inomhus på det där sunkstället ner mot horkvarteren bakom Centralen. Kommer till Roskilde kanske vid åtta-nio-tiden nånting. Åker taxi till Media Check-in. Checkar in, hoppas att skiten funkar. Släpar väskorna sjukt långt bort till Bajen Camp, möter upp alla underbara vänner! Dricker billig, solvarm Tuborg! Skrattar med Svajis, hälsar på moroten, samlar lite småsten. Däckar i ett gammalt tält som snälla Kringlan satt upp redan på söndag morgon.

Tisdag: Vaknar med ryggvärk, nackspärr och smärta i halva kroppen. Dricker bort skiten. Hänger runt på åkern.

Onsdag: Se ovan. Framåt eftermiddagen rör vi oss in mot Roskilde Stad. Tar pendeln upp till Helsingör och båten över till Helsingborg. Hittar nån pub, möter upp hundratals nedresta Bajenvänner och går sen till Olympia. Ser Gunnarsson klippa Henke Larsson och Charlie Davies sänka Heif med ett snabbt hat-trick i första halvlek. Firar hela vägen tillbaka till Roskan igen.

Torsdag: Vaknar sliten halv åtta på morgonen. Snor Svajens regnjacka. Kollar Arcade Fire, LCD Soundsystem, Killers, Björk och massa mer. Somnar på husvagnsampet med några tyska rockers vid sjusnåret på morgonen.

Fredag: Vaknar sliten. Missar Camera Obscura. Masar iväg mig till Roky Erickson, Beastie Boys och Klaxons. Bestämmer mig för att det är roligare att vissla till PBJ än dunka huvet till Booka Shade. Somnar utanför reggaetältet med The Congos gubbgung i märgen.

Lördag: Vaknar med en fullständigt okänd, men ganska söt, norska på 21 år i mitt tält. Fattar ingenting, men vågar inte riktigt fråga vad som hänt. Vi springer till Buffalo Tom och blir toknostalgisk till "Taillights Fade". Festar sen hela dan till tio på kvällen då vi tokröjer till Bonde Do Role, Buraka Son Sistema och Diplo.

Söndag: Sitter i solen på förmiddagen och lyssnar på allas gnäll om hur skönt det är att det snart är slut. Är själv helt utpumpad, men separationsångesten tar ändå överhanden. Kollar The Ark, blir lite sentimental, en känsla som håller i sig hela vägen över Wilco och Spiritualized. Men klockan åtta har vi hällt i oss så mycket billigt tetravin att vi bara vill hoppa upp och ner till Timbuk, för att sen dra oss iväg till Basement Jaxx och skrika "Frejson, Hejson!" hela natten innan världens bästa Justice tar över vid två på natten och vi alla stupar tillsammans i den torkade leran bland eldarna på campingen.

Måndag: Vaknar och halva festivalen är borta. Grav ångest. Samlar lite tombackar för att ha råd med bussen tillbaka till stan. Sover några timmar på Köpenhamns Central. Kommer till Stockholm rätt sent på kvällen. Det är rent, tyst, ensamt och ångestfyllt.

Kommentarer:
Postat av: Erik

Jag vet inte om jag ska vara extremt glad eller extremt ledsen för att jag inte orkar köra sådär längre. Jag skulle behöva vila en vecka efter bara en av dina dagar... Älskar förresten det där pizzabufféstället! Det är en klassiker sen första gången jag var i KBH 92 (tror jag var där då i a f, men det kan vara en efterkonstruktion).

Postat av: pase rock

fan vad trakigt att planera allt sa himla detaljerat. da ar man forfan for gammal for festival!

2007-06-27 @ 21:07:45
Postat av: gustav

Erik: Haha, ja men det kanske inte blir _fullt_ ställ riktigt varje dag trots allt.
Och ärligt talat orkar jag inte riktigt heller längre, jag kör på ren vilja. ROskilde är det roligaste jag vet i livet liksom. Och Bajen dårå, ruskigt skön vinst precis!!!
Visst är pizzahaket grymt ja!
pase rock: Eh, det var ett litet skämt typ. Jag tror jag döpte ett inlägg här för ett tag sen till typ "jag älskar att planera mina kvällar, men jag älskar ännu mer när planeringen faller isär totalt".
Eller nåt.
Fan, jag ska bo i SVAJENS TÄLT!
Vilken jäkla fest!
/g

2007-06-27 @ 21:24:27
Postat av: Janne

Mmmmmm, "Taillights Fade"...Mmmmm

2007-06-27 @ 23:18:11
Postat av: Richard Slätt

Charlie är iväg så han får du ju inte se i Helsingborg. Förstår nu också varför vi inte sågs igår på matchen, du var nykter och stod i kaffekön när vi andra stod i säsongskortsbaren.
Ses på andra sidan!

2007-06-28 @ 10:50:50
URL: http://rattochslatt.blogspot.com
Postat av: gustav

Janne: Mm, visst är den SJUKT bra! En sån där låt man lyssnat på tusen gånger men som man ändå aldrig nånsin kommer få nog av!
Richard: Jag vet, trodde han skulle va tillbaks när jag skrev det där igår dock. Men han är borta minst en vecka till tydligen.
Exakt, jag var spiknykter igår. Tog faktiskt en kort runda in i Säsongskortbaren innan match dock, men såg inte skymten av varken dig eller nån annan man kände.
Jaja, det var en GRYM jäkla match!
/g

2007-06-28 @ 11:03:56

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits