New York City Boy

Det är morgon här i Brooklyn nu. En alldeles strålande sommarmorgon. Gissar på att termometern börjar röra sig uppåt 90/30 grader, och ACn här bredvid mig brummar som en gammal trakor. Långt borta utanför fönstret skymtar Frihetsgudinnarn. Brorsan och farsan sover än. Själv nöjde jag mig med nio timmars sömn efter en ganska hård gårdag. '

På gaten på Arlanda mötte vi inte bara Anna-Karin Sarri (som satt i kassan på Mettan och är ihop med Tom Pyl) och Magnus Carlsons Elin, som skulle hit bara över helgen för att få lite inspiration typ, utan även självaste Sonny Rollins.
Pappa sa "Thank you for the music" och jag tog honom i hand när vi landade. Han var kool.

Det första man ser när planet slår i marken på Newark är ett stort IKEA-varuhus. Sen är det flygbuss genom industriområden med trettio meter stora "God Bless AMERICA"-banderoller, och jord som är så torr i hettan att det nästan är lite ökenkänsla.
Och så genom en tunnel, och plötsligt är man mitt i smeten på Manhattan. Skyskrapor så höga att man får nackspärr, Broadway, Times Square och Empire State Building. En taxifärd ut till Brooklyn. Folk ser så jävla koola ut. Till och med uteliggarna känns liksom sådär New York-laidback.
Överalt feta stadsjeepar med vältränade svarta rakade män och R&B med en bas som pumpar flera kvarter.

Hänger på brorsans trapp. Känner mig nästsan utstuderat amerikansk, men alla gör verkligen det här. Så kommer han ner, i ännu galnare Örjan Ramberg-frilla än förut.
Vi chillar en stund sen går vi ut på en liten promenad. Den råkade visst vara i sisådär åtta timmar och vi hann se typ halva stan.
Det är verkligen en helt förkrossande häftig stad det här. Ingenting är ens i närheten.
Åt en grym burgare på en fransk restaurang nere vid Bergen Street. Martin berättade vilka områden som var vilka. "Därborta hänger Paul Auster, här i Brooklyn Heights är det lite mer finkulturellt och akademiskt, Norman Mailer bor här".
Hängde runt i Brooklynsommaren, kollade på hus och folk och kände in stan lite bara. Jag blev typ kär direkt.
Gick över Brooklyn Bridge, helt sjukt mäktigt. Fotade mig mot världens kändaste skyline. Såg City Hall, tänkte på Spin City. Gick ner mot Ground Zero, som idag är en gigantisk byggarbetsplats. Det var en rätt konstig känsla att vara där ändå. Man inser hur ofantligt stort det verkligen var liksom.

Vidare genom finanskvarteren. Åt frozen yoghurt i en liten park där en fyraårig svart kille spelade baseball med sin mamma. Såg en tjej som skulle kunna varit Sarah Jessica Parker, men jag tror inte det var det.
Flanerade runt längs vattnet bland NYC-ungdomar som spelade basket, fotboll (!), baseball eller bara hängde runt och rökte gräs. Skyskrapor överallt. New Jersey mittemot. Gick genom Tribeca och Greenwich Village. Taxi uppåt Chelsea nånstans där farsan köpte tangobiljetter och brorsan inhandlade en ny kudde på ett gigantiskt varuhus som hade kanske 50 olika kudd-alternativ. The american way.

Tröttheten började kännas såväl i ben och fötter som i huvudet. Vi insåg att vi varit vakna nästan exakt ett dygn, så det blev tunnelbana hem hit till Brooklyn igen. En Subway-macka och en flaska vatten, sen somnade jag omedelbart till South Park.

Och nu är det alltså morgon här. Foxy Brown bor precis här bredvid.
Vi ska ut och göra lite turist-grejer nu. Beta av ett par muséer och några sevärdheter sådär. Ikväll blir det bar-runda med Emil!


Ta hand om Stockholm så syns vi på onsdag. Jag längtar inte hem direkt.

Kommentarer:
Postat av: Kringlan

Låter helt lovely. Jag vill också va där. Jag vill ha råd att vara där. Men jag har det rätt sjysst i stan ändå. Fredagsfixar mig med nytt rosa nagellack och öl. Jag har löningsshoppat i fältan, hängde i typ varje affär och gillar att aldrig lämna mina hoods men snart ska jag på utflykt till hornstull. Puss darling och glöm inte att fixa en ful tischa till mig!

2007-05-25 @ 17:38:44
Postat av: a da m

nu väntar vi alla på rapporten från den första gurkbasurkfyllan på new yorksk mark. puss!

2007-05-25 @ 21:15:15
Postat av: m

Akta dig för intrycksoverload. Det fick jag, med jävligt skrämmande hetsiga mardrömmar som följd, lite som epilepsi light efter stroboskop. Visserligen var jag inte ens tjugo när jag var där, hade väl inte lärt mig kontrollera filtret riktigt och var wide open, men ändå.

2007-05-26 @ 00:06:27
Postat av: ModEmma

Ja vart fan är fyllan?? We want fylla.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits