It was all a dream...

Idag hyllar vi två rätt skilda saker.
Den 7 mars 1897, för exakt 110 år sen alltså, grundades Hammarby Idrottsförening, som kom sig ur Hammarby Roddförening vilken bildades redan 1889.
bajenm?rkeMina personliga minnen av Hammarby sträcker sig dock bara runt 25 år bakåt i tiden. Det första jag vet att jag minns är SM-semifinalen mot Elfsborg hösten 1982, och att jag satt hemma hos min klasskompis Johan Strandberg (son till Radiosporten-Mats) och vi lyssnade på en vinyl-bootleg (!) med Bajen-klacken från den matchen och var helt sjukt imponerade av sambatrummorna och de evighetslånga "sha-la-la-la-sångerna".
Knappt ett år senare, 14 augusti 1983 för att vara exakt, bevistade jag Söderstadion för allra första gången i en match mot Häcken som slutade 2-2 efter Bajenmål av Peppe Holmberg och Micke Andersson (den äldre).
Drygt 200 Söderstadion-besök senare, och minst nåt hundratal besök när Bajen spelat på arenor som Stora Valla, Strömvallen, Skytteholm eller Bröndby Stadion, så har man hunnit få en närmast ofattbar mängd Bajen-anknutna minnen.
SM-guldet 2001 är givetvis allra störst. Eftermiddagen den 21 oktober 2001 när det onämnbara, ofattbara och omöjligt faktiskt blev verklighet.
Men "Miraklet i Karlstad" 1989, när Niclas Jönsson stänkte in 6-0 i den 94:e minuten och tog Hammarby upp till Allsvenskan igen, är nästan lika stort faktiskt.
Och det finns så ofantligt mycket mer.  Som derbysegern mot Gnaget i höstas, eller derbyt när vi stack hål på Råsundaspöket för fyra år sen. Eller planstormningen i Söderstadion-derbyt mot Djurgårn 1997. Eller Kimmo Tarkios inskruvade hörna hemma mot Karlstad, Max von Schlebrügges underbara tjurrusning mot Halmstad, Thomas Lundins alla mål, Klasse Johanssons skott, Magnus Lefverts galenbrytningar, Jensa Gustafssons finter, Kennedys inlägg, Lasse Erikssons iskalla räddningar. Eller varför inte Sören Cratz ärevarv i Helsingborgsdräkten, Fursthens publikhetsande, Winsnes gåshudsframkallande djupledspassningar, Dan Sahlin i allmänhet bara sådär, Pétur Lekur, Herman & Markstedt hela guldåret eller när Billy Rimgard kom in på Bonden en sen höstkväll 1997 direkt från Luleå och med en plastkasse med matchgräset med sig.

Tack för alla dessa minnen Hammarby, och tack också för alla underbara människor jag lärt känna bara genom Bajen!
Stort grattis på 110-årsdagen!

biggie
Ett inte alls lika roligt jubileum uppmärksammas också snart. Egentligen är det inte förrän på fredag, men jag går händelserna lite i förväg här och vill passa på att hylla Christopher Wallace aka Notorious B.I.G. aka Biggie Smalls...
Inte för att jag någonsin gjort särskilt stora anspråk på att vara så värst nere med hiphopen, men Biggie var trots allt en av de allra största.
Minns när jag lyssnade på "Ready To Die"-skivan om och om igen i min freestyle. Hur jag älskade "Juicy" och försökte lära mig hela texten så jag kunde rappa med, och att jag tyckte det var tufft att han sjöng "Playboy Magazine" på originalversionen...
Sen blev han skjuten, 9 mars 1997, för precis tio år sen alltså, och teorierna om vem som sköt och varför kommer aldrig ta slut. Men ni kan hylla Biggie imorrn kväll genom att gå på hiphopklubben Hot Spot som efter midnatt kommer spela en timme med Biggie-tema.
Eller sätt bara på "Juicy" hemma på stereon och inse hur sjukt jävla bra hiphop kan vara ibland. Själv ska jag nog göra som jag brukar när jag är full på Spyan, dvs tjata lite på Pecut och sen hoppa upp på en stol i Engelbrektsrummets bar, vifta med lite och på min svengelska oflytsrap skrika "It was all a dream..."

***
Förresten så spelar jag skivor på saliga Baba Sonic ikväll, nykter. Får se hur det går, men det vore såklart kul om just DU kom dit! Hör av dig för gästlista och sådär.

Kommentarer:
Postat av: Anonym

förresten fyller även min fantastiska bror 21 idag.
hurrra hurra hurra!!!!

2007-03-07 @ 13:23:47
Postat av: Spicey

Fick för mig att du spelade på Ankan också vid 17:00, men det e kanske på fredag. Teatron innan Baba, eller?! Gratis Muffins!

Kolla, till MySpace, för OSX, SpyderX! --->

Postat av: gustav

Spicey: Nä, har ingen spelning alls inbokad på Annakhan framöver, än iaf.
Men jag vet att både Dana & Richard ska köra där varsin gång snart dock...

/g

2007-03-07 @ 16:29:49
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Spicey

Ah ok. Jag vill fan spela på Ankan! Det är dags! 17:00! - blir Frukost-spelning för mig ju, men tror det skulle bli skitbra!

2007-03-07 @ 17:20:25
URL: http://www.ztv.se/#user/2666/media/569
Postat av: gustav

Och Bajen fick inte helt dåliga födelsedagspresenter igår heller!
- Thunell & Berg avgår som säkerhetsrisker!!!
- Mikkel förlänger!
- Kross i handbollen!

/g

2007-03-08 @ 11:45:03
URL: http://gurkbasurken.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits