I sommar får man se Jason Spaceman igen!


Jag har sett Spiritualized live tre gånger förut. Första gången var i ett tält på Lollipopfestivalen en solig eftermiddag sommaren 1997. Det jag minns därirfrån är den massiva gitarrmattan, det malande, suggestiva, pumpande och vidunderligt vackra oväsendet.
Andra gången var ett halvår senare på Münchenbryggeriet, den konserten minns jag knappt nånting av idag tyvärr.
Men den tredje gången var nästan fem år senare, 
på Berns den 24 februari 2002. Då hade Jason Spaceman rätt nyligen släppt mästerverket (det andra, det första är givetvis "Ladies And Gentlemen, We're Floating In Space") "Let It Come Down" med den helt förkrossande vackra soulballaden "Stop Your Crying".
Och de var verkligen precis så mördande bra som man bara kunnat drömma om den där februarikvällen på Berns för fem år sen.

Nu ska jag få se dem igen snart. Spiritualized är klara för både Roskilde och Emmaboda i sommar, och jag råkade få en länk med ovanstående liveklipp från ATP i England nyligen, varpå jag fastnade framför YouTube och kollade Spiritualized-klipp i två timmar.

Jag antar att det är ganska många som läser här ibland som är såpass unga att ni knappt har hört Spiritualized ens. Då vill jag bara säga, i all välmening, att ni har ofantligt mycket att se fram emot. Ni har en helt fantastisk låtskatt att upptäcka.


Kommentarer:
Postat av: fredrik

electric mainline??!

2007-05-16 @ 17:24:17
Postat av: ----

Tips välkomna om vad som hände igår. MInns nada. seriöst alltså.

2007-05-17 @ 11:35:44
Postat av: robert

såg igår att de skulle spela, men insåg snabbt att det är rena nostalgiskäl att jag skulle se de och som bekant är det sällan en god idé. men sure, de är ju inte ute på en reunion-turné 15 år senare.
gillar dock Spectrum bäst av de projekt Jason har medverkat i. "True love will find you in the end" är briljant!!!


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits