En dag i solen

Igår, sommarsol i Stockholm igen. Jobbade klart ett par timmar, gick en långpromenad genom stan. Satte mig på Medborgarplatsen och läste nån timme. Jens Lapidus "Snabba Cash", som exakt alla i hela Sverige läser just nu känns det som. Kom 140 sidor och blev positivt överraskad. Hyfsat trovärdig dialog, rolig, spännande, en riktig bladvändare. Är ju en sucker för allt som har med Stockholms nattliv att göra, och älskar dessutom att läsa om kriminella miljöer, fängelser, knark... Men det är inte helt lätt att skildra sånt där, och jag måste säga att jag hade mina tvivel på Lapidus bok, men texten funkar absolut.

Möter upp Adam vid halv tre. Äter lunch på Snaps uteservering. Underbart att sitta i solen, snacka New York, jobb, fester, tjejer... Lite efter fyra står jag inte emot frestelsen längre, beställer en mellanöl. Adam är tvungen att gå tillbaks till kontoret så jag sätter mig med Alexander Salzberger, Henrik Lundström och deras gäng. De är på samma nivå. Ölen beställs in, solen gassar, vi snackar film, teater, TV, klubbar, barer, sommaren, tjejer, fotboll... Minst var femte minut går det förbi någon som nån av oss känner. Det är hysteriskt nästan. Medborgarplatsen en vanlig onsdageftermiddag i mars och Stockholm känns som en ny stad. Kalvar på grönbete, mediapajaser på promenad.
Möter alla från Fibes-Christian till Cissi till Romantics-Peter till Orminge-Torkel till you name it. Man är som en ny människa bara för att man kan sitta ute i solen och dricka öl med ett gäng kompisar.

Solen försvinner bakom den där byggnaden jag tror heter Södertorn. Vi tar fram filtar, sitter kvar till åtta, då blir det pizza och mera öl hemma hos Henke på Mariaberget. Fotbollen går käpprätt åt helvete. Zlatan får inget som helst utrymme och Nordirland spelar med ett självförtroende ingen hade kunnat drömma om.
Fattar inte Lagerbäcks laguttagning alls. Hur fan kan man prioritera en blåvit föredetting framför en kille som gjort succé i Roma liksom?

Kollar roliga Youtube-klipp, som vilken förfest som helst nuförtiden. Går ner till Baba Sonic för att återuppliva gamla minnen. Är helt solstingströttsalongspackad och går hem redan halv ett.
En dag i solen.

Kommentarer:
Postat av: eken

Fy fan. Att dricka öl i solen är ingen bra idé. Det är ju värre än att dricka två öl och sedan gå hem och titta på tv. Låter som en fin dag ändå! ;)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits