Flyktsoda

Ännu en kväll i nykterhetens märkliga värld. Ännu en kväll av nån sorts diffust utanförskap. Ännu en kväll med människoförakt. Nej, riktigt så allvarligt kanske det inte var egentligen.

Efter en trevlig fika på Muggen, där jag inte varit ordentligt på säkert åtta år, och ett glatt telefonsamtal med Bajennyheter från Andreas så mötte jag upp Richard på Riche. Carlan gjorde grymma alkoholfria drinkar under viss protest. "Jag motarbetar den här jävla cocktail-kulturen aktivt", sa han, medan jag sippade på min überfjolliga jordgubbsdaquiri och Richard drack bärs och nåt nyfunnet Averna-substitut-järn. Gamle legenden Peter Bengtson kom vid nio. Dry martinis, whiskey sour och mer alkoholfria drinkar. Vi snackade gamla minnen, om sånt jag definitivt inte skriver om här, och det var väldigt trevligt och roligt som alltid med geniale Peter. Professor Greiff dök upp som gubben i lådan. Josefin aka "Rollergirl" hälsade, liksom min gamla bardomskompis Mimmi. Karin Hübinette från Agenda käkade middag nere vid ingången och Törncrantz & Luciano skulle precis börja spela skivor när vi strax efter tio begav oss iväg. Mindre än en timme senare gjorde tydligen Hugh Grant entré på samma ställe efter sin middag på Teatergrillen trettio meter upp.

På Teatron bjöd två andra gamla legender på käk. Jocke Heineman och Micke Eklöf hade gjort lammgryta för ett helt kompani, nån sorts merguez-korvar och obligatoriskt cous-cous. Hälsade på hundra klubbtokar, inklusive självaste Maxim Lindqvist som jag faktiskt aldrig pratat med tidigare.
Vi kände oss lagom snyltiga när vi efter maten och en cigg hoppade in i en taxi mot Mariatorget.
Baba-vakterna garvade bara när jag sa att jag hade vit vecka. Kön ringlade lång av nittonåringar och jag kände mig som att vara farsa på stan vid en luciavaka.

Lasse i baren garvade ännu mer än vakterna, men gjorde nån halvdan alkoholfri drink ändå. I andra baren såg de ut som att det var Dolda Kameran-inspelning när jag försynt frågade om de möjligen hade lättöl. "Nej, men vi har mellanöl". Tack, jag tar en cola, det blir så bra så. Jättebra så.

Pumpar indiehitsen, fyller dansgolvet, leker med stroben, dricker sodavatten, väntar på alla vänner som aldrig kommer. Daniel Öhrn dyker upp i alla fall, och Aaron, Martin, Calle Kumlin, Lisa, Carlos (givetvis med skumpa-hinken) och ingen mindre än Koop-Oscar!
Jonas kommer ner och spelar lite med mig. Aningen dimmig i blicken efter en kasse förfestöl sådär kvällen innan han drar till Reykjavik. Han inleder med att köra "Music Sounds Better With You" på en CD som hackar mer än hela bloggosfären gör på Ronnie Sandahl för tillfället.
Baba-kidsen buar, och jag börjar taktmixa lite halvinspirerat sådär som svar på tal.
De vill bara höra Slagsmålsklubben och Libertines ändå. Jag klarar inte riktigt av Slagsmålsklubben och hela deras Vi-bor-i-Berlin-och-är-så-jävla-festivalcrazy-och-kändisar-på Skunk-mentalitet, och vägrar därför konsekvent att ens överväga spela dem.
"Förortsbarn" spelar jag fortfarande däremot, och den funkar fanimej bara bättre och bättre för varenda gång. Folk tjatar på den varenda gång jag spelar numera, och minst lika ofta kommer folk fram och undrar vad det är. Känns faktiskt grymt att man kan få folk att upptäcka bra låtar och att inte alla bara dansar till sånt de redan hört tusen gånger jämt.

Gör den kanske konstigaste avslutning jag gjort när jag kör "Total Eclipse of the Heart" och "Up Where We Belong" efter varandra och kidsen ironi-dansar tryckare med varandra.
Skippar i Spyan, köper en pastasallad och en läsk, tar en taxi hem och somnar framför "Lättlagat".


Och idag är det alltså Internationella Kvinnodagen.
Jag tycker alla ska läsa Åsa Petersens ledare i Aftonbladet om aborter, det är ändå nåt som berör de flesta av oss oavsett samhällsklass, fotbollslagstillhörighet eller ålder. Aborter är för många av oss något självklart, nåt man kan ta till om det inte riktigt gått som det var tänkt. Men för den stora majoriteten av världens kvinnor är det inte så enkelt, och därför dör 70 000 kvinnor varje år när de försöker göra abort själva med hjälp av galgar och andra smutsiga redskap.
http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,1016856,00.html
Och Kristdemokraterna sitter med i vår regering i minst tre år till framåt. Håhåjaja.

Kommentarer:
Postat av: M

Förortsbarn är grym! Och det är du med, utan tvekan favorit-dj på Baba.

2007-03-08 @ 20:29:46
Postat av: gustav

M: Åh tack!
Jag blir löjligt glad över fint beröm.

/g

Postat av: Martin

Tja Gustav.
Har hört att du ska lira på norrlands den 23 mars. Jag och mina polare kommer vara där och vi har en stor önskan att du lirar "Förortsbarn". Låten är fantastisk och vi har en kul historia hur vi fann den. Vi satt på youtube och sökte filmer från vår hemkommun Upplands-Bro. Då dök en rulle upp där Isaac sjunger den låten inför en skolklass. Rostig ljudkvalitet men låten satte sig ändå. Vi älskar den och det vore skitkul att höra den på ett dansgolv. Ses nästa fredag! eller a

2007-03-15 @ 21:18:37

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits