Några saker jag lärt mig idag

Blev bjuden på lunch av Robert Mellberg idag på Gondolens bakficka (eller Gondolens Vinbar som det väl heter egentligen). Förr i tiden brukade vi äta Gondolen-lunch sista fredagen varje månad, alla vi som satt på Fabriken borta på Krukmakargatan 26. Det var en fin tradition, en sån man saknar ganska mycket som frilansande hemmajobbande fattig ensamvarg.
Åt en mycket god blekafilé med varm fetaostsallad och potatis. Bleka är en fisk som tillhör torskfamiljen och smakar nästan identiskt, det lärde jag mig idag.

Annat som jag lärt mig idag är att nu måste en arbetslös människa vara beredd att flytta långt bort från familj, hem och den lilla trygghet man kanske ändå har, och ta ett jobb som man blir tilldelad även om man exempelvis är överkvalificerad. Det är Micke Segerströms överåriga elektroingenjör som tvingas börja steka hamburgare på McDonalds i "Darling" rakt av, med tillägget att han också skulle varit tvungen att flytta till Luleå dessutom.
Det är alltså sånt som vår regering anser skapar arbetstillfällen. För alla arbetslösa är naturligtvis bara lata jävlar som utnyttjar systemet, men om man sparkar dem i röven och tvingar dem till vilket skitjobb som helst i vilken landsände som helst, ja då mår samhället bra igen såklart.

Och så har jag lärt mig att Göran Persson är en människa av kött och blod precis som vi andra. Bufflig, svärande och skitsnackande ibland, men också empatisk, skämtande och förälskad ibland. Såg alltså del tre i den mäkta omskrivna "Ordförande Persson"-dokumentären idag, ska kolla resten på nätet när jag har tid.

Vidare har jag återigen börjat tvivla på mitt tvivel (!) gällande Tony Gustavsson och Hammarby.
Läser i Sportbladet att Tony hyllas av spelarna. Såväl Erkan som Mikkel som Charlie Davies hyllar honom för hans noggrannhet i detaljer. Och att Bajen ser spelhungriga och pigga ut. Att Lolo Chanko, Dubbel-Gunnar och Eguren imponerade i dagens 1-1-match mot Odd Grenland. Och att saker och ting kanske inte är riktigt så åt helvete som vi alla börjat tro de senaste veckorna.
Men precis som Mattias J Larsson skriver;
"Just nu verkar det faktiskt som att Tony Gustavsson har allt på plats - utom resultaten.
Å andra sidan är det kanske den viktigaste detaljen i fotboll. "

Läser också att Henke Larsson blir staty i Helsingborg och frågar mig stilla vad som hände med snacket om en staty för guldtränaren Sören Cratz?

Och så har visst AIK fått en ny storägare också. Fabege heter de och ägandet kommer inom kort slussas vidare till Arenabolaget för nya Nationalarenan, som i sin tur ägs till stor del av Svenska Fotbollsförbundet.
Så nu har vi fått det på papper, gnaget och SvFF i fin allians.
Läs mer om affären
här!

Och just i detta nu är halva min bekantskapskrets på glassig gratisfest. Jag orkade inte idag. Nån liten hejd får det lov att vara ibland...

Kommentarer:
Postat av: Läsvärd

Det där med A-kassan stämmer inte, läs på lite mer Gustav och ta inte bara in det som tidningarna skriver.

2007-03-22 @ 23:58:41
Postat av: gustav

Vad är det som inte stämmer menar du?

Jag har läst en handfull artiklar, några blogginlägg (bäst är såklart Bolivar som vanligt), sett båda marksända TV-bolagens nyhetsprogram och lyssnat på Ekot. Var ska jag läsa mer tycker du?

Från DN t ex:
"Regeringen vill inte att man längre ska kunna begränsa sitt jobbsökande under de första 100 dagarna. Med motiveringen att det blir svårare att få jobb ju längre tiden går och det är viktigt att komma i gång direkt när man mister sitt jobb."

Och Littorin har ju själv kommenterat det idag, utan att förneka något av ovanstående.
Kanske är du som borde läsa på lite mer, min anonyme vän med förutfattade meningar och vonoben-attityd därute.

/g

Postat av: gustav

Eller denna SvD-artikel istället:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14871831.asp
- Om man inte tar anvisade jobb så kan man riskera hela eller delar av a-kassan, säger Sven Otto Littorin till Ekot.
Det är ganska odiskutabla fakta. Sen kan man ju tycka vad man vill om dem dock, men att ifrågasätta sanningshalten i förslaget är nog bara korkat.
/g

2007-03-23 @ 00:18:57
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: jonas

Jag har iofs alltid gillat (människan) Göran Persson, men gör det ännu mer iom tevegrejen. Han verkar vara sympatisk, och bufflig. Två bra egenskaper.

Vad det gäller a-kassan. Jag har inte läst så mycket. Men jobben finns väl oftast i storstäderna, man ska alltså flytta från typ Borlänge för att jobba på Donken vid Zinken, få tredubblad hyra samt förlora alla sina vänner? Det låter ju sunt....

2007-03-23 @ 00:47:51
URL: http://thelastjonas.blogspot.com
Postat av: Mange Berggren

Senast jag hörde nåt så kommer CSN sinka studiebidraget så man nu inte bara har svårt att få jobb utan ännu svårare att utbilda sig till det jobb man vill ha.

Som lök på laxen så vill SJ ha 1200 spänn T&R för att man ska hälsa på sin bror i Gbg. Det svänger nuförtiden...

För övrigt har väl aldrig i helvetet Gnaget och Svff varit i samförstånd?

2007-03-23 @ 01:20:51
Postat av: Fredrik

Att Staten och kapital... förlåt SvFF och aik sitter i samma båt har vi väl vetat sedan länge. På sätt och vis är det skönt när de formaliserat det på det här sättet.

Vad gäller Bajen så faller nog allt på plats till sist. Det blir SM-guld. Jag firar min födelsedag berusad av glädje och alkohol på Medis med omnejd efter gais hemma.

Och om det inte var så jävligt för de som har det sämst skule man nästan kunna tycka att det är skönt att borgarna visar att de är just borgare. Jag antar att sossarna inte verkar vara ett så dåligt alternativ nu för de som tidigare kallat (s) för borgare.

2007-03-23 @ 10:39:25
URL: http://wigforss.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits