Let's Go Yankees!

Igår var vi på baseball. Nästan en timmes tunnelbaneresa upp till South Bronx, pretty legendariskt för en whigger som en själv liksom. Där i de nedgångna projects-husen startade grafittin, breakdancen och typ hela hiphopen nån gång under det senare 70-talet. Nu är det uppfräschat ganska mycket och runt Yankee Stadium kändes det som runt vilket svenskt mass-idrottsevenemang som helst.
Men väl inne på stadion var det minst sagt rätt annorlunda. Bakom läktarna är det mer som ett köpcentrum än en idrottsarena, med korvkiosker, ölstånd, souvenirbutiker och hur mycket olika matserveringar som helst precis överallt.
Priserna var därefter. En helt vanlig hot dog låg på fem bucks (ca 35 SEK), en helt vanlig brun socker-vatten som gick uinder namnet "cola" kostade lika mycket.
Och på läktarna satt gubbar, barn, mammor, svennekillar och thugs helt blandat och sörplade Bud Light. Musiken gick konstant i  högtalarna, allt från Rednex till Frankie Boy och YMCA. Och den enda lilla hejarklacksramsan som hördes var ett litet "Let's Go Yankees" (ibland utbytt till "Let's Go Jeter", efter lagets storstjärna Derek Jeter).
Men det var roligt ändå. Vi hade skrivit ut Wikipedia-sidan med regler och satt och lärde oss bitvis under matchens gång. Underhållande och bitvis faktiskt lite spännande också. Yankees torskade med 4-3 dock mot LA Angels, efter en rafflande avslutning i sista inningen.

Efter matchen tog vi en långpromenad genom The Bronx. Ruffa kvarter, men ändå relativt chillat. Inte så att man behövde känna sig orolig direkt...

Mycket promenerande runt på stan har det blivit. Gillar det, ett soft sätt att lära känna stan liksom. Little Italy, Chinatown, middag på en bra vietnames, och så mera promenerande bort till Strand som är världens största second hand bookstore med typ 2,5 miljoner böcker. Handlade lite, flanerade runt en stund, fikade, softade runt i stan och sen blev det en ganska tidig natt i Park Slope.

Imorse regnade det lite, men nu skiner solen igen och det är redan min sista hela dag här. Har gått alldeles för fort känns det som.
Ska ut och kolla lite kläder nu. Sen färjan till Staten Island.

Jag är fan kär i den här stan alltså!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits