Klubbland

På Det Ljuva Livet diskuteras det klubbnamn. Goesta-Eric ska starta barklubb på Snotty ihop med Sebastian och behöver ett namn på sin lilla bebis så han bad läsarna om hjälp och tips. Hundratals bra och mindre bra namnförslag har kommit, själv föreslog jag "Me And You And Everyone We Know" eller bara "Det Ljuva Livet", men jag tycker nog grundförslaget "Vi som aldrig sa Horace" är roligast ändå.

Hursomhelst så fick den där diskussionen mig att gräva djupt i minnesbanken efter alla klubbnamn jag själv tryckt på flyers och faxat (ja kids, man gjorde faktiskt det innan mailen kom till byn) till tidningarnas klubbguider genom åren.
Så, här kommer den relativt fullständiga listan (jag har säkerligen glömt ett par stycken dock) över alla klubbar och fester jag varit delaktig i att arrangera från starten 1995 fram till i sommar 2007.
Mitt ganska så ordentligt omfattande Klubb-CV helt enkelt.

* The Flop! (20 juni 1995)
En engångsfest på en lokal på Svartmangatan 27 i Gamla Stan där legendariska discoklubben Bobadilla huserade på 70-talet. Schackrutigt golv med lampor under de vita rutorna. Jag och David Kaijser arrade och det hela var egentligen tänkt som en överraskningsfest för min brorsa som fyllde 17 år samma dag. Kimokozo spelade triphop. Lill/Flum/Knark-Jonas Bergman spelade jungle. Nån mer spelade också, säkert lite madchestergrejer. Marcus Törncrantz skulle ha spelat, men fastnade inne i Pet Shop Boys-rummet med Thomas Öberg och en back öl. Jag var ihop med Nanna och vi bråkade lite, men försonades i en liten park strax utanför nånstans. Det var en konstig men fantastisk kväll.

* K (hösten 1995 - sommaren 1996)
Egentligen ingen riktig klubb kanske, men det var här det började på riktigt. Min första fasta DJ-plats. Jag, Martin, Kim och Marcus Törncrantz turades om att spela torsdagar, fredagar och lördagar nere i källaren under Hannas Deli, alltså mittemot nuvarande Pet Sounds Bar, där det nu ligger nån keff australiensare typ.
Big Beat-vågen peakade och vi och våra vänner tävlade om vem som hade flest Skint-tolvor eller kunde hitta originallåtarna på nån Wiseguys-remix. Jag pluggade film, bodde på Söder och var fortfarande ihop med Nanna, fram till april. Minns speciellt en kväll när jag spelade utan hörlurar från nio till ett, nästan uteslutande vinyl.

* Bonden (sommaren 1996-sommaren 1999)
Mitt andra (ibland nästan första faktiskt) hem under dryga tre års tid. Restaurangchefen Malin var min storasyster. Ägarna Haaron & Lena var pappa och mamma. Kockarna Assad och Djeno var brorsorna och klubbkollegorna Jacke och senare Erik Strömbäck och Bomben-possen var mina bästa vänner. Vi körde onsdagar och söndagar, varje vecka, uppe på lilla baren. Alla kom dit, vänner och DJ-kompisar. Hela Bomben blev ju mer eller mindre till däruppe mellan ölen. En helt fantastisk tid när det kändes som att både jag själv och hela klubb-Stockholm formades till vad det är idag. Barklubbsexplosionen, Anyone-can-be-a-DJ-attityden, , blandmusikskonceptet... Allt drog igång då, och en liten del av det stod kanske vi för. Jag var ihop med först Sandra, sen Karin och sen Hanna, och ett kort tag även Teresa. Många kärlekar blev det...

* New Elements (ca 1997-98?)
Sjögräs var den andra baren som vi alltid hängde på. Nere i källaren jämt på den tiden. Där lärde jag känna Linus och Micke ordentligt, och där lärde jag mig nog den ädla konsten att dricka järn. Jacke fick jobb i baren och vi två startade torsdagsklubben New Elements därnere. Drum'n'bass och det något diffusa begreppet "beats" var det som gällde på skivtallrikarna ("ingen jäkla bög-CD!"). Photek var husgud. Moving Shadow favoritbolaget. Fila Brazilia-mixen på Lambs "Cottonwool" det vackraste vi visste på jorden.
Kalle Grandin och Björn från Vår gjorde flyern. De var typ det hippaste på jorden då. Haha.

* Homer (ca 1998-1999)
När "Bonden" kändes lite tråkigt och vi hade dragit igång fler klubbar där så var jag ju tvungen att döpa mina kvällar till något. Homer är en hjälte och dessutom gillade jag dubbeltydigheten med "hemma".

* United (oktober 1998 + några enstaka "reunion-kvällar" senare)
Jag, Micke Moreira och Flyer-Jimmy körde en engångsfest på Skeppsbar. Indie och britpop stenhårt. Då rätt okända bandet Hell on Wheels spelade live och Jimmy gjorde affischer med Oasis-loggan plankad som vi bokstavligen tapetserade hela stan med. Fullständigt kaos i dörren, en kö som sträckte sig två kvarter bort, halvt slagsmål med ägaren och en helt underbart galen fest. Vi sprang ut med utrustningen och kastade oss in i en taxi efter stängning.

* Homer Goes Bomben (våren 1999)
Vi startade Bomben hösten 1998 och eftersom alla hängde uppe på Bonden jämt och ständigt så lät jag dem joina mig en onsdag i månaden uppe på Bonden. Hela Bomben-gänget (Linus, Micke, Kalle och Jimmy) gjorde våra allra första kaotiska DJ-kvällar här. Linus spelade Gangstarr och Aretha Franklin. Micke körde The Farm och "Heaven In The Afternoon". Kalle spelade alltid Sabres of Paradise "Wilmot", alltid. Jimmy spelade Flowered Up och jag själv körde nog mycket vokalhouse den här perioden, typ Black Masses "Wonderful Person" och sånt.

* BOMBEN (1 juni 1999 - 29? december 1999)
Bondens källare öppnade sista maj 1999 om jag inte minns fel. Jag hade varit med och byggt stället. Fick bestämma var DJ-båset skulle stå, var dansgolvet skulle vara och allt sånt. Vi hade storslagna drömmar om ett svenskt Blue Note med stans bästa klubbar sju kvällar i veckan. På grund av grannar och ett inställt tretillstånd blev det inte riktigt så. Men första halvåret på Bonden och specifikt Bombens onsdagar var ändå något av det bästa jag upplevt i klubb-Stockholm. Vi körde trettio veckor i sträck, öppnade klockan åtta och hade kö senast nio. Minst trehundra pers varje gång, ofta uppåt 400, i en lokal som jag tror fick ta in 220 gäster eller nåt. 30 av våra bästa vänner fick VIP-kort för att kunna komma in. Alla kom in gratis dock, vi tog aldrig inträde, hade en skitusel deal med Bonden och gick därför back flera gånger trots att vi hade en av stans populäraste och bästa klubbar. Här spelade alla från Mika Snickars, Adam Beyer och Mad Mats till Andres Lokko, Soul-Henrik och Martin Kumlin. Drum'n'bass ena veckan, britpop andra och vokalhouse den tredje. Masters At Work var väldigt stora just då.
Jag var inte ihop med nån, men kär i lite för många.
Nån dag innan jul 1999 drog vi ihop 60 DJs och lät dem spela fem minuter var i vad som kan varit bland det mest kaotiska jag gjort. Tidtagarur och Hitler-schema var det som gällde. Veckan efter det blev vår sista, innan vi lämnade det lätt sjunkande skeppet med ett visst vemod i halsen.

* The Grand Social Christmas Bomb Bash (dec 1999)
En stor house/drum'n'bass-fest vi ordnade på Daily's i Kungsan med Bomben, DNA Social Club och radioprogrammet Stockholm Grand. Markus Enochson & Micke Elmenbeck spelade bland annat. Vi bjöd på godis till kön och det var väl typ 600 pers nånting.

* Indie2000 (våren 2000)
Jag fortsatte dock ett tag till som klubbansvarig nere på Bonden Bar. Och startade en indieklubb tillsammans med Dake. Eskobar spelade live, liksom ett gäng band till jag knappt minns alls nu. Säkert några till som blev stora med åren. Ingen direkt jättesuccé, men inget totalfiasko heller som jag minns det, rätt kortlivad klubb dock.

* No Surrender (ca 2000?)
En väldigt kortvarig liten barklubb jag körde ensam på Restaurang Tidlös som låg mittemot String på Nytorgsgatan. Jag ville köra en avspänd klubb med lägereldsballader. Underrubriken på flyern var "We learned more from a three minute record, than we ever learned in school". Det kom kanske tio-femton polare och knappt lika många till. Jag la ner efter fyra-fem kvällar.

* A Moment of Truth / A Moment of Påsk / Sultans of Pingst (våren 2000?)
Otroligt Göteborgska namn för tre fester vi gjorde med Bomben nere på Rangus Tangus källare. Jocke Heineman och Pelle Grumert stod i baren. Åtta killar stod och trängdes i DJ-båset. Högtalarna stod inte alls utan gjorde som Terry och Rickard Karström och dunsade i golvet. Svett, kaos, underbar stämning.

* Bomben/La Famiglia/Familia (ca 2000-2002)
Vår stora lördagsklubb på Aston/Rival vid Mariatorget. Först bara ett golv, senare två där popgolvet hette "Trumpet & Tamburingolvet" och det andra hette "Gangstagolvet". Grymt populärt. Några minnen är när en femtonårig Aaron Eklöf satt gömd på toaletten halva kvällen för att komma in utan leg. Treårsfesten som var samtidigt på dels Kulturhuset och dels Aston med en buss mellan var också en given klassiker såklart. Femhundra ballonger i taket och sjukt mycket folk. Nyårsafton 2001-2002 med sisådär 700 pers inne och lika många i kön utanför, med dekadent efterfest hos Marit i Aspudden. Det finns så jäkla många minnen...
Jag var ihop med Tove, ett tag här i alla fall.

* BOMBEN XL (nov 2001-juni 2003 + några enstaka gånger senare)
Vår överlägset största och bästa klubb. Och det var faktiskt tack vare Per Hagman som det hela blev av. En kväll på Tranan presenterade han mig för Sturecompagniets restaurangchef Johan Tormod, några dar senare hade vi styrt upp ett möte och en månad senare stod vi där och gapade ikapp i dörren. Runt tusen pers per gång, sista onsdagen varje månad, fem dansgolv med allt från indierock till ragga till ryggsäckshiphop till drum'n'bass till deephouse. Hagman fick vara resident inne i Regnbågsrummet. Vi bokade Erol Alkan, Audiobullys, Tellé med en helt okänd Annie, My Favorite och hundra andra grejer.
Bomben var massive under den här perioden. Det var en ganska annorlunda grej att ett gäng indiepajaser och hiphopgangsters från Söder kom och tog över Stureplan helt fullständigt en gång i månaden. Och det känns helt fantastiskt varje gång jag tänker tillbaks på den här tiden.
Sen har vi ju kört XL några gånger till efteråt också. En kväll på Hasselbacken sommaren 2004 och tre gånger på Trädgården sommaren 2005.

* CYAN med Roger Sanchez (maj 2002)
Jag, Micke och Terry fick förfrågan från en byrå om att vara med och göra en gigantisk fest för Nokia och deras nya kampanj. Vi tog hit superstar-DJn Roger Sanchez, hämtade honom i limo på Arlanda, åkte till Strand, åt middag med Sanchez och hans entourage på Lydmar, byggde ljusriggar och fixade på Sture i flera dygn innan, och hade väl en rätt lyckad fest till slut också. Han kostade ungefär lika mycket som samtliga alla övriga DJs jag bokat tillsammans genom åren, för en spelning. Och vi skrev "Happy Birthday Roger Sanchez" i laser på väggen bakom DJ-båset eftersom han fyllde år samma natt. Han rörde dock varken tårtan eller champagnen.

* Viva La Sociale (sommaren 2002)
Efter att vi gjort succé på Sture fick vi förfrågan om att även köra något nere på Köket. Micke, jag, Arkitekt-Johan och Mark Dennis startade därför Viva La Sociale som körde varje onsdag under en sommar. Tony Zoulias, Will-Rock och Tom Pyl var nån slags residents, och i övrigt bokade vi mest gamla favoriter som Johan Netz och Pelle Grumert. Vi skapade en person vi kallade Pablo som var nån slags värd. Och så bjöd vi alla på 100 shots prick vid midnatt. Rätt olagligt tror jag, men jäkligt kul. Gick bra i början, men dog lite mot slutet.

* All Mixed Up (vintern 2002-våren 2003?)
Jag, Micke, Calle Abramsson och Pelle Tamleht fick genom Daniel Bergqvist köra fest på Backstage en kväll. Mano & The Tears och Streetwaves spelade live och dansgolvet var smockfullt. Sen blev det tjafs med ägarna så alla klubbar fick lägga ner där, varpå vi ambulerade runt litegrann och fastnade ett tag på Köket igen. Ganska märkligt att köra indieklubb på bratsens högborg, men vi sänkte ölpriset, bjöd på godis och frukt, delade ut skivor, hade tävlingar, några liveband etc. Det gick upp och ner. Mot slutet mest ner.

* Bombens 5-årsfest! (oktober 2003)
Vid sidan av sista Metropolis så är det här nog den bästa enskilda fest jag nånsin bevistat i världen. Vi hade hela Mondo, tre våningar med varsitt dansgolv. Uppåt 1300 personer kom in tror jag. Och ungefär en tiondel av dem var DJs, eftersom vi alltså hade bjudit in samtliga som nån gång hade spelat på en Bomben-relaterad tillställning. Jag hade hand om indiegolvet på översta våningen, där det väl var runt 45-50 olika plattvändare att hålla reda på. Minns att jag blev hissad. Minns att vi drack Magnun-flaskor med champagne. Minns att min mobil ringde i snitt varannan minut de sista dagarna innan. Minns att jag aldrig varit så stressad, men samtidigt sällan så lycklig också.
Och bussen. Bomben-bussen som vi använt på treårsfesten. Vi lät den gå runt stan för att hämta folk till festen hela kvällen, och sen mitt under natten lyckades jag övertala chaufför-Svante att vi skulle få ha efterfest på bussen också. Så han körde runt Stor-Stockholm, hem till folk i Farsta och Rinkeby, Täby och Midsommarkransen, Berns och Hornstull. Klockan åtta på morgonen gick jag av sist på bussen ute i Hägersten.

* Indieplundring / Indieägg / Indieglitter (dec 2003, april 2004, dec 2004)
All Mixed Up gick ihop med bästa Metropolis för att i mellandagarna 2003 julgransplundra indiepopen på Dr Albans ställe Stacy (där Teatron/White Room ligger nu). Paris och Komathron spelade live, uppåt 700 pers kom och det var så bra att vi bestämde oss för att köra en uppföljning på påsken som vi givetvis döpte till Indieägg. Vi flög in Baxendale från England och drog hit Bad Cash Quartet från Göteborg för en "hemlig" spelning. Det blev fullständigt maniac, med över tusen pers i lokalen som kanske rymmer 600 egentligen. Efterfesten i Vasastan är nästan lika legendarisk den.
Ett halvår senare körde jag och Calle Indieglitter ihop med Emelie Thorén och Rebecka Lewis på samma ställe. Andreas Tilliander och Östermalm körde live och då var jag ihop med Cissi, vars kompis Kringlan träffade Östermalmsbasisten André den kvällen. Jag blev förresten väckt den morgonen av Alban som var på semester i Nigeria och ville meddela att det var massa strul med utrustningen, sen slog jag på TVn och såg att det varit nån flodvåg i Sydostasien.

* Bombens Dansklubb & Pianobar (våren 2006)
Jakob Grandins Trädgården startade vintervariant och vi fick köra lördagarna. Ett ganska svårt techno/electro-golv och ett fett hiphopgolv. Gick väl ärligt talat sådär. De första två kvällarna var smockfulla med över 5-600 pers, sen var det knappt halvfullt några gånger för att bli bra igen lagom till avslutningen. Men jag vidhåller att det var en jävligt bra klubb, bara att timingen och läget var fel. Billy Rimgard var resident på technogolvet. Märta, Linus, Yxa & K-Gun ägde hiphopen. Och så hade jag och David vår extremt överambitiösa Pianobar. Vi åkte ut till Danderyd och köpte ett gammalt piano av en tant, bad olika designers och konstnärer att göra om det precis som de ville så att det varje vecka hade ett helt nytt utseende (en vecka var det typ Boktipset-kuddrum, en vecka var det dockskåp, en vecka var det graffiti-cirkus, en vecka rött sammetstyg etc). Och så spelade bästa Koop-Oscar piano medan olika hemliga gästartister sjöng ett par-tre covers. Ane Bruns valsballadversion av "When Tomorrow Comes" är fortfarande gåshudsframkallande. Marit Bergman sjöng "Perfect Day". Frida Hyvönen & Jon Bergström sjöng "I Have Nothing" och Suede och PSB. Uje Brandelius sjöng Timbuk och Montt Mardie-David & Le Sport-Fredrik sjöng "Det börjar verka kärlek banne mig".
Då tog det slut med Cissi.

* Sally (hösten 2006)
En enkel liten barklubb som jag och Jonas körde på Centro i höstas. Juvelen spelade live en gång. Vi körde britpop, ny och gammal indierock och lite blogg-electro typ. Sen en kväll så hade Centro bara stängt. Det har de ännu...

* Flyktsoda (sommaren 2007)
Min klubb på Debaser Medis varannan fredag i sommar. Kommer äga såklart!


Ja, det var det. Jävlar vad massa klubbar man haft ändå...


Kommentarer:
Postat av: Jonas

Ojoj! Mycket minnen! Och saker man knappt minns :)
Gjorde min DJ-debut på 60 djs-kvällen. Spelade typ Joe eller Genuwine tror jag. Legendarisk kväll, liksom många andra där på Bonden.

Postat av: Tom

Viva La Sociale! Den satsningen hade jag totalt förträngt. Köket asså. Rolig läsning, massa minnen.

2007-03-23 @ 13:29:02
Postat av: gustav

Ja det var jäkligt mycket jag glömde bort till en början också, Viva var en av de sista grejerna jag kom på t ex.
Mycket minnen ja, ni får gärna beskylla mig för att vara nostalgisk och pretto och allt möjligt, men jag älskar att gå igenom sånt här.
/g

2007-03-23 @ 13:51:55
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Tom

Jag gillar det också. Hade också glömt att du spelade Black Masses och sånt en gång i tiden.

Ska se om jag minns mina klubbar och fester: Relaxation på Bröderna Olsson med Ahmed, Solution på Hannas källare med Talib och Leenus, Bongo på Medborgarhuset med Jurell, Talib och Bodén, Burrito Sessions med Talib, This is how we do it på Rival med Soul-Henke, Sunflower (?) på Dixie Queen med Elmenbeck, Talib och Bodén, Supreme på Sturecompagniet med Soul-Henke, Munken och Baum, Tom Tom Club på Saline, Romeo på Riche, Berns, Tranan med Virta och nu alltså Julia.

2007-03-23 @ 14:11:36
Postat av: gustav

Tom: Ah, många minnen som väcks av de där namnen också. Relaxation! Burrito Sessions! Bongo! Solution! Fast Solution krockade vi ju alltid med på Bonden, minns dock att jag sprang över till er ett par gånger. Men Sunflower har jag ingen aning om vad det var, missade nog den.
Men du kan väl nästan nämna Various också, även om du inte arrade så jobbade du ju där ändå och var en stor del av klubben.

/g

2007-03-23 @ 14:19:34
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Mange Berggren

Fast det är ju ändå rätt få som helt omedvetet lyckats snitsa fram ett klubbnamn som vi själva var skitnöjda med för att sen läsa i Nöjesguiden dagen innan att Christina Augileras senaste platta hade samma namn och släpptes ungefär samtidigt som vi hade premiär... Rätt svårslaget.

Min lokala skivbutik envisas fortfarande med att fronta den varje gång jag går in i butiken...

2007-03-23 @ 15:25:30
URL: http://www.backtobasics.se
Postat av: eken

var det under Indieplundring / Indieägg / Indieglitter -efterfesten som snuten kom till lägenheten vi var i? typ vid thorildsplan. hon blev vräkt, eller hur?

2007-03-23 @ 15:39:57
URL: http://www.babyjesus.se/blog/
Postat av: gustav

eken: haha, det var nog efter Indieplundring-festen tror jag. Jag var själv inte med (!) på den där efterfesten faktiskt.
Den legendariska efterfeste efter Indieägg var hos Elsa, där Peter & Lovisa bor nu. Dana låg mitt på golvet och sov hela festen. Vi andra var s a s avsevärt vaknare.
/g

2007-03-23 @ 15:44:14
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Lisa

får man gästlista till din sommarklubb då? ;) fast iof är jag förmodligen inte hemma i sommar, men någon kväll kanske!

jag känner mig liten som missat allt. alla bombenfester. eran britpopkväll (ni får ha en till!) och allt annat. men men, förhoppningsvis kommer det andra klubbar som tar över och som alla småkids om några år önskat att de haft åldern inne för..

förresten så vet jag vad min framtida klubb om jag har någon ska heta, ska dock inte avslöja det här.. :)

vi ses!
/Lisa

2007-03-23 @ 15:54:13
URL: http://timeonmyhands.blogg.se
Postat av: gustav

Lisa: Det kommer nog tyvärr vara rätt snålt med gästlista där i sommar, men en kusin borde ju iofs få lite företräde såklart.

Ah, jag missade ju vår Live Forever-fest på Debban ja! Och Bomben i Uppsala också kom jag på nu. Hmm, säkert flera grejer också...

Och sådär känner ju alla alltid. Att man "missat allt för man var för liten". Det kände ju jag med när jag växte upp och missade alla "riktiga" raves och Madchesterfester i början av 90-talet. Och jag är övertygad om att de som är några år äldre än jag går runt och sura för att de "missade" punken/new wave eller vad det nu kan vara.
Våra föräldrar är säkert sura för att de inte fick vara med i New Orleans på 30-talet när tradjazzen var hipp liksom.
Det kommer alltid nya klubbar, ny musik, nya grymma grejer. Allt annat är bara skitsnack!

/g

2007-03-23 @ 16:00:10
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: jimmy

Härlig läsning Gustav, och vilka fina minnen det väcker.

2007-03-23 @ 16:59:00
URL: http://katt-trappa.blogspot.com/
Postat av: jimmy

Jag tycker Bombenkvällarna på Rangus Tangus är något av det bästa någonsin i den här stan. Där och då uppfanns på gott och ond, den så kallade blandklubben.
Minns en kväll. Jag hade klättrat upp på någon liten avsats på väggen och klängde mig fast vid en lampa. Den gick till slut sönder och jag fick i mig kraftiga elstötar flera gånger men tyckte mest det var skoj. Disco liksom. Jonas låg däremot mest och sov.

2007-03-23 @ 17:11:29
URL: http://www.myspace.com/klubbspringfield
Postat av: jonas

Jimmy: Haha, det finns någon skön bild därifrån när jag sitter med pannband och armarna i kors och sover :)

2007-03-23 @ 17:15:18
URL: http://thelastjonas.blogspot.com
Postat av: Spicey

En massa gamla klassiker!

Men låg inte Bobadilla på Svartmangatan 27 på 60-talet? Och sen, var den discoklubb, på 80-talet men då vid Slussen, där Vänner & bekanta brukar vara nu. Jaja, nu frulle!

2007-03-23 @ 17:15:30
Postat av: gustav

Jimmy: Hahaha, japp, det var riktigt sjuka kvällar. Kändes som att vad som än hände så struntade man i det och dansade vidare bara.
Här är bilden på Jonas sovandes två på natten på en fullsatt klubb, givetvis med gäridj pänbänd också:
http://gamla.bomben.se/grafik/images/1393.jpg
Spicey: Jo, det stämmer. Skrev ju om det i det där jättejobbet för Nöjesguiden i höstas, tänkte lite fel nu bara.
/g

2007-03-23 @ 17:26:53
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: Spicey

Soft! Nu drar jag, ut en sväng. Händer det nått kul ikväll? Wolf?

2007-03-23 @ 17:36:37
Postat av: Tom

Gustav: Well, i så fall kan man ju nämna Genial som jag också var nån sorts resident på. Minns att Talib skulle fråga om jag ville köra klubben tillsammans med honom och Johanna, men han trodde min dåvarande tjej skulle bli arg om jag var borta varje måndag (visst var det måndagar?) så han tog med Magnus Rindberg istället.
Sunflower var ett par housefester vi gjorde där vi bokade lite hyfsat stora garage-DJs från England och USA.

Jimmy: Var inte Various den första blandklubben? "Inget taktmix-bögeri" som Magnus sa i nån intervju.

2007-03-23 @ 18:16:33
Postat av: Anonym

Good read! Vad hände förresten med filmen från 60 DJ:s-festen, gjordes det inte en sån?

2007-03-23 @ 19:30:49
Postat av: jimmy

Various kanske körde blandat, men inte BLANDAT to the fucking jävla max. Ni höll på er, och de ska ni ha all heder för. Bomben fuckade upp ALLT.
Men skit i det nu. Kattrappor är såååå 20000007.
http://katt-trappa.blogspot.com/

2007-03-23 @ 19:32:53
URL: http://www.myspace.com/klubbspringfield
Postat av: Spicey

Jag skulle nog säga att de första blandklubbarna, där det spelades blandat, var Beckmans fester, runt 1986 cirka. Då det spelades både Ratata: Paradis, Lill Lindfors-rökare, Hip-Hop och Lustans såklart, Smiths osv. Och sen Baby, runt 1989 väl, rätt blandat, eh.... eller ja kanske inte. Men Fools Gold och Acid blandades iallfall, eller, blandar jag ihop nu, när kom Fools Gold? Jo, det var nog den.

Anyways, klipp från Indieglitter (vill ni ha ljud, ladda ner orginalfilen, vilket man kan göra under filmen) -------->

2007-03-23 @ 19:38:41
URL: http://www.vimeo.com/clip:77911
Postat av: jimmy

Spiceman: Ni kanske körde blandat på privata fester. Men Bomben vågade ta steget fullt ut och körde de ute på krogen.

Du gjorde ditt till stacken och mixade in Lindfors med all annan indie och Hip Hop. Nittiotalet kommer aldrig igen! Kanske like bra det :)

Fan va jag älskar er allihop!

2007-03-23 @ 19:52:44
URL: http://www.myspace.com/klubbspringfield
Postat av: Spicey

Men Jimmy Puffis, jag var inte med då, 1986, ja och tidigare, men strax efter, ah skit samma,

Ratata-Paradis---LP var the shit.. och nummer två var " Diamanterr" ___Lustans" HUja, den låten ledde till att Stefan, efter att folk spolat ner hans serietidningar, ah jag säger inte men men. KVINNOR!!!!!!!!

jaja, han hängde sig, men kolla, ja låten, men ja älska din mamma,

2007-03-24 @ 05:10:08
URL: http://www.vimeo.com/clip:158337
Postat av: Alex

tjoflö1t,

2007-03-24 @ 05:20:29
URL: http://www.vimeo.com/clip:158337
Postat av: aaron

oasis festen på debaser och sweat har du glömt.

2007-03-24 @ 12:55:11
Postat av: marie

amen! "vi som aldrig sa horace" var ju mitt förslag. grundförslaget (goestas) var "vi som skrek hora", el ngt sånt. men fint att du gillade.

2007-03-24 @ 19:49:27
URL: http://yeoldebloginn.blogspot.com
Postat av: Calle A

Oj! Hade glömt hälften! ;-)

2007-03-24 @ 21:22:39
Postat av: Anja

Bombenbussen till 5-årsfesten var det sjukaste och roligaste jag varit med om någonsin tror jag. Konduktör som bjöd på Jägermeister, liveband och pissepaus i Vasaparken.

2007-03-25 @ 00:24:06
URL: http://husarm.blogspot.com
Postat av: Erik

Skön retroläsning.

Postat av: gustav

Marie: Ja, så var det ju såklart, sorry! MEn vi hedrar dig med att kalla vår påskhelgsdubbel-skivspelande på Snotty (fre 6/4) och mittemot på Berlin (7/4) för just "Vi som aldrig sa Horace". Det var för roligt för att bara passera faktiskt.

Fö har jag dragit mig till minnes Sweat, Bomben Uppsala, Live Forever på Debaser samt kanske att man borde nämna även PSB-festen "Tonight Is Forever" på O-Baren förra våren.

/g

2007-03-26 @ 23:55:49
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: robert

Mycket skön läsning där. Det är nästan så man får en tår i ögat...mycket bra klubbar under årens lopp.
Men tänk på en sak också, under alla dessa år har en klubb alltid funnits där; SOUL.
Fick med mig en bunt kids dit i lördags som egentligen ville till Spy Bar men jag propsade på Soul, och se...de gillade det skarpt och hade inte hört talas om den förr...efter 14 år får de fortfarande ny publik!
Jag har inte haft en tråkig stund sen den dan för 11 år sen då jag satte min fot där för första gången.

2007-03-27 @ 22:35:45
Postat av: karin nerman

åh, vad kul att läsa! ska spara texten så att jag kommer ihåg vad jag gjorde de här åren när jag blir gammal :-)

2007-03-29 @ 20:25:58
Postat av: martink

Yo Gurra, intressant & minnesvärd läsning, känns väldigt hedrande att bli omnämnd i texten. Ha ha ska genast skicka länken till buss-Svante som ju står i kassan på Grottan när vi kör Homesick! Han är verkligen en sann legend!

2007-04-04 @ 15:44:52
URL: http://www.grottan.org

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits