Veckans Spy Bar-utskick (lite o-korrat)

Veckans sommarskribent

Gustav Gelin


Det var inget vanligt fem-i-tre-ragg, inte ens ett fem-i-fem-ragg. Det var ett helt legalt fem-i-halv-sex-ragg. Det var den där kvällen i höstas när vi i Sverige har något så fint som höstdagjämnig och mitt i natten bara hux flux flyttar klockan bakåt, för att på så sätt kunna göra festen ännu en timme längre. Vi som aldrig har velat gå hem, aldrig har kunnat gå hem i tid. Vi som älskade nya Spy Bar något så fruktansvärt mycket de första månaderna bara för att det äntligen fanns ett plejs för såna som oss som var öppet till fem så vi slapp alla jävla patetnätter på pinsamma hak som Labbet, Alis, Casinot eller Remmen. Den där natten i höstas var en av de allra bästa någonsin inne i Vita Baren. Tro mig när jag säger det, jag har nämligen varit där ett par gånger. Som Johan Mattsson sa när de skålade vid vinnarbordet på Stockholmsprisfesten i vintras: "Det här är för Gustav som varit på Spy Bar tre fjärdedelar av alla kvällar, och blivit utslängd den sista fjärdedelen".

Den där natten i vintras var magisk. Jag minns inte exakt vilka som spelade, men kommer klart och tydligt ihåg ett fullständigt kaotiskt virrvarr av en inomhusrökande liten skånsk rappare som just kommit från sin spelning på ett fullsatt Berns. Jag minns Johanna B, Johanna O och säkert några till Johannor också. Jag minns Agnes-Lo och med all säkerhet också Mapei där nånstans. Jag har ingen aning såhär långt efteråt, men enligt all logik borde väl även Kleerup-bröderna, Adam, Bäcklin, Monique, Amadeusz, Karin, Lina, Stellan och alla de andra bofasta varit där. Det jag minns allra tydligast är dock hur Calle Sundevall stod med nån sorts huvudbonad, svettig och Fernet-full, men lyckligt gastandes i en mick inkopplad i DJ-mixern. Då, i de där sekunderna, kändes Spy Bar som världens bästa klubb. Precis så galet som jag älskar att det ibland kan tillåtas vara i den här allt mer regelstyrda stan. Precis den där perfekta blandningen av hiphop och indie, media och förortssunk, olagligt och vackert.

Och sen, fem i halv sex, när lamporna tändes och publiken gick ut, och jag vägrade kalla kvällen slut redan. Då gick jag fram till en tjej som stod ensam vid fönsterkarmen bortanför den där lilla rundeln jag ibland brukar låtsas är en scen. Hon var söt, och jag var nog om möjligt ännu mindre diskret än vanlig i mitt fylleraggande. Men jag fick henne att skratta i alla fall. Och vi promenerade tillsammans bort till Dramaten ungefär. Det var kallt, men klart och fint ute. Vi stod där i över en timme och pratade. Sen fick jag en kyss på munnen och så skiljdes våra vägar åt. För den kvällen.

 
 


 
  

Kommentarer:
Postat av: k

Fint skrivet.
Nu undrar man ju så klart bara vem tjejen var?

2007-06-26 @ 14:52:26
Postat av: gustav

k: Tack! Men det säger jag nog inte.
/g

2007-06-26 @ 15:38:10
Postat av: ModEmma

ÅÅ fiiint Gustav!
jag och min kompis Ante funderar på att åka ner och hälsa på Jonathan (popside) i Abu Dhabi, vad tror du om det? nu är det mellan 40 och 50 grader där HAHA! Men det är bättre och svalare till hösten visst.
vem va tjejen, vem va tjejen? Någon vi känner?!
Du måste säga! Har du sagt A får du säga B

2007-06-26 @ 16:19:22
Postat av: gustav

Emma: Hehe, nä ingen du eller särskilt många alls här känner ändå. Tyckte bara att det var en rätt bra ingång på en liten berättelse om en bra utekväll.
Ja, hälsa Jonathan isf. Det är tydligen GALET varmt därnere. Typ 45 grader i Grekland nu också. Dana & Sanna lär ju vara rätt slut.
Tacka vet jag Roskilde-leran!
Och Borlänge-duggregn. :)
/g

2007-06-26 @ 16:40:08
Postat av: a da m

klart jag var där, minns det som igår faktiskt! är inte "tjejen" rentav damen vi nämnde som hastigast under lunchen senast förresten?


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits