Tidningsdöden

Samtidigt som tidningarna ännu en gång (den typ tionde bara det senaste året) basunerar ut att fotbollen är död, och på allvar jämför ett inspringande fyllo med riktiga katastrofer som Hillsborough, Heyselstadion eller Skottet i Sarajevo 1914 (!), så har ju många skribenter på sistone också försökt komma med egna storslagna teorier om att bloggen som fenomen är på fallrepet.
Detta baserar de välresearchat och djupt grävande journalistiskt på att några få av deras "blogg-kändisar" har valt att lägga ner sina bloggar efter ett par år härute. Och visst är det lite trist att Virtanen slutar, Linda Skugge däremot har jag personligen knappt läst sen hon hette Norrman, hängde med Janne Kask och skrev i Expressen Fredag.
Men att kalla det ett fenomen är ju faktiskt helt patetiskt.

Jag rensade upp lite bland mina egna länkar här för ett tag sen. Tog bort ett par gamla, döda eller inaktiva bloggar och la till några nya. Då upptäckte jag att det ju kommit en hel drös med nya mediabloggare - bara senaste veckorna har t ex Calle Sundevall, Hugo Rehnberg och min käre broder Martin Gelin startat nya bloggar.

Lägg till världens bästa Plura Jonsson samt ert gäng andra mediapersonligheter som börjat blogga senaste halvåret/året som t ex fyra av mina absoluta favoriter Emelie Thorén, Märta Myrstener, Karolina Ramqvist och Hanna Fridén och det är väl snarare en ny bloggexplosion vi ser tecken på.

Sanningen är nog snarast att dagstidningarna är så rädda för att självdö att de hela tiden tvingar sig själva att låta döda en massa fenomen mest hela tiden. Det är helt enkelt den klassiska gamla brittiska popjournalistiken som hittat hit, med obeskrivlig hype ena månaden följt av tung backlash nästa.

Som vanligt förstår
Martin Jönsson dock det mesta.


Kommentarer:
Postat av: Goesta

Du har så rätt, så rätt.
Det var roligt det där också, i DN stod ju att bland andra Ali Esbati slutat blogga, och det antyddes att Virtanen skrämdes bort av "näthatet". Lika väl underbyggt som ett dassigt blogginlägg alltså.

Postat av: Micke Klenoderna

Tja! Klenoderna arrangerar cup för korpen/kompislag på Zinkens konstgräs 24/6! Se www.midsommarklenoden.blogg.se eller maila för mer info!

2007-06-06 @ 17:29:25
Postat av: marre w

hallå min blogg då!!!

2007-06-08 @ 16:53:09
URL: http://denbrunabloggen.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits