Carl M Stureplan

Calle Sundevall blir alltså ny chefredaktör på Stureplan efter Alex Schulman.
Han antydde det som ett litet skämt först, och erkände t o m i telefon för mig häromveckan att han "bara skulle hjälpa till litegrann nu i övergångsfasen typ".
Men jag tror det kan bli jättebra. Jag har känt Calle sen 1994 och han har alltid varit såväl engagerad som noggrann och grymt duktig  på det mesta han åtagit sig, vare sig det handlat om att lura av mig söderkrogsskvaller till Aftonbladets Barflugan eller på att styra upp roliga guider åt YoSthlm (som ju faktiskt var siten som senare utvecklades till just Stureplan) eller Pause.

Och precis som Calle säger i
den här intervjun så känns begreppet Stureplan ganska passé numera. Ingen bryr sig längre nämnvärt om att vi fattiga södersluskar ockuperar deras fashionabla ställen, och mina rabiata Södermalmsvänner gnäller inte alls lika ofta om att jag är "Stureplans-bajare" längre.

Som sagt, det blir nog jättebra det där. Kul också att Tom Pyl tagit över som musikchef på Spyan!


Kommentarer:
Postat av: David

Äh, vilket larv. Självklart vill Carl neutralisera begreppet stureplan då vi fortfarande är många som drar oss för att gå ut där och aldrig skulle drömma om att slänga ut stålars på tidningen. Så länge man får en helkväll på nästan vilket söderhak som helst för samma pris som inträdet och två bärs på spyan finns det nog fog för att tala om en viss skillnad. Allt handlar ju om att locka en publik till stureplan som av gammal vana inte gått ut där, anledningen är ju att det finns gott om folk i de grupperna som börjat komma upp sig rent ekonomiskt. De enda "fattiga södersluskar" som har råd att hänga på stureplan är de som liksom dig står på listor och dricker stammisöl. Tråkigt men sant. Och så länge det står en jävla pointer i dörren på spyan och väljer ut vilka som är välkomna är det en principsak att inte gå dit. Om man inte blir ditlurad när man är för full för att kunna ta ansvar för sina egna handlingar -host-.

Trevlig helg!

Postat av: gustav

David: Visst, men handlar det bara om den ekonomiska aspekten så tycker jag ändå du har fel. Stammispriser och fria inträden är inte så himla svårt att få runt Stureplan ändå.
Massor av mina vänner får stammispris på Riche-Annakhan-O-Baren-Spy Bar utan att vara extremt hippa på nåt sätt, snarare tvärtom ibland.
Och därför blir ofta en runda där snarare billigare än en runda på söder där bärsen kostar dryga 40 spänn oavsett om du bott på stället sen tio år tillbaks.
Jag ser det som att det är bratsen som utnyttjas att betala 56:- för en öl på Stureplan medan vi andra vanliga får bra rabatter för att vi är uppskattade i baren.

Men sen älskar jag ju givetvis Södermalm tusen gånger mer än Stureplan. Försöker bara minska den där, i mina ögon lite uppblåsta, konflikten däremellan en smula...
/g

2007-05-04 @ 10:59:08
URL: http://gurkbasurken.blogg.se
Postat av: David

Nja, alltså av de -iof rätt få- jag känner som hänger på spyan är det inte många som kan skryta med att de får stammisöl i baren direkt. Och är man inte stammis, vilket de flesta trots allt inte är blir det en dyr kväll. Så är det bara.

Men självklart är den ekonomiska aspekten inte allt. Jag tål helt enkelt inte det där med pointers som står i dörren. Det finns inte en chans i helvete att jag ställer mig och hoppas på att få tillhöra de utvaldas skara. Förnedrande är bara förnamnet. Och hur kul är det egentligen att gå till ett ställe där man kan räkna med att bli utslängd om man blir lite för glad. Ett ställe ska välkomna sina gäster inte släppa in och låta dem vara där på nåder.

Din kärlek till söder tvivlar jag för övrigt inte ett dugg på! Och sen kan det vara så att jag hyser ett lite överdrivet förakt för stureplan. Jag har iaf blivit beskylld för det mellan varven.

2007-05-04 @ 12:07:27
URL: http://davidarlemalm.blogspot.com/
Postat av: Stureplans emailservice

Håller med

2007-05-08 @ 05:01:07
URL: http://stureplan.zzn.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits